UPC a cumpărat Focşaniul

UPC mai face niscai cumpărături, adică Sebmar din Focşani, furnizor de Internet. 2.000 de clienţi pe lângă cei 1,4 milioane pe care-i avea (133 de mii de Internet). Un pas mic pentru UPC, dar mare pentru Focşani.

Comunicatul de presă:

UPC a achiziţionat compania Sebmar, furnizor de internet

Bucureşti, 14 iunie 2007 – UPC România anunţă achiziţionarea furnizorului de internet Sebmar din Focşani, judeţul Vrancea. Prin această achiziţie, UPC România adaugă aproximativ 2.000 de clienţi la cei peste 1.400.000 pe care îi are în prezent. La sfârşitul primului trimestru, UPC România avea 133.000 de clienţi de internet.

Achiziţia companiei Sebmar face parte din strategia UPC România de a-şi menţine poziţia de lider pe piaţa românească de comunicaţii prin cablu. Prezentă în România din 1992, compania UPC România a devenit unul dintre cei mai puternici frunizori de servicii Triple Play – televiziune, internet şi telefonie, extinzându-şi constant gama serviciilor şi produselor oferite, ca urmare a achiziţionării treptate a unor reţele locale de comunicaţii prin cablu. Cea mai importantă achiziţie a fost Astral Telecom, odată cu alte 13 companii, în octombrie 2005. La 1 octombrie 2006, UPC România a anunţat finalizarea procesului de fuziune a companiei UPC România, prin absorbţie, cu societăţile din grupul Astral.

La începutul anului 2003, UPC România S.A. a fuzionat prin absorbţie cu alte şapte societăţi din România (Aparatura Electronică Seltron Cluj Napoca, Diplomatic International Comimpex Focşani, Control Cable Venture Ploieşti, Somax Botoşani, Selektronic Sfântu Gheorghe, Portal Export-Import Cluj-Napoca şi Multicanal Holding Bucureşti). În anul 2004, UPC România a achiziţionat operatorul de cablu din Bacău, Satba, după ce în 2002 preluase, în acelaşi oraş, compania de cablu Eurosat. În 2005, UPC a preluat Conex Sat din Roman. În aprilie 2006, UPC România a anunţat achiziţionarea integrală a operatorului de televiziune digitală prin satelit, Focus Sat. De asemenea, în cursul anului 2006, UPC România a achiziţionat companiile de cablu Minisat (septembrie) şi Control (octombrie).

UPC România. UPC România este una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din ţara noastră. Reţelele UPC România deservesc, în acest moment, peste 1.400.000 clienţi din aproximativ 200 oraşe. De când a intrat pe piaţa românească, în 1992, UPC a investit peste 500 de milioane USD, devenind astfel cel mai mare investitor american din ţară. UPC România este afiliată la Liberty Global, Inc.

Liberty Global, Inc. Liberty Global (NASDAQ: LBTYA, LBTYB şi LBTYK) este unul dintre liderii industriei mondiale de comunicaţii prin cablu oferind servicii video, voce şi acces la internet, pentru a conecta cei 16 milioane de clienţi la lumea informaţiei, a comunicării şi divertismentului. Compania are reţele de comunicaţii în bandă largă în 17 ţări, în principal în Europa, Japonia, Chile şi Australia. Liberty Global, Inc. deţine acţiuni în companii de distribuţie de programe şi conţinut media, cum sunt Jupiter TV în Japonia şi Chellomedia în Europa.

  1. Alex Reply

    In Focsani era deja UPC, 2000 de clienti nu mi se pare cine stie ce, poate erau omuleti pe linii inchiriate, ca pe cable nu prea vad cum. Oricum, Focsaniul era deja al lor, fiind inainte al Astralului…

  2. delphi Reply

    poate aveau ceva licente sau o strategie buna, sau oameni buni – nu cred ca se justifica pentru cota de piata

  3. Cristi Reply

    UPC reprezinta cel mai prost operator de televiziune din Romania. Preturi foarte mari pentru o grila absolut ridicola. Cei care aveti putina minte: renuntati la UPC si abonati-va la un operator de televiziune digitala (fara Digi si Boom)

Post your thoughts