Campania electorală la TVR

Nume de moderatori foarte ok pe TVR 1, luni și miercuri, Mihai Rădulescu. Marți, Liviu Mihaiu. Joi, Luca Niculescu. De la ora 20.15.

Se mai adaugă ore lungi pe TVR 2 și buletine informative specifice. S-a mers probabil pe vechea lege 67, care transformă reflectarea la televiziunea publică într-o chestie obsedată de echilibru și destul de mecanicistă. Risc maxim de plictiseală. Joi, 29 mai, e o dezbatere finală. Probabil că vor fi mai mult de cinci candidați în studio și, în consecință, nu va fi vreun record de audiență.

Alte detalii:

Campania pentru alegerile locale la TVR, peste 5.000 de minute

Televiziunea publică și-a propus să acorde campaniei electorale pentru alegerile locale importanța cuvenită. În acest sens, TVR 1, TVR 2 și studiourile teritoriale difuzează, în perioada 2 – 29 mai, sub titlul generic „România votează”, o serie de emisiuni dedicate campaniei electorale, însumând peste 5.000 de minute.
Canalele 1 și 2 ale Televiziunii Române și-au adaptat grilele astfel încât, în conformitate cu misiunea publică prevăzută de Lege, Televiziunea Română să reflecte adecvat acest eveniment.
La TVR 1, talk-show-urile, plasate în prime-time, vor fi moderate de Mihai Rădulescu (luni, 20.15 – 21.00 și miercuri, de la 20.15 la 21.00 sau de la 20.15 la 21.50) Liviu Mihaiu (marți, 20.15 – 21.20), Luca Niculescu (joi, 20.15 – 20.45). Acestea vor fi completate, în timpul zilei, cu buletine informative, timpul alocat de TVR 1 emisiunilor electorale, în perioada campaniei, fiind de 1.230 minute. Producțiile de pe TVR 1 vor acoperi campaniile din zonele: București, Iași, Ploiești, Craiova, Constanța, Brașov, Timișoara, Oradea, Galați, Mureș, Brăila, Ilfov, Bacău.
Dezbaterile electorale de la TVR 2 vor putea fi urmărite, de luni până vineri, între orele 16.30 – 18.00 și 18.30 – 20.00. Moderatorii, câte unul pentru fiecare dintre cele trei ore de emisie zilnică, vor fi: Cătălin Sava, Horia Grușcă, Felix Totolici, Angela Avram, Luminița Velciu, Mihaela Crăciun, Raluca Belciu, Cristian Marinescu și Codruța Marinescu. Emisiunile și buletinele informative electorale de la TVR 2 vor totaliza 3.900 de minute și vor viza campaniile din cele șase sectoare ale capitalei, dar și din Ilfov, Giurgiu, Prahova, Ialomița, Brăila, Constanța, Tulcea, Buzău, Călărași, Teleorman, Dâmbovița. Din fiecare din aceste județe vor fi alese, pe lângă municipiile de județ, două orașe și două comune.
Concomitent cu programele de pe canalul 2 al Televiziunii Române, și studiourile teritoriale vor avea emisiuni dedicate campaniei electorale pe zonele lor de acoperire.
De asemenea, TVR și-a propus să organizeze o dezbatere finală joi, 29 mai, în ultima zi de campanie.
Această ofertă de programe a Televiunii Române a fost transmisă și agreată de reprezentanții partidelor parlamentare și urmează a fi discutată în Comisia parlamentară pentru alocarea timpilor de antenă.

5 thoughts on “Campania electorală la TVR”

  1. Stimata media de toate felurile dar in special parlamentare!
    Sunteti atat de cameleoni incat mi-e rusine ca v-am crezut de atatea ori. Spuneti ca vreti politicieni noi. Dar, pe cine veti invita in emisiuni? Tot pe cei parlamentari pe care cu mult patos i-ati prezentat dormind in parlament, probabil isi pregateau emisiunile din spatiile rezervate din campania electorala. Campionii mondiali, olimpici vor pleca la urmatorul concurs cu cativa metrii in avans fata de noii concurenti? Niciodata. In sport exista egalitate de sanse, in politica niciodata. Nu sunteti cu nimic mai buni decat cei pe care ii aratati cu degetul. Aratati ca nu mai vreti o lege nedreapta, aratati ca doriti sa fiti corecti, ACORDATI UN START CU PLECARE DE LA ACEIASI LINIE PENTRU TOTI CONCUTENTII !

  2. Credeam ca e ok ca televiziunea publica sa fie obsedata de echilibru. After all, cred ca avem inca foarte proaspata in minte perioada de dinainte de 2004. Of course, opinia aduce mereu mai multa audienta decat informatia obiectiva/echilibrata. Dar nu mai bine lasam televiziunile comerciale sa se intreaca in partizanate?

  3. Una bucata observatie , offtopic poate 🙂 , nu stiu daca a facut cineva o statistica , dar cele mai prezente personaje din lumea politica la posturi neangajate/independente , exclud Antenele de aici , sunt : Aurelian Pavelescu , Lavinia Sandru si Cozmin Gusa . Evident PSD , PD-L , PNL au expunere mai buna , dar au si mai multi oameni si care sunt invitati la “rotatie” , dar mi se pare o “corectitudine politica” exagerata sa-l inviti pe A. Pavelescu de doua ori cel putin pe saptamana la Realitatea , iar cei doi “pinisori” la fel . Au ambele partide , taranistii , sau ce a mai ramas din ei si PIN , mai putin de 0,5 dupa toate sondajele ….poate undeva intr-un bloc exista Partidul Social Liberal Crestin si Democrat Ecologic aripa Scara B , si atunci si reprezentantii sai ar trebui sa fie invitati dupa aceasta logica . 🙂 …stiu contraargumentul , dar numai pentru ca de ex. Pavelescu e parlamentar , parasand partidul care l-a pus pe liste , are dreptul la o expunere disproportionata ? Nu mi se pare corect !

  4. Mie imi place Mihaiu. Tare de tot. Dar as prefera sa vad si comentarii profesioniste stilul Dorel Sandor care, desi si-a facut blog special pentru alegeri http://dorelsandor.wordpress.com/ nu e bagat in nici o echipa electorala, ca pana acum, deci, ar putea veni fain frumos sa graiasca pe sticla, ba chiar sa co-modereze. M-am saturat de chestii clasice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.