Vreţi invitaţii la Quora? Lăsaţi mesaj aici, în subsol

Cea mai hot reţea socială a momentului este Quora, reţeaua socială de Q&A. E vorba de un lucru despre care am auzit acum câţiva ani sub numele de knowledge swap: tu întrebi, cine se pricepe răspunde. De unde şi aerul de expertiză şi discuţii serioase al reţelei, care câştigă adepţi foarte rapid.

Necazul e că din România, nu ştiu exact de ce, nu se poate intra fără invitaţii, cam cum era Gmail la început. Chestiunea e destul de dezbătută prin diferite locuri, dar în fine, dacă vreţi invitaţie, vă poftesc să lăsaţi aici, în subsol, un mesaj şi o să vă trimit.

Ce vă sugerez să evitaţi e să scrieţi adresa de e-mail în clar, fiindcă v-o recoltează boţii. O s-o văd “pe spate”, în CMS-ul de WordPress.

 1. Tiberiu Cazacioc Reply

  Salut

  Exista ceva public de acest tip, nu imi vine in minte. La noi TPU. Mi s-a parut surprinzator ca TPU atrage public, desi acolo am citit o serie intreaga de intrebari timpite, care denota ignoranta. Si raspunsuri in doi peri, total aiurea. Este ca atunci cand ceri directii intr-un cartier de la diversi pietoni si fiecare te indreapta aiurea. Mersi, gen TPU, nu.

  Dar, vreau sa vad acest mister dinauntru. Asa ca dati-mi dom’ne, va rog, o invitatie la Quora.

  Multumesc

 2. Iulian Comanescu Reply

  Ochei, cu dumneavoastră trei sper c-am rezolvat.

  Tiberiu: nici eu n-am crezut în TPU.ro, exact din motivele pe care le menţionezi. Dar uite că uneori o anumită canitate de mentofrecangeală, mediocritate etc. te împinge înainte. Pe Quora poţi vedea că mecanismul e asemănător, Q&A, dar tematica radical diferită. Sunt întrebări serioase şi precise cu răspunsuri la fel.

 3. Iulian Comanescu Reply

  Precizare: desigur, vă trebuie cont pe Comanescu.ro ca să cereţi invitaţie la Cora. Scrieţi mail, o să mai fie şi alte goodies în viitor.

  Nu acord conturi decât persoanelor cu o identitate palpabilă. De regulă e vorba de prenume/nume/o referinţă credibilă pe internet. Dacă veţi vedea pe-aici numai prenume credeţi-mă că e vorba de oameni pe care îi cunosc şi le acord girul.

 4. Mihai Iordache Reply

  aha, e cu “wisdom of the crowd”. sigur e ceva tare. mi-aduce aminte de intro-ul de la Spuma Zilelor de Boris Vian 🙂

 5. Lucian Branea Reply

  Indraznesc si eu – dar nu pentru adresa cu care sint inregistrat aici, ci pentru pegassus19 at yahoo.com. Multumesc mult 🙂

Post your thoughts