Blogovăț – festivalul blogurilor moldovenești

E vorba de Moldova de dincolo de Prut, se încheie pe 21 martie, blogul festivalului e aici, iar eu mă laud să fac parte din juriu. Dacă fac descoperiri interesante prin .md, o să vi le comunic.

Detalii:

A fost lansat festivalul blogurilor – Blogovăț 2009

Pentru a doua oară în istoria internetului moldovenesc este organizat un festival al blogului. Calendarul fastivalului include o etapă de înregistrare a participanților, care va dura pînă la 23 februarie, anul curent. La concurs, pot participa blogurile create și susținute de un cetățean al Republicii Moldova sau de străini care locuiesc în Moldova și scriu despre Moldova. Înregistrarea este posibilă în urma completării unui formular pe site-ul festivalului http://blogovat.blogosfera.md

La jurizarea festivalului Blogovăț 2008 vor participa 3 grupuri de utilizatori: cititori, bloggeri și juriu. Cititorii vor vota pentru blogurile sale favorite prin intermediul unui baner afișat pe blogul participantului. Bloggerii înscriși în competiție vor vota prin sistemul ElectionPlatform.com.

Juriul va evalua blogurile conform unei liste de criterii, atribuind fiecărui criteriu punctajul corespunzător. Participanții pot înregistra blogurile la una din categoriile: “Blog media”, “Blog societatea civilă”, “Blog personal” sau “Blog de specialitate”. Juriul va desemna cîștigătorii la categoriile “Cel mai bun articol de blog” și “Lansarea anului”.

Blogovăț este o inițiativă a unui grup de bloggeri din Moldova, care au drept scop promovarea și consolidarea bloggingului în spațiul moldnet, coaguluarea comunității bloggerilor din Moldova și crearea unui spațiu alternativ de exprimare, discuție și colaborare.

6 thoughts on “Blogovăț – festivalul blogurilor moldovenești”

  1. In prezentarea festivalului, in dreapta, este o intrebare: “Ce nou”, din viteza cred ca cineva a mancat un “e”.
    Altfel, este imbucurator sa vad ca inca mai aduci in discutie subiecte din R. Moldova, parca toata presa i-a abandonat in ultimul timp. 🙁

  2. Din prima zi se observă evoluția blogosferei moldovenești. S-au înscris deja foarte multe bloguri, ceea ce înseamnă o competeție interesantă.
    Iulian sper să găsești ceva nou deși sunt puține bloguri cu specific personalizat și interesant.
    Vii în Chișinău la premiere?

  3. Abia 1 lună și jumate în urmă am înțeles că blogul trebuie promovat și parcă mi-a reușit, fără a mă implica în politică. Sper să ne vedem, or am de gînd să fiu învingător în categoria “BLog personal”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *