Ziarul Ziarul cochetează cu falimentul

În timp ce noi căscăm ochii mari la ultimele achiziții ale mogulilor, iată că un titluleț de pe piața cotidiană, “Ziarul” are probleme financiare serioase. Conform reprezentanților de la “Urban și asociații”, e vorba de datorii de 180.000 RON către Tipografia Garamont din Cluj, datorii care au făcut-o pe aceasta să inițieze procedura de faliment. Urban și Asociații afirmă că Tribunalul București – Secția falimente a amânat judecarea pentru 11 septembrie 2007. Umor negru involuntar, bănuiesc.

Site-ul ziarului “Ziarul” e actualizat la zi. Desigur, aș fi curios și ce are de spus managementul gazetei, fiindcă Urban și asociații pare a reprezenta tipografia Garamont.

UPDATE: Iann ne dă un link de pe Media-ad.ro, unde tipografia apare ca “Garamond” (logic, după numele tipografului) și aflăm și poziția lui Dan Marinescu, redactorul-șef al ziarului și asociat în societatea editoare.

Comunicatul Urban și asociații:

TRIBUNALUL BUCURESTI A AMANAT PENTRU 11/09/2007 DOSARUL DE FALIMENT AL ZIARULUI ZIARUL CN

In dosarul 14504/3/2007 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti – Sectia Falimente , care are ca obiect judecarea cererii de faliment introdusa de Tipografia Garamont din Cluj impotriva ziarului Ziarul CN SRL, s-a dat un nou termen de judecata pentru data de 11/09/2007 data la care instanta se va pronunt asupra cererii de insolventa.
Obiectul cererii il contituie acuzatiile formulate de Tipografia Garamont vizand neachitarea unor debite de peste 180000 ron la care se adauga circa 15000 ron cheltuielile procesuale, debite rezultate din neonorarea de catre ZIARUL CN SRL a obligatiilor de plata aferente tiparirii ziarului ZIARUL in perioada noiembrie 2006 – martie 2007.

Desi prin adresa scrisa 414 trimisa Tipografiei Garamond in data de 30/03/2007, redactorul sef Dan Marinescu recunoastea debitul si se angaja sa il achite in transe lunare de cate 10000 ron/ lunar incepand cu luna aprilie 2007, totusi nu a fost operata nici un fel de plata catre creditor, motiv pentru care s-a decis introducerea cererii de faliment la Tribunalul Bucuresti.
Reprezentantii Tipografiei Garamond mai sustin faptul ca au mai incercat sa discute pe marginea platii debitului cu conducerea ziarului Ziarul CN insa li s-a replicat ” asteptam pana in septembrie, daca tot m-ati dat in judecata ” ; ce anume se va astepta in afara de adaugarea de noi penalitati si dobanzi de intarziere , nu se stie, decizia managementului Ziarului CN fiind cel putin ciudata.
In baza recunoasterilor de debit, surse judiciare sustin faptul ca in cazul in care Ziarul CN nu va proceda la achitarea debitului, intrarea acestuia in faliment va fi iminenta.

Conform informatiilor comunicate de Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, la aceasta data, asociat unic al societatii Ziarul CN este societatea Marco & Alex Instalatii Frig srl din Bucuresti, iar administrator figureaza Marinescu George, care are calitatea de asociat si in societatea Marco & Alex Instalatii Frig srl.

6 thoughts on “Ziarul Ziarul cochetează cu falimentul”

 1. povestea e putin mai veche [de acum doua luni cred] insa informatia cred ca e valabila. una peste alta ziarul ziarul si-a schimbat firma mutandu-se la frigotehnica si implicit la tipografia domnului bara. cred ca e o problema legata de neplata totusi nu m-as baza pe urban si asociatii care mai luna trecuta solicitau falimentul si executarea silita unui important si solvabil proiect imobiliar asa ca e o chestiune de nuanta.

 2. Si asta intra in faliment … Ce sa intelegem ca Bara face numai afaceri profitabile in presa. Pur si simplu omul nu se prea pricepe la businessul asta … A dovedit-o cu Sport Total. Format pe o idee interesanta si originala pentru piata romaneasca, cu o echip condusa de un “meserias” Andi Vilara … a sfarsit ca o publicatie de 2 bani.

 3. Nu va mai aruncati in cap. Nicolae Bara de la Frigotehnica (implicit ziarul care functioneaza acum pe noua societate) n-are nici o legatura cu povestea asta. Exista insa si o coincidenta de nume, care ar putea crea confuzie. Stefan Bara, care-i director la compania tipografica in discutie.

  lucrurile au stat in felul urmator: Conform cererii depuse de avocații Garamond Tipografie la Tribunalul București, cele două companii au încheiat, la 28 noiembrie 2003, un contract de colaborare în baza căruia Garamond “se obliga la tipărirea cotidianului Ziarul”. Trei ani mai târziu, mai exact pe 9 noiembrie 2006, cele două companii încheie un act adițional (nr. 694), care avea ca obiect “eșalonarea datoriilor societății Ziarul CN SRL, eșalonare nerespectată de către debitoare”. Pe 30 ianuarie 2007, soldul debitor înregistrat contabil se ridica, conform avocaților Garamond, la cifra de 135.527,15 RON. Au urmat somațiile, care, rămânând fără răspuns, au ridicat suma datoriilor Ziarul către tipografie la cifra de 165.945,93 RON.

  Considerând că au fost îndeplinite condițiile impuse de dispozițiile articolului 6 din legea 85/2006 privind procedura insolvenței, SC Garamond Tipografie SRL a solicitat declanșarea procedurii falimentului împotriva societății Ziarul CN SRL.

  Cererea depusă la Registratura Tribunalului București este semnată de directorul general al companiei tipografice, Ștefan Bara.

  Contactat de MEDIAFAX, redactorul-șef al cotidianului Ziarul, Dan Marinescu, a negat acuzațiile din cererea depusă de Garamond Tipografie, susținând că directorul acesteia, Ștefan Bara, este cel care nu a răspuns propunerilor de soluționare a problemelor trimise de Ziarul. “Noi i-am trimis o propunere, dumnealui a respins-o, după care i-am mai trimis o adresă, cerându-i să ne spună cum să facem, dar nu ne-a mai zis nimic”. Reprezentantul ziarului central spune că Ștefan Bara încearcă să facă presiuni prin “firma de recuperatori” angajată – este vorba de compania Urban & Asociații, specializată în recuperarea și colectarea creanțelor.

  “Este adevărat că m-am adresat la o firmă de recuperare a creanțelor – Urban & Asociații -, pentru că cu ei nu puteam rezolva altfel”, a declarat pentru MEDIAFAX Ștefan Bara, directorul Garamond Tipografie.

  Si, atentie: El a confirmat faptul că a primit o propunere de soluționare din partea companiei Ziarul, pe care a respins-o pentru că nu poate să aștepte “un an și jumătate să i se plătească datoria”, a spus Ștefan Bara.

 4. De la depunerea unei , cereri si pana la solutie , este cale lunga . Si apropos ce a recuperat Urban si Asociatii , daca i s-a tot incredintat cazul…!!!!Eu tot am auzit ca da chiscuri si nu prea recuperareaza. Oricum ziarul este si acum la chiscuri ….

 5. Pe langa jonglarea cu acte, firme si declaratii, cum ramane cu plata muncitorilor? Adica acei oameni ce pentru un salariu mizer chiar lucrau zilnic… evident ca recdatorului sef sau adjunctilor nu le pasa, nici n-ar fi logic, ei avand salarii de 5000 Euro, respectiv 1500 Euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *