Update-uri Windows Vista

Aici şi aici.

Nu au intrat încă pe circuitul automat.

Sursa.

 1. Em Reply

  Tocmai am facut update de la Ubuntu 6.10 la 7.04. It’s great! Asa ca…

 2. Jean Valjean Reply

  Am auzit multe lucruri bune despre Ubuntu asta.
  Poate functiona un birou de cativa oameni cu Ubuntu in loc de Windows ?
  Daca da, se vor putea adapta ei rapid ?

 3. Iulian Comanescu Reply

  Jan Valjean: în principiu, da, cu mari economii, cu o singură excepţie: dacă e un birou de contabilitate, care are foloseşte intensiv Excel.

  De ce se-ntâmplă asta: Ubuntu e o distribuţie de Linux, iar Liniuxul “se pupă” cu o suită de Office gratuită, care seamănă destul de bine cu Microsoft Office. E vorba de Open Office, pe care o găseşti la http://www.OpenOffice.org.

  Open Office Writer, care e echivalentul Microsoft Word, e aproape la fel de bun – şi pe alocuri mai bun, zic unii – ca programul lui Bill Gates. În schimb, Open Office Calc, care e o variantă de Excel, e destul de diferit şi cu unele bube.

  În rest, poţi face pe Linux cam tot ce poţi face si pe Windows, cu excepţia jocurilor, care-s mai puţine, dar bănuiesc că pe tine te interesează productivitatea la birou.

  Ca să afli care-i treaba, du-te la http://www.ubuntu.org şi ia-ţi de-acolo o imagine de CD .iso. La ce foloseşte ea: o prăjeşti pe un CD, de pe care bootezi după aia calculatorul. Te poţi plimba prin programe liniştit, nu îţi afectează cu nimica Windowsul sau alte chestii din calculatorul tău. După aia, dacă eşti mulţumit, poţi să instalezi Ubuntu lângă Windows.

  Pentru ultima figură îţi recomand totuşi un om ceva mai priceput la calculatoare, care să-ţi facă un back-up la ce e important şi să-ţi partiţioneze hardul. Dacă ai făcut cel puţin câteva instalări de Windows la viaţa ta, te poţi risca, fiindcă ştii cam cum vine treaba cu partiţiile şi tot restul. Plus că n-am auzit de instalări de Linux care să facă praf Windowsul…

 4. Em Reply

  @iulian: the stable release va avea loc in octombrie si din prudenta voi indrazni sa fac un nou upgrade in 2008.

  @Jean Valjean: daca membrii biroului sunt utilizatori de MS Office, atunci cred ca se vor adapta rapid la OpenOffice (eu nu folosesc nici una nici alta, deci parerea mea nu e una avizata). Altfel (daca sunt computer programmers) depinde de proiectele la care lucreaza si de background-ul in CS si CE.

 5. Iulian Comanescu Reply

  Em: da, e alpha. Oricum – update-urile astea sunt bune mai curand daca ai nu stiu ce driver cu probleme sau asa ceva, cel putin daca folosesti linuxul ca desktop, ceea ce e atipic, dar din ce in ce mai interesant si raspandit.

  Buna precizarea cu programatorii portati pe Linux. Un neprogramator, ca mine, isi inchipuie ca programatorii “trebuie sa stie” si Linux, dar nu e asa. Am intalnit insa cativa care se mirau ca ma joc cu Ubuntu si chestii – ceea ce la mine e la nivel de hobby si de filozofie, ca incerc sa ma lamuresc ce e cu Open Source, GPL si tot restul.

Post your thoughts