Următorul Windows, posibil peste trei ani

Microsoft intenționează să lanseze următoarea versiune de Windows peste trei ani, afirmă un reprezentant al companiei. Oamenii lui Gates caută să pună la punct un ciclu de lansare a sistemelor de operare. Versiunea respectivă s-a numit Vienna, dar i se spune acum Windows 7.

Deocamdată, se apropie lansarea SP1 (Service Pack 1, primul update de proporții) pentru Vista.

Sursa.

4 thoughts on “Următorul Windows, posibil peste trei ani”

 1. Am serioase indoieli privitor la aceasta informatie… in trei ani de abia daca va reusi sa impuna cat de cat pe piata Vista. Pe de alta parte, M$ are o lunga traditie de amanari. Singurul lucru pe care sigur vor reusi in trei ani va fi sa schimbe de vreo doua ori denumirea noului Window Vienna. Apoi il vor mai redenumi de vreo 2-3 ori pana la lansare.

  Asta imi aduce aminte de Apple WWDC 2006, unde Steve Jobs arata ce-a facut Apple in ultimii 5 ani, 6 versiuni de Mac OS X si se intreba ce au facut competitorii in ultimii 5 ani: lucrau la un singur OS cu multe nume…

 2. “versiunile” de mac os x prezentate nu erau altceva decit update-uri mai importante , gen sp2 pt xp, nicidecum noi versiuni de sistem de operare.

 3. Emil, de acord si nu prea cu ceea ce spui tu… Chiar daca este poate putin exagerat sa le numim versiuni noi, dar nici sa le spui ca sunt ceva echivalent cu SP-urile de Windows nu sunt de acord.

  Service Pack-urile nu fac decat sa astupe duzina de gauri de securitate si defecte descoperite in sistemul de operare, nu adauga functionalitati noi, nu vin cu imbunatatiri/dezvoltari. Insa acele “versiuni” noi de OS X vin cu noi functii, cu noi facilitati, sunt o dezvoltarea a variantei precedente.

  Sa dau doar un scurt exemplu din versiunea Leopard a carui lansare a fost amanata din motive de iPhone pana la toamna… Programul iChat din acest OS va avea printre altele facititatea ca cei 2 participanti la discutii sa initieze un desktop comun pe care sa lucreze impreuna la un proiect. Eu niciodata n-am fost mare fan al programelor de mesagerie instant, insa o facilitate de acest gen mi-ar place la nebunie sa fie inclus si-n Windows (eu folosesc Windows). Mi-ar prinde grozav de bine cand de ex. colaborez la ceva cu colegii de la filiala din Timisoara sa pot lucra in direct, nu sa le trimit la fiecare cateva minute pe email o copie salvata a lucrarii. Sau sunt des abordat de prieteni cu intrebari de genul cum fac una, alta. Mi-ar fi mult mai simplu sa le arat cum se face pe un desktop comun decat sa le povestesc la telefon… Pe Windows este ceva in genul Remote Desktop, dar nici nu se compara cu ceea ce are OS X. Acel remote desktop imi permite doar sa-mi accesez propriul calculator de la distanta, nu sa colaborez efectiv cu cineva pe el.

  Asta a fost doar un exemplu la indemana, ar fi multe alte aspecte la fel de atragatoare prin care este imbunatatit OS X la fiecare noua lansare. Intredevar nu sunt chiar versiuni in adevaratul sens al cuvantului, deoarece versiunea este de fapt X adica zece, dar sunt mult mai mult decat acele service pack-uri de la Microsoft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *