Votezi? și: Instalezi?

1. Votezi.ro e o inițiativă a lui Alex Mihăileanu, Dorin Boerescu și Viorel Copolovici. Puteți citi părerile unora dintre noi despre votul din noiembrie (am răspuns și eu întrebărilor aici). M-am interesat de trafic și Alex mi-a spus că e prea devreme ca să putem vorbi de asta, dar chiar în lipsa cifrelor și fără un plan de business vizibil, mi se pare foarte interesant că problema votului e lansată de oameni cu trafic și vechime pe blog. Cred că mai important decât un “da” sau “nu” tranșant e să ne punem această problemă.

2. Blogoree.ro oferă instalări gratuite de WordPress, vezi detaliile aici. E un serviciu care se adresează cu generozitate ageamiilor care vor un blog pe domeniul propriu. Nu e obligat nimeni să știe ce-i aia mysql și LAMP, așa că nu pot decât să salut o idee generoasă, în spirit open source, într-o zonă în care există oameni dispuși să presteze felurite mizerii pentru bani. Ca cetățean (sau firmă) care am făcut astfel de cadouri mai multora, rog doritorii să aibă un pic de răbdare cu oamenii care prestează instalările gratuit și să nu le ceară ceea ce au spus deja la linkul de mai sus că nu oferă. Ce-ți trebuie ca să intri pe lista băieților? Cumpără un domeniu și spațiu de găzduire (hosting) de undeva, după aceea dă-le un user și o parolă. Alege și o temă de la WordPress.org.

8 thoughts on “Votezi? și: Instalezi?”

 1. Eu “nu”, dar daca dvs. “da” va pot intreba daca stiti in ce colegii votati si ce candidati s-au inscris deja acolo? Am venit azi in taxi cu un sofer extrem de virulent, dar cand l-am intrebat in ce colegiu voteaza, mi-a spus ca el voteaza la o scoala. Am intrat in detalii si am descoperit ca nici macar nu stia ca votam uninominal. Dar se va duce la vot si isi va da stampila pentru patrie. O fi bine? O fi rau?

 2. Demersul celor trei este interesant, pacat ca n-au primit decat putine raspunsuri. 🙁
  Dar s-ar putea, ca si in cazul traficului, sa fie prea devreme si pentru un “da” sau “nu”….
  “cred că șansele să găsesc un candidat eligibil din punctul meu de vedere sunt de unu la sută și o să-mi bat capul cu asta peste câteva săptămâni, când va fi cazul.”
  Pana atunci … ar fi cazul sa-si bata capul candidatii aflati in campanie sa gaseasca o solutie prin care sa-si castige alegatorii si sa-i motiveze sa renunte la “dus” in favoarea stampilei.

 3. Ce crezi Iulian, daca se pastreaza colegiile asa cum sunt acum un candidat total necunoscut ar avea sanse sa castige peste 4 ani daca incepe de acum sa isi faca “campanie”? Ma refer la aia adevarata, din usa in usa, cu realizari personale, cu recomandari, prieteni, activitati in zona societatii civile? Asta in conditiile in care ar candida doar impotriva unor membri de partid?..

 4. Alin: campania îți crește cu siguranță notorietatea. Există candidați care iau la sigur sau care pierd la sigur, dar tot candidează. Altfel, politicenii cu adevărat cunoscuți au o vechime pe piață de vreo opt ani. Nu mă refer la oameni gen Șerban Nicolae, pe care-i știe cine se uită la Realitatea TV, că acolo e abonat domnul în cauză (nu că i-aș reproșa că vine dacă e chemat).

 5. Laudabila initiativa.
  Problema votarii in Romania, urmare a prestatiei de multe ori lamentabile si “pe interes…” (propriu ori de clica) a politicienilor nostri poate fi, intr-adevar…, lipsa votantilor. Nici legea uninominalului nu a facut exceptie. Dam la milioanele de romani de “afara” cateva locuri, mult sub necesarul…bunului simt, se rezolva cu trasarea colegiilor pe aranjament colegial etc. Dincolo de toate insa, instigarea la nevotare, dezinteresul pentru ce este in circumscriptia ta, daca nu votezi, pot (in)duce efecte mult mai rele in viata politico-sociala a tarii (inerent, si in economie). Iar in vremurile astea…, nu e indicat sa nu-ti pese. Daca vrei sa contezi. Indiferent de ce simpatii ori nu ai…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *