Unde s-a suspendat mai tare Băsescu la televizor

Mi-au venit deocamdată nişte audienţe în care TVR se laudă că a fost lider cu transmisia din Parlament: 4,5 % rating pe urban între 10.00 şi 14.10 (transmisiune specială), 5,2 % pe 14.10-14.41 (Jurnal), 4 % pe 14.46-16.28 (partea a II-a a transmisiunii speciale). Probabil că şi alte televiziuni o să se fălească cu cifrele lor. Din moment ce TVR 1 nu a comunicat prime-time-ul, sunt convins că cineva, poate Pro TV-ul, a rupt tot. La capitolul curiozităţi aş vrea să ştiu ce-au făcut Realitatea TV şi Antena 3, poate ne dă cineva cifre. Oricum, din ce spune TVR-ul, pe dimineaţă-după-amiază, singurul concurent al suspendării a fost cealaltă telenovelă de pe Acasă.

UPDATE: Rareş (eu şi cu el ştim cine e, iar eu am motive să-l cred), spune că, dimpotrivă, Observatorul a bătut Pro-ul, cu 7,9 la 6,2 pe jurnalele de 19. Antena 3, 2 puncte, Realitatea TV, 2,2 puncte pe 14-15.30, adică vot şi anunţarea rezultatelor.

Stau şi mă gândesc că scorurile celor două mari jurnale au fost totuşi reduse. Probabil că mulţi s-au dus spre TVR 1 (care i-a moştenit de dimineaţă), Realitatea TV şi Antena 3 (cam acelaşi lucru).

Comunicatul de presă al TVR:

TVR 1, lider de audienţă cu transmisiunea din Parlament

TVR 1 a fost lider incontestabil de audienţă pe publicul naţional şi urban, joi, în intervalul 10.00-16.28, pe parcursul transmisiunilor speciale ocazionate de votul în Parlament privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Astfel, prima parte a transmisiunii (10.00-14.10) a avut o audienţă medie, la nivel naţional, de 4,5% (cotă de piaţă de 34,5%), fiind vizionată de circa 878.000 de români. În acelaşi interval, posturile comerciale generaliste au înregistrat următoarele ratinguri medii: ProTV – 0,8% (cotă de piaţă medie de 6,2%), Antena 1 – 0,6% (cotă de piaţă medie de 4,4). Şi în mediul urban, evenimentele politice la zi au fost urmărite cu mare interes pe TVR 1, ratingul mediu înregistrat de prima parte a transmisiunii de la Palatul Parlamentului fiind de 4,5% (33,7% cotă de piaţă medie), în timp ce Pro TV avea un rating mediu de 0,8% (cotă de piaţă de 6,1%), iar Antena 1, 0,5% rating mediu (4% cotă de piaţă medie).

De asemenea, Jurnalul de la ora 14.00 (14.10-14.41), prezentat de Raluca Belciu, a atras, la nivel naţional, peste 1.398.000 de telespectatori, înregistrând un rating mediu de 7,2% (cotă de piaţă de 41,8%), în vreme ce, la nivel urban, aceeaşi emisiune informativă a fost vizionată de peste 561.000 de telespectatori, în medie, având un rating mediu de 5,2% şi o cotă de piaţă de 32,8%. În acelaşi interval orar, ProTV s-a situat pe locul al doilea cu un rating mediu de 1% (cotă de piaţă de 6%, la nivel naţional), respectiv 1% rating mediu şi 6,3% cotă de piaţă, la nivel urban. Aflată pe locul al treilea, Acasă tv a avut un rating mediu de 0,5% (cotă de piaţă de 2,9% la nivel naţional), respectiv de 0,4% rating mediu (cotă de piaţă de 2,7%, la nivel urban).

Şi cea de-a doua parte a transmisiunii speciale (14.46-16.28), în cadrul căreia Monica Ghiurco şi invitaţii săi au discutat despre evenimentele politice ale zilei de joi, 19 aprilie, a fost lider de audienţă. În medie, 1.068.000 de telespectatori au urmărit discuţiile din studioul TVR, care au atras, la nivel naţional, o audienţă medie de 5,5% (cotă de piaţă de 29%). La nivel urban, emisiunea a avut o audienţă medie de 4% (cotă de piaţă de 20,7%, circa 428.000 de telespectatori). Pe locul al doilea, în intervalul indicat, s-a aflat Acasă tv cu o audienţă medie de 1,4% (cotă de piaţă de 7,4% la nivel naţional), iar pe locul al treilea Antena 1 cu 1,3% (cotă de piaţă de 6,8%), pe acelaşi target. La nivel urban, pe locul al doilea s-a situat Antena 1 (cu rating mediu de 1,8% şi cotă de piaţă de 9,3%), iar pe al treilea Pro TV (cu rating mediu de 1,6% şi cotă de piaţă medie de 8,3%).

