Un om a mușcat o știre și AMP ronțăie televiziunile

Stați cu ochii pe mail poimaine, fiindca acei mai conectați dintre voi veți primi un raport al Agenției de Monitorizare a Presei referitor la știrile TV, din perspectiva interesului public și a practicilor jurnalistice.

Eu cred c-o să fie și de rău despre TV-uri, fiindcă dacă s-ar merge pe topica televiziunea X a vorbit de cutare lucru de interes public în știrea Y, din data Z, AMP ne-ar da la toți un top de hârtie albă, cu antet.

Revin cu info.

Comunicatul de presă:

Bucuresti

15 mai 2007

UN OM A MUSCAT O STIRE

Agentia de Monitorizare a Presei lanseaza joi, 17 mai 2007, primul raport de analiza a stirilor tv din perspectiva interesului public si a practicilor jurnalistice. Evenimentul va fi marcat printr-o dezbatere care se va desfasura in aceeasi zi, incepand cu ora 11:00, in sala de conferinte a organizatiei cu sediul in Calea Plevnei, nr 98, bl 10 C, sector 1.

Masa rotunda isi propune sa constituie cadrul in care analistii AMP si reprezentanti ai mass-media romanesti vor identifica linia de demarcatie dintre interes public si interesul publicului in agenda stirilor tv. De asemenea, ne propunem sa facem un inventar al practicilor jurnalistice folosite in difuzarea mesajelor, de la abordari senzationaliste pana la respectarea sau incalcarea unor principii deontologice elementare.

Timp de trei luni de zile, echipa de consumatori critici din cadrul AMP a monitorizat principalele editii informative a sase televiziuni nationale. Studiul nu ofera un clasament al posturilor de televiziune si nici nu formuleaza diagnostice, dar evidentiaza principalele caracteristici ale discursului jurnalistic practicat de fiecare televiziune in parte.

Raportul este rezultatul proiectului “FreeEx- Etica in stirile TV”, implementat in cadrul programului “Libertatea de Exprimare- FreeEx”, finantat de Open Society Institute si Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

3 thoughts on “Un om a mușcat o știre și AMP ronțăie televiziunile”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *