Vrei să apari într-o carte despre prima experienţă de utilizare a internetului? Bagă pe Twitter povestea ta

Acum vreo două săptămâni, am fost căutat de McCann PR cu o idee care mi-a plăcut: o carte despre prima experienta de utilizare a Internetului în general şi Internet Explorer în particular. Nu ştiu exact de ce a venit propunerea tocmai la mine, poate pentru că anul trecut m-am făcut autor Humanitas poate pentru că am scris o mulţime de rânduri pe hârtie tipărită, încă de pe vremea când tiparul era pe plumb.

Oricum, vă spun asta nu neapărat ca să mă laud, ci fiindcă n-o să fiu singurul autor al cărţii, ci, dimpotrivă, am nevoie de ajutorul vostru. Cuprinsul acestei cărţi online va veni de pe Twitter, unde McCann PR vrea să amorseze o sesiune de autorlâc colectiv cu ajutorul a opt web celebrities, în ordine alfabetică: Arhi, Florin Grozea, Victor Kapra, Manafu, Piticu, Pyuric, Vis Urat, Bobby Voicu. De la ei vor porni poveşti despre prima experienţă pe sau de internet a fiecăruia – spun “vor porni” fiindcă nu la cei opt se vor opri, ci intenţionăm să includem în sumar tot ceea ce ni se pare interesant, adică inclusiv povestea ta, cititorule de bloguri, dacă ai cont de Twitter şi vrei să te implici.

Poveştile trebuie scrise în opt tweet-uri la rând, deci fără mesaje despre altceva intercalate.[UPDATE: Ba se poate şi cu mesaje intercalate, ne-am răzgândit :-)] Ca să ne ajuţi să le identificăm şi să te luăm în considerare pentru sumar trebuie să le adaugi la fiecare mesaj şi hash tag-ul #tweetIE8 (cuvânt-cheie de Twitter, pentru neinţiaţi).

Vă voi ţine la curent cu evoluţia ostilităţilor aici, cine s-a înhămat vreodată la aşa ceva ştie bine că lucrurile sunt adesea surprinzătoare. O să vă mai spun şi ce mai plănuim să punem în carte, pentru care voi mai scrie vreo două capitole şi de a cărei editare mă voi ocupa; pentru acest proiect exista un angajament financiar pe care tin sa-l mentionez şi care cuprinde şi posturile marcate cu #tweetIE8 pe acest blog.

Dar, dincolo de bani, am intrat în proiectul de faţă fiindcă mă pasionează în general ce se întâmplă cu poveştile de(spre) net atunci când se duc spre articol de ziar sau volum. Acum ceva vreme am încercat să folosesc leapşa sau meme-ul ca metodă de cercetare şi cred că am ajuns, împreună cu cei care au răspuns semnalului meu, la rezultate bune, pe care le puteţi citi într-un articol mai vechi din Dilema. Acum, cu internetul şi Explorerul, e vorba mai curând de joacă, nostalgie, clasicizarea online-ului, dar şi de o tentativă de literatură (Twitter + literatură dă, se ştie, twitteratură). Hai să vedem ce o să iasă.

Post your thoughts