Webcamdidaţii

Bogdan Petre şi Roxana Ioniţă candidează pentru Camera Deputaţilor la sectorul 3, colegiile D 1 şi D 10, din partea PNL. Ei au avut ideea de a-şi deschide un blog comun, aici. Asta în principiu nu e o mare ştire – cel mult te poţi gândi la faptul că e o căsnicie la mijloc, lucru care se adevereşte. Poanta apare însă de-abia atunci când te uiţi mai bine şi vezi că Petre şi Ioniţă şi-au pus un webcam în casă, pe care te invită să-l vizionezi, mai ales după ora 18.00.

Webcam-ul nu mergea atunci când l-am testat eu, dar e probabil că cineva le va drege maşinăria celor doi soţi-candidaţi. Ce ne facem cu ei? E de bine sau nu?

Într-o primă fază am putea să ne depăşim reţinerea “estetică” şi să să zicem că în definitiv e o modalitate eficientă de a te comunica, chiar dacă nu vinzi idei, ci o atitudine. Petre şi Ioniţă arată ok, nu ştiu cum e imaginea de webcam dar captura e clară şi dacă şi sunetul e în regulă, lucrurile vor fi civilizate. Ceea ce nu ţine însă e pretenţia celor doi că spre deosebire de alţi politicieni, care prezintă imagini deformate, gogoşi etc., ei se livrează ca atare, integral, în mediu intim. E un întreg sofism new media în presupunerea asta. Camera e desigur ca instrumentele de măsură ale lui Heisenberg, modifică mediul în care există. Iar mediul în care există e biroul, şi nu bucătăria, dormitorul sau locul în care până şi regii merg singuri, iar vedeta română nu se duce deloc, spre deosebire de noi toţi ceilalţi.

Asta nu înseamnă că cei doi nu vor face o oarecare vâlvă cu costuri mici – o cameră şi un bloguleţ -, dacă cineva le drege ingineria, din nou. Problema am pus-o doar din punctul de vedere al comunicării oneste, deşi Petre şi Ioniţă s-ar putea chiar să se iluzioneze că sunt altfel decât ceilalţi. În definitiv, toţi credem asta, nu?

 1. contra-candidat udrea Reply

  dar de blogul candidatului lui udrea, medicul sorin paveliu, ce zici?

  neaparat click aici
  http://www.youtube.com/watch?v=cWDoT957BUM

  e un film simpatic, insa e ‘pe bune’. sorin paveliu (medic) candideaza in bucuresti contra udrea, dupa ce a demisionat din PD-L.
  cred ca paveliu are sanse mari sa o bata pe udrea, macar pt ca, in primul rand, femeile nu o sa o voteze 🙂

  blogul are numele lui

 2. eftimie Reply

  Partea asta cu webcam-ul este, totuşi, o exagerare. webcamul non-stop trebuie în parlament, la şedinţele de comisii, nu în camera în care joacă Starcraft în reţea cu nevasta.

  Apropo, mie mi-a mers camera, chiar am văzut jumatate de candidat cum muta un scaun. Hait, acu reglează camera, cred că m-a prins.

 3. Alexandru Petraş Reply

  pana la urma este cam aiurea sa stai si sa te uiti la astia 2 cum se fataie pe acolo … unii spun comunicare inteligenta eu spun doar o mare pierdere de timp.

 4. Iulian Comanescu Reply

  Contra-candidat: interesant, o să studiez – acu trebuie să m-apuc să scriu ceva. Când s-a pus sus? Sunt doar vreo 60 şi ceva de vizite. Acum v-aţi apucat să-l promovaţi?

  Alexandru: da, ai dreptate, din nou, din perspectiva onestităţii. Dar cei doi au generat o ştire şi lumea află de ei. În comunicare nu contează neapărat “ce e-n cutie”. Acum câţiva ani, o cunoscută marcă de lipici, dintr-un megaconcern, se promova cu teste ale lipiciului făcute pe naveta spaţială. Bineînţeles că targetul n-avea nicio intenţie să meargă cu naveta şi să folosească lipiciul. Dar oamenii au dat nişte bani, au dus tubuleţul pe SSI, că au nevoie şi cosmonauţii de fonduri, şi au generat ştirea.

 5. alk Reply

  Pe cind un blog (de orice fel) al candidatului PNL Bogdan Bratianu din colegiul 14? E total necunoscut mie.

 6. Marian S. Reply

  Pai eu credeam ca exista un webcam si mai exista si posibilitatea de a pune intrebari si a primi raspunsuri. Iar ei sa zica: vedeti, va privim in ochi cind raspundem. Asa, ca la Big Brother, e chiar vax albina.

Post your thoughts