TVR Info dă info din trafic

Live 20-30 de minute pe oră. Cum ce live? Imagini din trafic, fraților, România și “marile orașe europene”, fără prezentatori. Sunt convins că o să rupă. Postul e preluat de cabliști în regim “must carry”, că de, interesul public. Se lansează pe 31 decembrie, la ora 19.00, la Jurnalul TVR, care de bună seamă o să dea TVR Info cum dă imagini din trafic.

Grila, așa cum am primit-o pe mail, fără comentarii, că sunt de prisos.

LIVE
Pilonul principal al grilei de programe este transmisia live de pe zeci de camere video a unor imagini din trafic de pe autostrăzi, drumuri naționale, de pe bulevarde din București, Brașov, Sibiu, Timișoara, Tulcea, Botoșani, Călărași și din zone turistice: Predeal, Sinaia, Bușteni, Poiana Brașov, litoral etc. Telespectatorii vor putea urmări imagini life și din afara granițelor țării.

CRAWL-URI TVR INFO
Există trei crawl-uri: unul pentru știri de interes național, altul de informații utilitare, iar pe al treilea rulează cotațiile bursiere online (de la Bursa de Valori București și Bursa Monetar Financiară și de Mărfuri Sibiu). Evenimentele de ultimă oră sunt aduse în atenția telespectatorilor printr-un sistem de alertă.

ȘTIRI
TVR INFO prezintă știri interne și externe din oră în oră. Concepția este una brută, astfel încât telespectatorul să obțină informația curată, să și-o explice și să tragă singur concluziile, în funcție de sistemul propriu de valori. Sunt acoperite toate domeniile: economic, social, politic, educație, sănătate, financiar-bancar, administrație, turism, cultură etc.

SPORT
Fără cancanuri, bârfe și mondenități! Doar sport adevărat! TVR INFO difuzează un program atractiv de știri sportive, astfel încât chiar și necunoscătorii domeniului să înțeleagă informația.

METEO
Este o analiză a fenomenelor meteorologice. Pe lângă vremea din țară cu detalii pe regiuni sau chiar județe, sunt prezentate informații de pe continente, explicații despre cum ne putem proteja de fenomenele meteo extreme, cu o scurtă istorie atunci când este cazul.

INTERVIURI
Este o emisiune realizată cu specialiști pe diverse domenii, în funcție de evenimentele zilei sau ale săptămânii. Sunt două interviuri pe zi concepute din perspectivă utilitară, cu o durată de 10 minute fiecare și mai multe reluări.

INFO BURSIER
Este o rubrică financiară cu informații din piața de capital din România (cotații de la Bursa de Valori București, Bursa Monetar Financiară și de Mărfuri Sibiu). Are o durată de 10 minute și este difuzată după închiderea burselor, în reluare noaptea și dimineața până la deschiderea lor.

INFO BANCAR
Este o rubrică financiar-bancară cu informații despre piața bancară (curs valutar pe 10 valute, minim-maxim al caselor de schimb pe aceste valute, dobânzi depozite, credite, alte produse). Are o durată de 10 minute și este difuzată seara, în reluare noaptea și dimineața următoare.

INFO CULTURAL
Este o rubrică ce oferă informații despre piese de teatru, operă și operetă, muzee, expoziții, concerte, diverse evenimente. Prin conținut și mod de prezentare va atrage publicul spre cultură. Are o durată de 10 minute și este transmisă seara, în reluare noaptea și dimineața următoare.

AUTO MOTO INFO
Este o rubrică ce conține informații din domeniile auto, moto. Are o durată de 10 minute și este transmisă sâmbăta și duminica, cu mai multe reluări.

REVISTA PRESEI
Este o rubrică în care sunt prezentate știrile principale din presa scrisă centrală. Vinerea, telespectatorii vor urmări informații despre România, apărute în presa internațională. Are o durată de 10 minute, este transmisă seara și în reluare dimineața următoare.

7 thoughts on “TVR Info dă info din trafic”

 1. Sa dea ei sport fara cancan ??? Ma indoiesc ! Ultima mea speranta de a vedea sport “curat“ a fost spulberata atunci cind pina si TVR s-a apucat de cancan. (si eu care ma legam de istorii dot ro… nu merit o palma ?)
  Buna ideea cu camerele in trafic. Dar am si eu una mica intrebare: monteaza cineva un TV si la Politia rutiera ? Ca se simte rau nevoia.

 2. Daca respecta schita asta de continut TVR INFo are mari sanse sa devina cel mai urmarit canal din toate TVR-urile. Da’ ma indoiesc ca va rezista fara vreo “vedeta” locala sau fara comentariile lor insipide

 3. Dle Comanescu, daca puteti reveni va rog si cu niste informatii despre TVR HD; daca se intrerupe transmisia “experimentala” sau mai continua sau ce se aude. Va rog, am facut o investitii personala in echipamente si sper sa nu fi aruncat banii degeaba.

 4. dle comanescu m-am amuzat teribil zilele trecute citind un articol de-al dumneavoastra din unica. revista veche, de patru ani, poate.

  era o traducere din engleza, destul din topor, asa, dupa un articol stock, ceva legat de cum vad gagicile de birou relatiile sexuale intre colegi sau intre sefi si subalterni. in sfarsit, nu sunt sigura ca tocmai despre asta era vorba ca am citit doar cateva pasaje si semnaturile. a dvs si a inca unui coleg. bun jurnalist, dealtfel, dar i-am uitat numele.

  si uite asa pentru mine a devenit dintr-o data clar cat de ati devenit dvs un specialist in massmedia. hehe…

 5. Corina: traduceri din engleză n-am făcut decât în anii ’90, era vorba de două cărți, la Polirom. Articole stock n-aveam la Unica, fiindcă la vremea respectivă revista era lider de piață și se baza pe conținut românesc.

  Dar, sigur, glossy-urile sunt reviste pozitive, cam plicticoase pentru femeile cu mustață și alte tipuri de frustrate, care nu le pot suporta.

 6. Nu e exclus ca acest post sa “fure” de la cele private…(au fost cateva voci…din ambele tabere private, Vantu-Voiculescu, care au “infierat” televizunea nationala pentru “extensiile” sale recente…).
  Concurenta se va incinge. Incasarile, mai ale pe…prafu’ asta, sunt din ce in ce mai mici, insa, chiar si in presa audiovizuala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *