Voiculescu ‘vumpara’ Ringier

Vinde sau cumpara la Ringier? asta-i intrebarea, dupa ce citesti ce zice Dan Voiculescu in interviul de azi, luat de Ioana Lupea si Razvan Ionescu in EVZ. Nasol, nu se intelege deloc… Eu am totusi o solutie pentru aceasta dilema: Voiculescu pur si simplu bate campii, fiindca nu poate vorbi in numele trustului Intact-Antena. Pana acum cateva luni, sustinea sus si tare ca a pasat afacerile fetelor, drept pentru care noi, ziaristii, ne chinuiam sa scriem “trustul familiei Voiculescu” si alte eufemisme.

E drept, Camelia Voiculescu e in concediu de maternitate, iar Corina Voiculescu e low-profile si nu prea executiva. N-ar ramane decat varianta ca Dan Voiculescu sa vanda ceva ce nu i-al lui, asa cum a facut pe vremuri escrocul ala cu statuia lui Ovidiu din Constanta. Dar eu nu pot sa-l cred capabil de asa ceva. Chiar daca asta ma obliga sa vad tot in el, in Voiculescu, un crocodil nauc…

Fragmentul cu pricina, din EVZ:

R.I.: Ce planuri aveti cu grupul de media? Exista posibilitatea sa-l vindeti daca vine un grup mare? Ati avut negocieri?

Am avut si avem cereri. Am avut discutii si cu grupul Ringier (n.r. – compania elvetiana care editeaza si “Evenimentul zilei”).

R.I.: Ne puteti spune mai multe despre aceste discutii?

Nu, am vorbit direct cu Michael Ringier si nu am voie sa vorbesc, discutiile sunt confidentiale. Am facut o oferta… (n.r. – rade). Pot sa va spun ca grupul media va inchide anul foarte bine. Are vreo 30 de milioane de euro profit curat.

E contraproductiv sa vinzi o gaina de aur care iti aduce 30 de milioane. Trebuie sa o vinzi cu cel putin un miliard ca sa dormi linistit ca nu ai facut o afacere proasta. Un miliard nu are chiar oricine sa puna jos…

I.L.: Vintu?

N-are, n-are!

R.I.: Unde v-ati intalnit cu Michael Ringier, la Bucuresti sau la Z??rich?

La Viena.

R.I.: Ati facut o oferta prea mica pentru Ringier Romania?

Exista o regula. Cand negocierile sunt in desfasurare, nu se discuta despre ele. Cand se vor incheia, veti primi comunicate despre cine ce a cumparat si cu cat, daca se poate. Pentru ca sunt firme private, Grivco si Ringier nu au nicio o obligatie sa spuna cat au vandut si au cumparat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *