Adevărul dă capital la tot cartierul, acum cu 200 mai mulți decât în Top 300

Adevărul publică luni un “catalog” pe nume “Adevărul 500 miliardari”, spune un comunicat de presă al ziarului, interesant, deși nepalpitant, pe care l-am recepționat acum vreo două ore în plin e-mail. Amatorii de senzații tari pot citi totuși printre rânduri și ceva cu iz de competiție acerbă, fiindcă pe piață există de mai mulți ani anuarul Capital Top 300, care se referă exact la cei mai bogați români.

Interesant și palpitant e nu neapărat faptul că “Adevărul” adaugă 200 de poziții în coada topului, cât ierarhia comună, presupunând că primii 300 vor fi aceiași. Câți bani o să aibă Voiculescu în Top 300 și câți în Top 500? Dar Becali? Dar Țiriac? Dar proprietarul “Adevărului”, Patriciu?

Dacă nu greșesc, Capital Top 300 că se lansează miercuri, dar cifrele devin cunoscute marți, la o zi după Adevărul Top 500, ceea ce face problema cu atât mai palpitantă. Există totuși o concluzie care se poate trage în avans, cu șanse mici de a greși: cititorul va trage învățămintele proprii cu privire la relativitatea unor atari clasamente, mai ales în economia românească, unde ceea ce se vede nu e și ceea ce e e prin Cipru sau Antilele Olandeze. Și va trage concluzia că miliardarul român va fi un fel de jucătoare de tenis sau boxer, cu locuri diferite în funcție de cine face clasamentul.

Comunicatul de presă de la Adevărul, în așteptarea celui de la Ringier:

Ziarul Adevarul lanseaza luni, 13 octombrie, prima editie a catalogului “Adevarul 500 miliardari”, din care puteti afla, in premiera, care este stilul de viata si ce proprietati detin in strainatate primii 500 miliardari romani. Catalogul de 500 de pagini este un produs high quality, editat intr-o forma grafica deosebita, fiind singurul clasament din Romania care, incepand din acest an, are exclusivitate pe topurile “Forbes”.

Din “Adevarul 500 miliardari” aflati care sunt primii 500 cei mai bogati romani, ce proprietati detin acestia, cat platesc impozit pe averile lor, ce stil de viata au, precum si valoarea averilor acumulate, evaluate in colaborare cu firme de specialitate.

In premiera, veti afla amanunte despre proprietatile din tara si din strainatate ale celor 500 de miliardari, detalii inedite despre viata personala a acestora, povesti ale romanilor care au plecat in strainatate la munca si au ajuns printre miliardarii Romaniei.

In prima editie a catalogului sunt prezentate trei dintre cele mai interesante topuri “Forbes”: “Cei mai bogati oameni din lume”, “Cei mai bogati est-europeni” si “Cele mai scumpe insule private”.

Pretul standard al catalogului “Adevarul 500 miliardari” este de 7,9 lei. Produsul se dristribuie gratuit pentru toti abonații „Adevarul“ si „Dilema Veche. “Adevarul 500 miliardari” va putea fi cumparat si impreuna cu revista “Dilema Veche”, la pretul special de 9,9 lei.

11 thoughts on “Adevărul dă capital la tot cartierul, acum cu 200 mai mulți decât în Top 300”

 1. Mie altceva mi se pare curios: Patriciu cu ce avere o sa apara in top 500? Si asta in contextul in care s-a aflat ca a incasat 1,3 mld. €, nu 2,6 sau cit se anuntase initial. Oare i-a anuntat si pe aia din redactie? Or fi intors “catalogul” din tipografie dupa ce s-a aflat? Eh, asta e de vazut…

 2. “Pretul standard al catalogului “Adevarul 500 miliardari” este de 7,9 lei”

  Asta e chiar tare: miliardari in lei vechi, gasiti intr-un catalog cu pret in lei noi… 🙂

 3. Uite aici un exemplu despre cum le creste unora averea pe hartie dintr-un condei: Ionuț și Robert Negoiță sunt proprietarii celui mai mare hotel din estul Europei, în care au investit peste 30 de milioane de euro și a cărui valoare de piață se estimează că va ajunge la 200 de milioane de euro în acest an.

  Adica un hotel nou (finalizat dupa reuniunea NATO) construit la preturi de maxim imobiliar ajunge sa coste de 7 ori mai mult dupa cateva luni in miezul unei crize financiare mondiale ….???

 4. Am stat si m-am gindit bine si am ajuns la concluzia ca as fi de-a dreptul timpit sa dau 7,9 lei ca sa vad ce ? miliardarii Romaniei ? la ce mi-ar folosi ?
  In aceasta perioada in care majoritatea oamenilor se intreaba cu grija ce vor face miine unii incep sa se laude prin diverse cataloage. Si oamenii or sa dea pretul a 8 piini ca sa mai saliveze un pic degeaba ? Treaba lor !
  Poanta asta ma convinge ca asa se fac banii: pe prostia unora. Pic cu pic.
  Fiindca la averea cu care se lauda n-ar fi trebuit sa incerce sa scoata bani si din piatra seaca, era suficient sa renunte la 0,00000000001 la suta din veniturile lor si sa lanseze acest catalog gratuit sau pe internet.

  Mai istetilor, macar acum v-ati prins de ce ati ramas voi saraci ?

 5. @babilonul imobiliar: din pacate orice prost poate sa faca o copie atata vreme cat ii da alt nume … “adevarul 500 de miliardari” e un fel de adibas… asta e… nu moare nimeni…. se va vedea profesionalismul si cantitatea de petrol din statul de plata al ziaristilor din ambele tabere 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *