Ziua accesului la informații

Lucruri care s-au întâmplat sau se întâmplă azi, la CJI:

28 septembrie – Ziua Internationala a Accesului la Informatii

INVITATIE

Centrul pentru Jurnalism Independent marcheaza Ziua Internationala a Accesului la Informatii prin organizarea a trei evenimente la sediul sau din Bvd. Regina Elisabeta nr. 32 (52), etajul 1 (intre liceul Lazar si Piata Kogalniceanu) :

11.00 – LANSAREA RAPORTULUI “TENDINTE IN REFLECTAREA PRESEI IN PRESA (IV)” – Studiu de caz: “Vulnerabilitati si puncte forte ale mediilor publice din Romania inainte de alegeri ” aprilie – iulie 2007.

Raportul de fata este rezultatul proiectului „Media ca serviciu public – program de advocacy pentru promovarea transparentei proprietatii si surselor de finantare ca si a responsabilitatii presei”. Proiectul este finantat de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) prin World Learning for International Development in cadrul „Programului de consolidare a societatii civile din Romania” si implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent, in parteneriat cu Agentia de Monitorizare a Presei si Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie .

12.30 – DEZBATERE PE MARGINEA CONVENTIEI EUROPENE PRIVIND ACCESUL LA INFORMATII – document ce urmeaza sa fie adoptat de Consiliul Europei.

Sunt invitati sa participe membri ai delegatiei Romaniei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, reprezentanti ai MAE, ai societatii civile si jurnalisti.

Evenimentul este realizat in parteneriat cu Agentia de Monitorizare a Presei, Asociatia Pro Democratia, APADOR-Comitetul Helsinki, Centrul de Resurse Juridice, Fundatia Soros-Romania, Institutul pentru Politici Publice, Institutul Roman de Training, Societatea Academica Romana, Transparency International – Romania.

14.00 – 16.00 – VREI SA STII? TE AJUTAM SA AFLI!

Codru Vrabie, reprezentant al societatii civile in Consiliul National de Integritate, va oferi asistenta gratutia tuturor celor care doresc sa solicite informatii, pe baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.

Ziua Intenationala a Accesului la Informatii este o initiativa a retelei internationale de sustinatori ai liberului acces la informatii, creata in 2001.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *