Votezi? şi: Instalezi?

1. Votezi.ro e o iniţiativă a lui Alex Mihăileanu, Dorin Boerescu şi Viorel Copolovici. Puteţi citi părerile unora dintre noi despre votul din noiembrie (am răspuns şi eu întrebărilor aici). M-am interesat de trafic şi Alex mi-a spus că e prea devreme ca să putem vorbi de asta, dar chiar în lipsa cifrelor şi fără un plan de business vizibil, mi se pare foarte interesant că problema votului e lansată de oameni cu trafic şi vechime pe blog. Cred că mai important decât un “da” sau “nu” tranşant e să ne punem această problemă.

2. Blogoree.ro oferă instalări gratuite de WordPress, vezi detaliile aici. E un serviciu care se adresează cu generozitate ageamiilor care vor un blog pe domeniul propriu. Nu e obligat nimeni să ştie ce-i aia mysql şi LAMP, aşa că nu pot decât să salut o idee generoasă, în spirit open source, într-o zonă în care există oameni dispuşi să presteze felurite mizerii pentru bani. Ca cetăţean (sau firmă) care am făcut astfel de cadouri mai multora, rog doritorii să aibă un pic de răbdare cu oamenii care prestează instalările gratuit şi să nu le ceară ceea ce au spus deja la linkul de mai sus că nu oferă. Ce-ţi trebuie ca să intri pe lista băieţilor? Cumpără un domeniu şi spaţiu de găzduire (hosting) de undeva, după aceea dă-le un user şi o parolă. Alege şi o temă de la WordPress.org.

 1. Dan Reply

  Eu “nu”, dar daca dvs. “da” va pot intreba daca stiti in ce colegii votati si ce candidati s-au inscris deja acolo? Am venit azi in taxi cu un sofer extrem de virulent, dar cand l-am intrebat in ce colegiu voteaza, mi-a spus ca el voteaza la o scoala. Am intrat in detalii si am descoperit ca nici macar nu stia ca votam uninominal. Dar se va duce la vot si isi va da stampila pentru patrie. O fi bine? O fi rau?

 2. bbbb Reply

  Demersul celor trei este interesant, pacat ca n-au primit decat putine raspunsuri. 🙁
  Dar s-ar putea, ca si in cazul traficului, sa fie prea devreme si pentru un “da” sau “nu”….
  “cred că şansele să găsesc un candidat eligibil din punctul meu de vedere sunt de unu la sută şi o să-mi bat capul cu asta peste câteva săptămâni, când va fi cazul.”
  Pana atunci … ar fi cazul sa-si bata capul candidatii aflati in campanie sa gaseasca o solutie prin care sa-si castige alegatorii si sa-i motiveze sa renunte la “dus” in favoarea stampilei.

 3. alin Reply

  Ce crezi Iulian, daca se pastreaza colegiile asa cum sunt acum un candidat total necunoscut ar avea sanse sa castige peste 4 ani daca incepe de acum sa isi faca “campanie”? Ma refer la aia adevarata, din usa in usa, cu realizari personale, cu recomandari, prieteni, activitati in zona societatii civile? Asta in conditiile in care ar candida doar impotriva unor membri de partid?..

 4. Iulian Comanescu Reply

  Alin: campania îţi creşte cu siguranţă notorietatea. Există candidaţi care iau la sigur sau care pierd la sigur, dar tot candidează. Altfel, politicenii cu adevărat cunoscuţi au o vechime pe piaţă de vreo opt ani. Nu mă refer la oameni gen Şerban Nicolae, pe care-i ştie cine se uită la Realitatea TV, că acolo e abonat domnul în cauză (nu că i-aş reproşa că vine dacă e chemat).

 5. BABILONUL IMOBILIAR Reply

  Laudabila initiativa.
  Problema votarii in Romania, urmare a prestatiei de multe ori lamentabile si “pe interes…” (propriu ori de clica) a politicienilor nostri poate fi, intr-adevar…, lipsa votantilor. Nici legea uninominalului nu a facut exceptie. Dam la milioanele de romani de “afara” cateva locuri, mult sub necesarul…bunului simt, se rezolva cu trasarea colegiilor pe aranjament colegial etc. Dincolo de toate insa, instigarea la nevotare, dezinteresul pentru ce este in circumscriptia ta, daca nu votezi, pot (in)duce efecte mult mai rele in viata politico-sociala a tarii (inerent, si in economie). Iar in vremurile astea…, nu e indicat sa nu-ti pese. Daca vrei sa contezi. Indiferent de ce simpatii ori nu ai…

Post your thoughts