Vlad Macovei, redactor-şef adjunct la Evenimentul zilei

Vlad Macovei de la “Cotidianul” preia poziţia nr. 2 de la “Evenimentul zilei”, cu începere de la 1 iulie, după numirea ca redactor-şef a lui Horia Ghibuţiu. În aşteptarea comunicatului de presă cu CV-ul, o să spun că Vlad a mai fost la “Evenimentul zilei” acum ceva vreme şi vine dinspre zona de business.

Echipa de conducere de la “Evenimentul” e prin urmare completă, ar putea urma schimbări de concept şi resurse umane (nişte secţii au fost deja comasate ş.a.m.d.).

Vlad Macovei

UPDATE: Iaca şi anunţul oficial:

Vlad Macovei (32) are o experienţă de peste 10 ani în media şi un parcurs carieristic foarte armonios. A debutat în presă ca jurnalist la Monitorul de Iaşi pentru a deveni în mai puţin de doi ani corespondentul pe Bucureşti pentru întreaga reţea. În 1999 s-a alăturat pentru prima dată echipei unui cotidian central imediat după lansarea Ziarului Financiar. Cu o bază solidă în domeniul economic, a devenit în anul 2001 reporter al Secţiei Economice a Evenimentului zilei, unde s-a numărat printre primii jurnalişti români care au acoperit subiecte legate de integrarea în Uniunea Europeană.

În 2004 s-a alăturat echipei Cotidianul ca Editor Business. Bogata sa experienţă jurnalistică, împreună cu abilităţile de leadership demonstrate atât în procesul de integrare a Cotidianului în Grupul Realitatea, cât şi în timpul relansării de succes a ziarului, l-au recomandat pentru funcţia de Redactor Şef Adjunct. Din 2007 a preluat adiţional funcţia de Senior Editor al cotidianului economic Business Standard, unde a avut o contribuţie importantă la lansare şi în implementarea campaniilor post-lansare.

 1. Alex Mihaileanu Reply

  partea cu “contributia la BS” e apa de ploaie. s-a interesat un pic, la inceput, dupa care a uitat complet de existenta ziarului. de la lansare încolo n-a mai avut nici o contributie. ma rog…

 2. rudotel Reply

  partea cu “parcursul carieristic foarte armonios” mi se pare geniala. Parca vad o adunatura de balerine dand cracii peste cap in lacul lebedelor. Sau niste donsoare din China la inot sincron! Se pricep oamenii din ringier la anunturi de-astea! :))) Traiasca limbajul de lemn!

 3. C_G Reply

  E o solutie buna – EVZ avea o problema cu dep. economie chiar si din perspectiva unui ziar popular. Unde mai pui ca se poate face o poarta-n gard si catre cei del a Capital.

 4. rudotel Reply

  stiu, merci de informatie. eu citesc mereu cand apare cate-asa ceva. le citema mereu si cand eram in ringier. La fel de ciudat scrise au fost mereu! Ooooo, da! Feels like before ’89! :)))

Post your thoughts