UPC a cumpărat Focșaniul

UPC mai face niscai cumpărături, adică Sebmar din Focșani, furnizor de Internet. 2.000 de clienți pe lângă cei 1,4 milioane pe care-i avea (133 de mii de Internet). Un pas mic pentru UPC, dar mare pentru Focșani.

Comunicatul de presă:

UPC a achiziționat compania Sebmar, furnizor de internet

București, 14 iunie 2007 – UPC România anunță achiziționarea furnizorului de internet Sebmar din Focșani, județul Vrancea. Prin această achiziție, UPC România adaugă aproximativ 2.000 de clienți la cei peste 1.400.000 pe care îi are în prezent. La sfârșitul primului trimestru, UPC România avea 133.000 de clienți de internet.

Achiziția companiei Sebmar face parte din strategia UPC România de a-și menține poziția de lider pe piața românească de comunicații prin cablu. Prezentă în România din 1992, compania UPC România a devenit unul dintre cei mai puternici frunizori de servicii Triple Play – televiziune, internet și telefonie, extinzându-și constant gama serviciilor și produselor oferite, ca urmare a achiziționării treptate a unor rețele locale de comunicații prin cablu. Cea mai importantă achiziție a fost Astral Telecom, odată cu alte 13 companii, în octombrie 2005. La 1 octombrie 2006, UPC România a anunțat finalizarea procesului de fuziune a companiei UPC România, prin absorbție, cu societățile din grupul Astral.

La începutul anului 2003, UPC România S.A. a fuzionat prin absorbție cu alte șapte societăți din România (Aparatura Electronică Seltron Cluj Napoca, Diplomatic International Comimpex Focșani, Control Cable Venture Ploiești, Somax Botoșani, Selektronic Sfântu Gheorghe, Portal Export-Import Cluj-Napoca și Multicanal Holding București). În anul 2004, UPC România a achiziționat operatorul de cablu din Bacău, Satba, după ce în 2002 preluase, în același oraș, compania de cablu Eurosat. În 2005, UPC a preluat Conex Sat din Roman. În aprilie 2006, UPC România a anunțat achiziționarea integrală a operatorului de televiziune digitală prin satelit, Focus Sat. De asemenea, în cursul anului 2006, UPC România a achiziționat companiile de cablu Minisat (septembrie) și Control (octombrie).

UPC România. UPC România este una dintre cele mai mari companii de comunicații prin cablu din țara noastră. Rețelele UPC România deservesc, în acest moment, peste 1.400.000 clienți din aproximativ 200 orașe. De când a intrat pe piața românească, în 1992, UPC a investit peste 500 de milioane USD, devenind astfel cel mai mare investitor american din țară. UPC România este afiliată la Liberty Global, Inc.

Liberty Global, Inc. Liberty Global (NASDAQ: LBTYA, LBTYB și LBTYK) este unul dintre liderii industriei mondiale de comunicații prin cablu oferind servicii video, voce și acces la internet, pentru a conecta cei 16 milioane de clienți la lumea informației, a comunicării și divertismentului. Compania are rețele de comunicații în bandă largă în 17 țări, în principal în Europa, Japonia, Chile și Australia. Liberty Global, Inc. deține acțiuni în companii de distribuție de programe și conținut media, cum sunt Jupiter TV în Japonia și Chellomedia în Europa.

3 thoughts on “UPC a cumpărat Focșaniul”

  1. In Focsani era deja UPC, 2000 de clienti nu mi se pare cine stie ce, poate erau omuleti pe linii inchiriate, ca pe cable nu prea vad cum. Oricum, Focsaniul era deja al lor, fiind inainte al Astralului…

  2. UPC reprezinta cel mai prost operator de televiziune din Romania. Preturi foarte mari pentru o grila absolut ridicola. Cei care aveti putina minte: renuntati la UPC si abonati-va la un operator de televiziune digitala (fara Digi si Boom)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *