Capitanul Picard contraatacă în doze de căpcăuni

AXN pregătește o supradoză de Star Trek în primele trei week-enduri din mai (3-4, 10-11, 17-18), cu trei sezoane difuzate integral între orele 11.00 și 0.00. E vorba de sezoanele 5-7, Next Generation, cele cu Patrick Stewart în rolul Căpitanului Picard și Data vopsit cu aurolac.

Star Trek: Next Generation

Fără să mă număr printre marii fani ai serialului, stau și mă-ntreb cât succes va avea trăsnaia asta de programare. Nu știu cine-a mai făcut așa ceva înainte, dar se leagă de obiceiul omului de a înghiți sezoane întregi pe DVD.

Detalii:

Bucuresti, 29 aprilie 2008

Bucuresti, aprilie 2008 -AXN – high energy tv – reteaua internationala de televiziune de actiune si aventura apartinand concernului Sony Pictures Television International difuzeaza pe canalul specializat SF, AXN SCI FI, un mega-maraton al carui subiect este un veritabil clasic al genului, STAR TREK: GENERATIA URMATOARE!

In primele trei weekend-uri ale lunii mai (3-4, 10-11 si 17-18 mai), de la 11 dimineata si pana la 12 noaptea, camera dumneavoastra se transforma intr-o nava spatiala iar televizorul devine monitorul prin care puteti urmari o ametitoare calatorie inter-galactica. In fiecare weekend, va fi transmis cate un sezon intreg din STAR TREK: GENERATA URMATOARE. Asadar, in sase zile, puteti urmari, integral, sezoanele 5, 6 si 7!

STAR TREK: GENERATA URMATOARE se desfasoara in secolul 24, la aproximativ 85 de ani dupa seria orginiala. In serial apar o noua nava, Enterprise-D si un nou echipaj, condus de capitanul Jean-Luc Picard, interpretat de Patrick Stewart. De asemenea, acum apare primul klingonian membru al Flotei Stelare, Worf, jucat de Michael Dorn. In acest serial si sub comanda capitanului Jean-Luc Picard, nava Enterprise NCC 1701-D calatoreste spre cele mai indepartate planete pentru a descoperi alte forme de viata si pentru a ajunge acolo unde niciun alt om nu a mai ajuns.

In sezonul 5 (difuzat pe 3 si 4 mai de la ora 11:00 la 00:00) din STAR TREK: GENERATA URMATOARE, se iveste o noua amenintare romulana, ce apare, insa, deghizata, sub aspectul unui prieten de mult disparut. Din cauza unor ciudate alterari temporale, Enterprise si insasi Federatia sunt la un pas de a fi distruse.

Sezonul 6, ce contine 26 de episoade si care va fi difuzat pe 10 si 11 mai de la ora 11:00 la 00:00 promite sa fie cel mai incitant dintre toate! Spectatorii il vor revedea pe Q, care se intoarce cu tot cu odrasla sa. Intre timp, locotenentul Barclay se implica tot mai mult in viata de zi cu zi a navei. Si, in fine, cei mai letali dintre inamici, Borg-ii, revin pentru a pune in pericol intreaga existenta umana.

In fine, in sezonul 7 din STAR TREK: GENERATA URMATOARE, toate intrebarile isi vor gasi raspunsuri caci am ajuns la ultimul capitol al mostenirii lasata noua de Gene Roddenberry! In acest sezon, Data porneste pe drumul umanizarii sale prin intermediul viselor. Wesley Crusher revine pentru o ultima aparitie iar finalul sezonului le ofera spectatorilor o trecere in revista a trecutului, prezentului si viitorului echipajului de pe NCC-1701-D, nava Enterprise.

STAR TREK: GENERATA URMATOARE a castigat 18 premii Emmy si a avut cele mai bune cote de audienta dintre toate serialele Star Trek. Nu uitati, in primele trei weekend-uri ale lunii mai (3-4, 10-11 si 17-18 mai), de la 11 dimineata si pana la 12 noaptea, in numai 6 zile, puteti urmari sezoanele 5, 6 si 7 al acestui clasic SF care insumeaza impreuna 78 de episoade!

3 thoughts on “Capitanul Picard contraatacă în doze de căpcăuni”

 1. smecher rau, numai ca e putin cam tarziu pentru majoritatea fanilor, acum multi ani cand il dadea pe TVR mi-as fi pierdut clar weekendurile sa ma uit la Star Trek, de cand cu internetul, nu prea…

 2. “Trasnaia asta de programare” se practica pe scara larga. Se cheama “[titlu] marathon”. Vreme de multi ani, nu stiu daca e inca valabil, Cartoon Network difuza “Tom & Jerry marathons” in ziua de Anul Nou, sau Scooby Doo de Craciun. La posturile tv americane unde showurile de succes (de la MASH la Simpsons si Seinfeld) se redifuzeaza in nestire prin syndication, se programeaza uneori, la zile speciale (Thanksgiving, de pilda), maratoane de cate 15-20 de episoade legate.
  Abia de la succesul acestor initiative le-a venit idea caselor de productie de a scoate DVD-uri cu show-uri tv pe sezoane sau integrale.

 3. Eu spun doar atit: Multumesc de informare !
  Desi le am si pe dvd-uri (ratacite prin cutii; inca chirias), o sa le urmaresc cu placere. Desi reclama va mai taia putin din placere (na ca ma repet) 🙁
  Acum macar am si eu program in weekend.
  Si intr-adevar, la americani se fac maratoan din astea. Pe Comedy Central am prins astfel de weekend-uri cu SCRUBS acum un an.
  Din punctul meu de vedere, le doresc la cit mai multe astfel de maratoane.
  Numai sa nu devina un fel de post de doi lei americanizat care a cumparat trilogia Nasul si o difuzeaza ani de zile zilnic. Si culmea, nu dau faliment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.