#tweetIE8 – cartea e gata

Cum am intrat prima oară pe net

Cum am intrat prima oară pe net

După lupte seculare care au durat vreo lună şi-un pic, volumaşul despre prima experienţă on-line e gata. Se cheamă “Cum am intrat prima oară pe net. O carte scrisă pe Twitter de 127 autori” şi poate fi citit aici. Daţi click pe “fullscreen” ca să vă lăfăiţi.

Pentru cine mai are nevoie de explicaţii, cartea e un efort colectiv care s-a construit în jurul hashtag-ului #tweetIE8, la instigarea Microsoft România şi McCann PR. Eu am editat întreaga poveste şi am garnisit-o cu vreo două capitolaşe şi un glosar.

O să vedeţi cele mai diferite grafii în documentul respectiv (cu şi fără diacritice, cu literă mică sau mare după punct etc., etc.), fiindcă am vrut să păstrăm impresia de net-like şi autenticitate. Din acelaşi motiv nu am evitat nici vreo câteva cuvinte din categoria “adulţi”, pe care le-am reprodus aşa cum le-am găsit pe Twitter. În sistemul ăsta, cu câţi useri atâtea grafii, corectura a fost mult mai dificilă. Dacă, cumva, am comis-o în vreun loc, aşteptăm un semn la officeATcomanescuDOTro şi remediem. Mulţumesc, în numele Microsoft, al McCann PR şi al meu personal pentru participarea copioasă.

UPDATE: Şi cu embed:

 1. Marian Stavaroiu Reply

  Multumim pentru efort dar… m-am chinuit cam mult sa citesc ceva pe acel tool de pe isssuuu si mai nu stiu cum. E groaznic, e chiar mai rau decit cel de pe scribd ! Nu poti sa faci un zoom fin, ba e prea mare, ba e prea mic. Pacat de munca, nu stiu daca regulile de publicare iti permit, dar daca poti sa faci din acel text un simplu pdf sau un si mai simplu html “chior“ cred ca vor fi mai multi multumiti.
  Parerea mea. Multumesc anticipat.

 2. Marian Stavaroiu Reply

  Mda… m-am trezit cam devreme azi.
  Revin si precizez: site-ul issuu are unele mici probleme la vizualizarea in rezolutia 1024×768, asa am intrat prima data. Ma rog, nu e nici primul, nici ultimul cu probleme de redare la rezolutii diferite, trecem peste. Ulterior am incercat si pe alt sistem si asa mi-am dat seama.
  Multumesc, Iulian, pentru munca depusa in realizarea acestei carti electronice. Este utila si interesanta.
  Retrag PARTIAL ce am scris in primul comentariu. Ceea ce nu inseamna ca nu doresc in continuare un alt format !

 3. Olivian Breda Reply

  Mă bucur să mă regăsesc printre autori. 🙂

  Mi-a plăcut să frunzăresc (dacă se poate asta în digital) cartea.

Post your thoughts