Şi site-ul www.tvr.ro a înregistrat audienţe record. Conform www.trafic.ro, site-ul TVR a avut, pe 19 aprilie, un număr de vizitatori cu 148,90% mai mare decât cel obişnuit. În numai câteva ore, peste 35.000 de oameni au intrat pe www.tvr.ro, primul site din România care a postat înregistrări video din şedinţa parlamentară de suspendare a preşedintelui. De asemenea, www.tvr.ro a oferit informaţii în timp real pe tot parcursul zilei de 19 aprilie. Un număr de 1.300 de oameni au umărit simultan imagini live din şedinţa parlamentară pe www.tvr.ro. Trafic.ro mai arată că site-ul televiziunii publice a înregistrat o creştere procentuală de vizite de 178,46%, devansând site-urile televiziunilor de ştiri şi generaliste.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE

 1. Rares Reply

  Ei bine, nu, te-ai inselat Iulian…Antena 1 a rupt tot in prime-time…7.9 rtg pe Observator fata de 6.2 Stirile Pro TV de la 19.00. Cat despre Antena 3 si Realitatea, au fost o egalitate relativa, 2.0, respectiv 2.2 rtg pe intervalul 14.00-15.30 care a coincis cu discursuri, vot, anuntarea rezultatelor etc.

 2. cristi parvan Reply

  nu e pro tv. Romanii … cautau opinii nu doar info.

  Iar comunicat pe prime time n-o sa ai …. decat eventual de la cupa romaniei.

  In situatii d-astea, cu acelasi subiect in multe locuri se fragmenteaza mult pentru ca telecomanda … este la indemana.

  Oricum, interes mare, vizibil mai ales in timpul zilei, unde intr-adevar TVR este lider incontestabil.

 3. weasel Reply

  Eu daca as fi o institutie/firma cu pierderi de 17 milioane RON anul trecut nu prea as mai veni cu comunicate de genul asta…

  E cam la fel cum Flamingo, Ultrapro & co. vin cu comunicate cum ca ei sunt cei mai tari din piata de IT, dar de fapt ei inchid zeci de magazine si au pierderi de milioane de euro…

 4. sorinc Reply

  nu stiu cine a fost lider de audienta, insa cu siguranta va spun ca antena3, ‘cel mai destept dintre paminteni’ zis si ciutacu si ‘analistu’ politic’ permanent au fost lideri in dezinformare, rea-credinta si partinire.
  jur!

 5. Rares Reply

  Nu Iulian, pe slotul de stiri de la 19.00, Jurnalul TVR a facut 4.1 puncte de rating, valoare care nu e mult mai mare decat media lor obisnuita. Valorile mici de audienta sunt legate de consumul TV scazut din aceasta perioada, in special pe zona de access si in prima ora de prime-time. Intr-adevar Realitatea a fost peste media obisnuita a intervalului, cu 2.9 puncte de rating pe “Realitatea zilei”. Observatorul a avut si “inspiratia” unei editii speciale la 18.50, ceea ce i-a asigurat un bun start pentru jurnalul “mare” de la 19.00.

 6. Rares Reply

  …si, Iulian, imi place questia asta cu “eu si cu el stim cine e”, suna asa, conspirativ..:-)

 7. cristina Reply

  “Edi]ia special` privind suspendarea pre[edintelui B`sescu de catre Parlament, precum [i Observatorul de la ora 19,00 au fost vineri seara, lideri autoritari de audien]`, \n jur de 850 000 de telespectatori prefer=nd s` urmareasc` principala emisiune de [tiri a ANTENEI 1. Invita]ii prezen]i \n platou, al`turi de Alessandra Stoicescu [i Lucian M\ndru]`, au fost analistul politic Ion Cristoiu [i fostul pre[edinte Ion Iliescu”.(target: all urban, sursa: tns – agb international)
  Pai, Iulian, nu vorbiram noi doi azi aproximativ de doo ori? 🙂 ca-ti trimiteam stirea.

 8. Iulian Comanescu Reply

  Cristina: pai am vorbit sa-mi dai si mie astea in general si m-ai uitat, ca de’, ochii care nu se vad… Dar, oricum, a fost foarte prompt Rares. Cum, care Rares?

  Rares: m-am mai uitat si eu in niste cifre si ai dreptate. Si, da, azi si Pro-ul a inceput cu “special” si o coperta foarte misto la 19.00. Sa vedem maine 🙂

Post your thoughts