Un om a muşcat o ştire şi AMP ronţăie televiziunile

Staţi cu ochii pe mail poimaine, fiindca acei mai conectaţi dintre voi veţi primi un raport al Agenţiei de Monitorizare a Presei referitor la ştirile TV, din perspectiva interesului public şi a practicilor jurnalistice.

Eu cred c-o să fie şi de rău despre TV-uri, fiindcă dacă s-ar merge pe topica televiziunea X a vorbit de cutare lucru de interes public în ştirea Y, din data Z, AMP ne-ar da la toţi un top de hârtie albă, cu antet.

Revin cu info.

Comunicatul de presă:

Bucuresti

15 mai 2007

UN OM A MUSCAT O STIRE

Agentia de Monitorizare a Presei lanseaza joi, 17 mai 2007, primul raport de analiza a stirilor tv din perspectiva interesului public si a practicilor jurnalistice. Evenimentul va fi marcat printr-o dezbatere care se va desfasura in aceeasi zi, incepand cu ora 11:00, in sala de conferinte a organizatiei cu sediul in Calea Plevnei, nr 98, bl 10 C, sector 1.

Masa rotunda isi propune sa constituie cadrul in care analistii AMP si reprezentanti ai mass-media romanesti vor identifica linia de demarcatie dintre interes public si interesul publicului in agenda stirilor tv. De asemenea, ne propunem sa facem un inventar al practicilor jurnalistice folosite in difuzarea mesajelor, de la abordari senzationaliste pana la respectarea sau incalcarea unor principii deontologice elementare.

Timp de trei luni de zile, echipa de consumatori critici din cadrul AMP a monitorizat principalele editii informative a sase televiziuni nationale. Studiul nu ofera un clasament al posturilor de televiziune si nici nu formuleaza diagnostice, dar evidentiaza principalele caracteristici ale discursului jurnalistic practicat de fiecare televiziune in parte.

Raportul este rezultatul proiectului “FreeEx- Etica in stirile TV”, implementat in cadrul programului “Libertatea de Exprimare- FreeEx”, finantat de Open Society Institute si Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

  1. PAH Reply

    De cand exista AMP, mi se pare primul demers cu bataie lunga pe care il comite. Si imi place si line-ul. Vii?

  2. Iulian Comanescu Reply

    PAH: Si mie mi se pare o tema consistenta. Nu cred, totusi, ca AMP a facut numai frectii in trecut.

    Nu cred ca pot veni, desi mi-ar fi placut sa bem o cafea impreuna.

Post your thoughts