X Factor: Antena are talent?

TV mania nr. 19

TV mania nr. 19

Ăştia, adică Răzvan şi Dani de la matinal, sunt prezentatorii de la X Factor, show-ul major pe care Antena 1 îl pune în circulaţie după mega-succesul Românii au talent de la PRO TV, altfel zis, coperta cu care TV mania defilează justificat săptămâna asta. Cele două formate au, pe lângă asemănări generale, şi un numitor comun pe nume Simon Cowell, omul care printre altele a consacrat meseria de judecător în platourile de talent show-uri.

Spuneam mai demult că singurul loc în care “Românii au talent” ar putea fi atacat e la capitolul judecători. Smiley şi Pavel Bartoş fac o treabă în general civilizată ca prezentatori, dar nu excelează în atribute de vedetă majore, în sensul în care Răzvan şi Dani au, posibil, note mai mari la notorietate.

Premiul dat de Antena 1 la X Factor e mai mare decât cel de la Românii au talent, adică 200 de mii faţă de 120 de mii de euro. Dar, oricum, ratingurile de peste 20 de puncte atinse de “Românii au talent” sunt greu de depăşit.

Preselecţia pentru X Factor începe pe 14 mai la Cluj, aflu tot din TV mania. Dacă Antena 1 va face mai puţin de 10 puncte, în mod constant, cu show-ul, probabil că ideea de a ataca frontal “Românii au talent” nu va fi considerată ca având legătură cu aspiraţiile către leadership. O sarcină grea, ce să zic? Succes!

Cam aşa arată X Factor pe ITV, unde s-a lansat originalul în 2004:

Post your thoughts