Brandul Pleșcoi

550_plescoi.jpg

Cârnații de Pleșcoi, notă definitorie a brandului România, sunt acum marchetați în stil la fel de românesc. Înainte de a da click: atenție, puțin scârbos.

Probabil că “de Pleșcoi” nu e un brand al cuiva, drept pentru care întreprinzătorii cu magazinul “La Pleșcoi” au putut să-l folosească așa cum i-a tăiat capul. La fel de probabil, n-au existat indicații cu privire la lipierea afișului pe coșuri de gunoi din Drumul Taberei, dar nici de sens contrar. Cine știe cine s-a ocupat de acțiune. Cum am putea să scăpăm de chestia asta? Ar trebui interzis afișajul pe coșuri de gunoi? Dar dacă magazinul “La Pleșcoi” a folosit tactici de guerilla marketing?

4 thoughts on “Brandul Pleșcoi”

  1. In 1995, la New York, m-am amuzat copios constatand ca poti gasi cel mai apropiat McDonald’s urmarind inscriptiile si sagetile de pe… cosurile de gunoi! O noua dovada ca Bucurestiul se apropie tot mai mult de NY: spre capitalismul cel mai avansat, in zbor!

  2. Cu ceva (mai multi) ani in urma, mai faceam si eu un ban din lipitul de afise. “Trainingul” dinaintea actiunii dura maxim 10 minute, si ni se spunea concis ca locurile vizate sunt: stalpi, la minim doi metri inaltime, coloanele de la Romana, peretii fostului “Gambrinus” si…cosurile de gunoi. “Le e scarba sa le dezlipeasca si raman o perioada mai lunga acolo”, motivau organizatorii.

    Amatorii de lipit afise trebuie sa mai afle ca cea mai buna ora nu este noaptea, cum s-ar crede, ci seara; nu se foloseste aracet, ci adeziv pentru tapet (mai bun si mai ieftin); nu se foloseste o galeata, ci o galetusa de iaurt;

  3. Plescoi e una dintre indicatiile geografice cu care ne-am inregistrat in UE (relativ la cirnati, evident). S-ar putea sa fie permisa folosirea de catre retailul de profil (vezi restaurante bucurestene precum Nicoresti, Dealu Mare)…
    Hai sa gindim pozitiv si, in loc sa interzicem, sa militam pt. pubele curate (si alte locuri edilitare de obicei dosite – redate fetei firesti a orasului).
    m-am dat pe situl plescoi, am descoperit ca e o ramura a miscarii slowfood pe care o admiram de multi ani: ma bucur ca a patruns si in ro. sint putin descumpanit de logoul plescoi: personal nu am o problema cu despartirea in silabe a toponimelor precum Baicoi, Plescoi… dar ca publicitar ma gindesc ca o atare gluma poate sa-mi piarda o parte din public chair din start

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *