TVR: pauza s-a terminat, capul la fund

TVR curăță producțiile independente aduse pe posturile publice de Tudor Giurgiu. “Bazar”, emisiunea de călătorii care făcea top de rating pe TVR 2, a zburat de pe post, în urma unei decizii a Consiliului de Administrație al TVR, după ce din grila TVR 1 fuseseră excluse “Lumea citește” și “Nocturne”. Mai știe cineva vreo producție independentă rămasă pe post?

Știrea despre “Lumea citește” fusese dată în premieră de Biju Morar, pe blogul lui. Azi, “Cotidianul” povestește despre modul dubios în care a ieșit emisiunea din grila de toamnă. Dana Deac spune că emisiunea “nu și-a achitat cu brio obiectivele”. Motivul “contractul a expirat” e o gogoriță, fiindcă oricum TVR nu încheie contracte, de regulă, decât pe un sezon.

În cazul Bazar, conform unor informații care, recunosc, sunt cam la a doua mână, cel care a militat pentru scoaterea de pe post în CA a fost Sorin Burtea. Nu ne rămâne decât să ne frecăm mâinile în așteptarea Marinei Almășan și a Marioarei Murărescu.

SUBIECT: TVR a spus că vine campania și trebuie talk-show-uri politice în grilă. Cine vor fi moderatorii? Îmi vine să râd de-acum când mă gândesc la cum o să arate “tabelul nominal”. Cam ca arborele speciilor al lui Lamarck.

15 thoughts on “TVR: pauza s-a terminat, capul la fund”

 1. Pai moderatorii nu sint greu de ghicit: un Horica Alexandrescu, un Sorinel Rosca-Stanescu, poate un Jack Cristoiu, daca nu l-o fi cumparat Felix si cu pamintul caruia ii face umbra (scunda, e drept, dar totusi, umbra), adica “formatorii de opinie” care, de la Revolutie incoace ne intoxica permanent cu aberatiilor lor otravite, puse in slujba stapinului de moment. Si cum stapinul de moment e gaspaDinu Patriciu, cum inspirat scriau catavencii, va dati seama pe cine o sa se puna tunurile in campanie… Dar si dupa alegeri, pe citi o sa-i puna “matrozu chior”, “betivul afemeiat” etc etc sa mearga pe scindura! Si hai, ca de tzepe n-or mai fi avut lemn, il inteleg pe Base, dar macar o scindura acolo, pe corabie, s-o mai gasi…

 2. Scaevola: Alexandrescu e probabil disponibil. SRS are treburile lui, ca și Cristoiu, care posedă emisiune la Voiculescu. Eu cred c-o să iasă la iveala o parte din marea familie a nenumiților cu state vechi în TVR, care apar endemic la câte-o răsturnare de situație de acest tip. Tu si cu mine nu ni-i putem aminti, dar tocmai de aia.

  As pune in schimb degetul pe Misu Radulescu, caruia povestea asta s-ar putea sa-i priasca si care e o alta marfa. Dupa alegerile din 2004, a lansat “Prim-plan” (parca?), talk-show-ul acela de prime-time care a batut tot ca ratinguri. A fost scos de pe post de Rodica Culcer, pentru ca aceasta sa-i dea formatul lui Dan Turturica. Care, desigur, a obtinut o jumatate din ratingul lui Radulescu, fiindca nu poate fi caracterizat ca om de televiziune de succes.

 3. A, l-am vazut parca pe Horia Alexandrescu dondanind ceva pe OTV, saptamanile trecute? Dac-as fi in locul lui, eu n-as da OTV-ul pe TVR. Cu ultimul nu poate dansa decat o vara. Cate o vara, din cand in cand.

 4. N-as baga mana in foc pentru Misu Radulescu! Omul e mai slab (daca asa ceva e posibil) decat Turturica. In afara de pregatire, e si mai “alunecos”, caci intre comisii si comitete nu a dovedit mai nimic. Cu o exceptie: traiul dulce in “deplasari” banoase pe spezele lui Iliescu…

 5. al mai naspa lucru la tvr e ca ramane o televiziune condusa de politica. in acest context, independentii nu vor avea loc, pentru ca sunt prea multi cei care isi negociaza intrari pe post prin indicatii pretioase venite pe filiera de partid si de stat. ma intreb daca va fi vreodata posibil modelul bbc pentru teveul si radioul de la noi

 6. Ioan T: așa am bănuit și eu.

  Brăduț: Nu cred că e vorba (numai) de indicații prețioase și condiționare politică, ci mai ales de “supraviețuitori” din interior. Am dat cu ochii pe un studiu unde văd că TVR 1 a ajuns la 0,6 puncte de rating, în medie, pe zi. Probabil că atunci când va coborî sub Romantica sau Antena 2 se va sesiza și managementul că e ceva-n neregulă.

  Până una-alta, modelul de business Voiculescu arată că poți face bani și trăgând sfori politice. La TVR nu e cazul nici de una, nici de alta.

 7. *Cristoiu poseda EMISIUNI la voiculescu. incepe si sinteza zilei (sau a inceput?) va fi si acolo. mic, dar vioi, se strecoara. poate a luat emisiunile la pachet, la 3 ii da una gratis motanului.

 8. Balcic: cu linkul ala nu prea stiu ce vrei sa zici. a fost un articol violent si controversat la vremea respectiva. In privinta “armatei de oameni” televiziunile mari fac o mulțime de outsource, după nevoi. E un model occidental, care în România mai avea avantajul de a pune pe treaba acei angajați T VR care aveau calități profesionale ascunse. Nu e numai o ironie. Există oameni buni în TVR, dar care nu dau rezultate din cauza climatului necompetitiv.

  Rezultatul a fost că Giurgiu a zburat, iar ALȚI angajați s-au descurcat foarte bine să curețe tot ceea ce-i deranja. Scăderea de rating va continua, vom vedea ce va mai fi.

  Pot însă să jur că nu vom vedea vreo emisune de factura “Transfer” sau “Bazar” în grilele noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *