Directorul Jane-s Defence în România

Peter Felstead, directorul de la “Jane’s Defence Weekly“, cea mai tare revistă militară din UK și probabil din lume, e în România, pentru o vizită de documentare de o săptămână. Probabil că se poate da de el prin Biroul de Presă al MApN. Eu i-aș trage-un interviu, dacă aș lucra la o pagină de media a unui ziar…

Comunicatul de presă al MApN:

Directorul revistei Jane’s Defence Weekly, la Bucure ști

Generalul-maior Tudor Munteanu, șeful Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și Informare Publică, s-a întâlnit marți 2 octombrie 2007, cu directorul revistei Jane’s Defence Weekly, Peter Felstead la sediul Ministerului Apărării.

În cadrul discuțiilor au fost prezentate prioritățile acestui departament, misiunile direcțiilor din subordine și coordonare, precum și o serie de publicații militare editate de Ministerul Apărării. Un interes deosebit a fost manisfestat pentru revista lunară, în limba engle ză, The Military Observer și pentru periodicul trimestrial Cariera Militară – ca parte a celei de a doua campanii de promovare a profesiei militare.

Oaspetele englez a apreciat atât rolul jucat de instituția militară la integrarea țării noastre în comunitatea euroatlantică, cât și capacitatea Armatei României de a fi prezentă, cu forțe expediționare, concomitent în trei teatre de operații, în Mediterana și în spațiul aerian baltic.

Timp de o săptămână, Peter Felstead efectuează o vizită de documentare în România. Programul include realizarea de interviuri cu personalități din conducerea Ministerului Apărării, a Statului Major General și a statelor majore ale categoriilor de forțe ale armatei, dar și vizitarea unor unități militare aparținând forțelor terestre, aeriene și navale.

3 thoughts on “Directorul Jane-s Defence în România”

  1. Un nume ciudat, daca tinem cont de profilul revistei.

    As dori sa adaug ca si presa militara romaneasca se afla la inaltime. Puneti mana pe un “Observator militar” si o sa vedeti ca sunt destui profesionisti acolo si articolele sunt interesate chiar si pentru cei ce nu au avut nici un contact cu mediul cazon.

  2. Cam asa ceva… Radu Tudor este de vreo 10 ani, daca nu ma insel, corespondent pt Romania al revistei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.