Beatrice Comănescu, director la TVR Internațional

Beatrice Comănescu este noua directoare a TVR Internațional, după un concurs ocazionat de ieșirea la pensie a Monicăi Zvirjinschi. Interesant e și faptul că postul era vizat de Răzvan Nicolescu, demisionar din poziția de director al TVR 2 – dar nu știu dacă până la urmă a participat. Amănunte ar putea să ne dea Ioana Avădani, care a fost în comisie?

(Just for the record: n-o cunosc pe d-na Comănescu și nu cred să avem vreo legătură… de sânge. Să nu se spună că-mi promovez rudele 🙂 )

Comunicatul de presă:

Pentru difuzare imediată

București, 26 februarie 2007

Beatrice Comănescu este noul director al TVR Internațional

Beatrice Comănescu a fost desemnată câștigătoarea concursului pentru postul de director al canalului TVR Internațional, organizat de Televiziunea Română în data de 21 februarie 2007. Postul a fost scos la concurs după ce directorul TVRi, Monica Zvirjinschi, a ieșit la pensie, în iunie 2006. Comisia de concurs a fost alcătuită din Tudor Giurgiu (președinte-director general al TVR), Horia Romanescu (director de programe), Dana Deac (director TVR 1), Gordon Lovitt (consilier pe strategie editorială al președintelui-director general), Zsolt Galfalvi (membru al Consiliului de Administrație) și Ioana Avădani (director executiv Centrul pentru Jurnalism Independent).

Beatrice Comănescu a fost director al canalului TVR Cultural între 2001 și 2004, după care a devenit director general adjunct la Realitatea TV, până în 2005. Din 2005 până în prezent a fost consilier media la Ministerul Sănătății Publice și lector universitar la catedra Jurnalism TV. Înainte de a intra în televiziune, Beatrice Comănescu a fost director și director adjunct la Centrul Național de Cultură Mogoșoaia și, anterior, redactor și redactor-șef la Studioul Cinematografic Sahia. A scris peste 50 de scenarii pentru filme documentare, artistice și utilitare, produse de Studioul Sahia. De asemenea, are activitate publicistică de specialitate în presă. Este doctorand la Universitatea națională de Artă Teatrală și Cinematografică București și a absolvit Institutul de Artă Dramatică și Film, secțiunea Artă și metodologia spectacolului de teatru, film și tv. A urmat mai multe cursuri în domeniile marketing și management.

Printre responsabilitățile directorului TVR Internațional se numără: elaborarea strategiei și a grilei de programe a postului, repartizarea resurselor financiare, artistice, tehnice și umane pentru producerea programelor.

Condițiile de înscriere la concurs au fost: studii superioare, experiență managerială în domeniul mass-media de minimum trei ani sau experiență de minimum trei ani în TVR, cunoștințe de management general, producție tv, legislația română și internațională în domeniul audiovizualului, cunoașterea a două limbi străine de circulație internațională. Din 28 iunie 2006 și până la preluarea funcției de către Beatrice Comănescu, coordonatorul activității postului TVR Internațional este producătorul delegat Dana Armașu.

Postul TVR Internațional a fost lansat în anul 1995 și este dedicat românilor care trăiesc în străinătate. Este singurul post românesc difuzat în clar și gratuit pe cinci continente și 23 de fuse orare, cu o grilă de programe construită pe trei tronsoane de prime time, pentru fiecare dintre zonele America, Europa, Australia. Din anul 2002, TVRi emite 24 de ore din 24. În prezent, el poate fi recepționat în Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu, America de Nord, Australia și Noua Zeelandă. De asemenea, emisia live a TVRi și înregistrări ale programelor postului pot fi urmărite din orice parte a lumii pe site-ul www.tvr.ro. Postul organizează, în fiecare an, Gala Premiilor TVR Internațional, ajunsă la cea de-a cincea ediție în 2006, care răsplătește personalități din țară și din străinătate care au contribuit la promovarea României în lume. Pe plan internațional, TVRi a fost premiat la Hot Bird TV Awards 2006, la categoria „Inovație a produsului, inovație tehnologică, dinamism pe piață”.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ȘI RELAȚII INTERNAȚIONALE

2 thoughts on “Beatrice Comănescu, director la TVR Internațional”

  1. “Printre responsabilitățile directorului TVR Internațional se numără: elaborarea strategiei și a grilei de programe a postului, repartizarea resurselor financiare, artistice, tehnice și umane pentru producerea programelor.”
    si de aceea doama comanescu a decis ca la examenul de smestru subiectul dat sa fie: elborarea unei emisiuni pt postul TVR international!
    marfa nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *