Inovația în media românească după 1989 – șapte texte și trei zile până la deadline

Pe 11 octombrie, la Howard Johnson, are loc conferința “Inovația în media“, iar pe 7 octombrie, la ora 24.00, e deadline-ul pentru concursul prin care dăm aici trei invitații ca premiu. Taxa de intrare este destul de costisitoare, 500 RON și peste, ca la orice eveniment unde se pot vedea staruri de factura lui Jim Chisholm, iar ideea mea a fost de a deschide ușa evenimentului organizat de Media Management Institute și Freedom House pentru trei tineri. Condiții: un comentariu de 2000-5000 de semne cu tema “Inovația în media românească după 1989”. Regulamentul complet aici, unde puteți pune, la reacții, și textele voastre sau linkurile către ele, în ipoteza că ai un site sau un blog. Un scurt update cu privire la textele înscrise:

– Darius Groza/Jeg a spart gheața cu un text în care e sceptic față de ceea ce s-a inventat la noi și vorbește destul de mult despre bloguri.
– Un punct de vedere de asemeni pesimist asupra temei la În România.
– Nenea Cosmos spune că noutățile au fost induse de schimbări tehnologice și lasă să se înțeleagă că asta nu-i prea bine
– Gabi își centrează argumentația în jurul evoluției Media Pro (scroll down la reacții – “Povestea Pro-ului. Adaptarea ca inovație”)
Simina Mistreanu crede că pe termen mediu lucrurile vor evolua în bine (scroll down la “Inovația în media pentru începători”).
– Subiectiv/Alex Mihăileanu face o enumerare a câtorva apariții demne de luat în seamă.
– Andreea vorbește despre schimbările prin care au trecut ziarele în ultimii doi ani (scroll down, “Andreea”).

Prin urmare, șapte bucăți și încă trei zile și ceva în care puteți depune texte. Trebuie să vă spun că sunt mulțumit. Tema e ingrată, aleasă special așa, iar toți cei șapte au dat lucruri cu cap și coadă, elaborate. La ce se vede pe online-ul românesc, eram pregătit și pentru varianta că n-o să am nici măcar un text eligibil. Se dovedește că nasc și pe internet oameni, bravo tuturor. Încă o dată, lista pentru candidați e deschisă aici, de unde aflați și condițiile și unde îmi puteți pune întrebări, deși cred că lucrurile sunt deja destul de limpezi. Baftă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *