Viral cu cafea şi Dave Grohl

Them Crooked Vultures e un supergrup de rock format anul trecut de John Paul Jones, fostul basist de la Led Zeppelin, fostul baterist de la Nirvana şi frontmanul de la Foo Fighters, Dave Grohl, şi Josh Homme, fondatorul Queens of the Stone Age (voce, chitară în Them Crooked Vultures). Au lansat albumul omonim în toamna lui 2009 şi, zice-se, lucrează la un al doilea. Interesant e modul cum trupa, cu nume greu de reţinut, capitalizează pe brandurile foarte puternice ale celor trei componenţi. “Fresh Pots” (“Încă un filtru”, s-ar traduce) e un bun exemplu în linia asta şi îl scoate în faţă pe Grohl cu al său apetit pentru cafeină.

Filmul e pe canalul oficial al Them Crooked Vultures şi a depăşit un milion de vizionări din martie, când a fost postat pe YouTube.

Informaţia “for real” (o fi for real?) de la sfârşit, referitoare la spitalizare, a dat naştere şi ea unui val de ştiri în linia “Dave Grohl spitalizat pentru supradoză… de cafea”. Se pot găsi pe Google.

Oarecum, în ce se vede mai sus, există aceeaşi strategie care a făcut PRO TV să se identifice cu Andreea Esca şi revistele de femei, să caute redactori-şefi reprezentante ale sexului frumos, cu poză la fel în pagina de editorial, aspiraţionale/inspiraţionale din punctul de vedere al cititoarei. E vorba, bineînţeles, de personificare.

Dacă vi s-a făcut poftă să ascultaţi ce cântă Them Crooked Vultures: New Fang, Gunman, Mind Eraser.

Post your thoughts