Valentin Nicolau intră-n Europa. FM

Cică Lagardere, trustul cu Europa FM, deschide nici mai mult, nici mai puţin de două posturi TV. Şi cică project managerul e nici mai mult, nici mai puţin decât Valentin Nicolau, ex-TVR, ex-Grivco (vicepreşedinte de dezvoltare). Care, la Voiculescu, a făcut nici mai mult, nici mai puţin decât nimic.

Cele două posturi Lagardere vor aduce producţii din Franţa. E vorba de bani puţini, se mai zvoneşte. Dacă n-o fi cu totul SF…

 1. Dan Mihu Reply

  Ei, e un lucru acceptat deja: cultura nu se face pe bani. Pana si G.G. Marques i-a explicat-o lui Iliescu, cu ocazia vizitei “columbiene” a acestuia: “Din scris nu se poate trai, din scris se poate muri!”
  Nu am fost incantat de directoratul teverist al lui Nicolau, dar a facut o treaba bunicica cu Nemira – cel putin o vreme. Senzatia mea este ca nu a intuit la timp ingustarea/disparitia nisei SF si nici nu a speculat convingator curentul fantasy pe care il uda si-l cultiva cu obstinatie Hollywood-ul. Oricum, o concurenta la Romania Cultural (si, pe alocuri, la Romania Muzical) este binevenita.

 2. Dan Mihu Reply

  Scuze, nu G.G. Marques, ci Gabriel José García Márquez. Cu z, da… Imi pun cenusa pe chelie.

 3. Theo M. Reply

  Oops… E cam veche Iulian. Este inainte ca Anca Gheorghe sa ajunga la Europa FM. Adica de cateva luni bune.

Post your thoughts