Update-uri Windows Vista

Aici și aici.

Nu au intrat încă pe circuitul automat.

Sursa.

8 thoughts on “Update-uri Windows Vista”

 1. Am auzit multe lucruri bune despre Ubuntu asta.
  Poate functiona un birou de cativa oameni cu Ubuntu in loc de Windows ?
  Daca da, se vor putea adapta ei rapid ?

 2. Jan Valjean: în principiu, da, cu mari economii, cu o singură excepție: dacă e un birou de contabilitate, care are folosește intensiv Excel.

  De ce se-ntâmplă asta: Ubuntu e o distribuție de Linux, iar Liniuxul “se pupă” cu o suită de Office gratuită, care seamănă destul de bine cu Microsoft Office. E vorba de Open Office, pe care o găsești la http://www.OpenOffice.org.

  Open Office Writer, care e echivalentul Microsoft Word, e aproape la fel de bun – și pe alocuri mai bun, zic unii – ca programul lui Bill Gates. În schimb, Open Office Calc, care e o variantă de Excel, e destul de diferit și cu unele bube.

  În rest, poți face pe Linux cam tot ce poți face si pe Windows, cu excepția jocurilor, care-s mai puține, dar bănuiesc că pe tine te interesează productivitatea la birou.

  Ca să afli care-i treaba, du-te la http://www.ubuntu.org și ia-ți de-acolo o imagine de CD .iso. La ce folosește ea: o prăjești pe un CD, de pe care bootezi după aia calculatorul. Te poți plimba prin programe liniștit, nu îți afectează cu nimica Windowsul sau alte chestii din calculatorul tău. După aia, dacă ești mulțumit, poți să instalezi Ubuntu lângă Windows.

  Pentru ultima figură îți recomand totuși un om ceva mai priceput la calculatoare, care să-ți facă un back-up la ce e important și să-ți partiționeze hardul. Dacă ai făcut cel puțin câteva instalări de Windows la viața ta, te poți risca, fiindcă știi cam cum vine treaba cu partițiile și tot restul. Plus că n-am auzit de instalări de Linux care să facă praf Windowsul…

 3. @iulian: the stable release va avea loc in octombrie si din prudenta voi indrazni sa fac un nou upgrade in 2008.

  @Jean Valjean: daca membrii biroului sunt utilizatori de MS Office, atunci cred ca se vor adapta rapid la OpenOffice (eu nu folosesc nici una nici alta, deci parerea mea nu e una avizata). Altfel (daca sunt computer programmers) depinde de proiectele la care lucreaza si de background-ul in CS si CE.

 4. Em: da, e alpha. Oricum – update-urile astea sunt bune mai curand daca ai nu stiu ce driver cu probleme sau asa ceva, cel putin daca folosesti linuxul ca desktop, ceea ce e atipic, dar din ce in ce mai interesant si raspandit.

  Buna precizarea cu programatorii portati pe Linux. Un neprogramator, ca mine, isi inchipuie ca programatorii “trebuie sa stie” si Linux, dar nu e asa. Am intalnit insa cativa care se mirau ca ma joc cu Ubuntu si chestii – ceea ce la mine e la nivel de hobby si de filozofie, ca incerc sa ma lamuresc ce e cu Open Source, GPL si tot restul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *