TVR Info dă info din trafic

Live 20-30 de minute pe oră. Cum ce live? Imagini din trafic, fraţilor, România şi “marile oraşe europene”, fără prezentatori. Sunt convins că o să rupă. Postul e preluat de cablişti în regim “must carry”, că de, interesul public. Se lansează pe 31 decembrie, la ora 19.00, la Jurnalul TVR, care de bună seamă o să dea TVR Info cum dă imagini din trafic.

Grila, aşa cum am primit-o pe mail, fără comentarii, că sunt de prisos.

LIVE
Pilonul principal al grilei de programe este transmisia live de pe zeci de camere video a unor imagini din trafic de pe autostrăzi, drumuri naţionale, de pe bulevarde din Bucureşti, Braşov, Sibiu, Timişoara, Tulcea, Botoşani, Călăraşi şi din zone turistice: Predeal, Sinaia, Buşteni, Poiana Braşov, litoral etc. Telespectatorii vor putea urmări imagini life şi din afara graniţelor ţării.

CRAWL-URI TVR INFO
Există trei crawl-uri: unul pentru ştiri de interes naţional, altul de informaţii utilitare, iar pe al treilea rulează cotaţiile bursiere online (de la Bursa de Valori Bucureşti şi Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu). Evenimentele de ultimă oră sunt aduse în atenţia telespectatorilor printr-un sistem de alertă.

ŞTIRI
TVR INFO prezintă ştiri interne şi externe din oră în oră. Concepţia este una brută, astfel încât telespectatorul să obţină informaţia curată, să şi-o explice şi să tragă singur concluziile, în funcţie de sistemul propriu de valori. Sunt acoperite toate domeniile: economic, social, politic, educaţie, sănătate, financiar-bancar, administraţie, turism, cultură etc.

SPORT
Fără cancanuri, bârfe şi mondenităţi! Doar sport adevărat! TVR INFO difuzează un program atractiv de ştiri sportive, astfel încât chiar şi necunoscătorii domeniului să înţeleagă informaţia.

METEO
Este o analiză a fenomenelor meteorologice. Pe lângă vremea din ţară cu detalii pe regiuni sau chiar judeţe, sunt prezentate informaţii de pe continente, explicaţii despre cum ne putem proteja de fenomenele meteo extreme, cu o scurtă istorie atunci când este cazul.

INTERVIURI
Este o emisiune realizată cu specialişti pe diverse domenii, în funcţie de evenimentele zilei sau ale săptămânii. Sunt două interviuri pe zi concepute din perspectivă utilitară, cu o durată de 10 minute fiecare şi mai multe reluări.

INFO BURSIER
Este o rubrică financiară cu informaţii din piaţa de capital din România (cotaţii de la Bursa de Valori Bucureşti, Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu). Are o durată de 10 minute şi este difuzată după închiderea burselor, în reluare noaptea şi dimineaţa până la deschiderea lor.

INFO BANCAR
Este o rubrică financiar-bancară cu informaţii despre piaţa bancară (curs valutar pe 10 valute, minim-maxim al caselor de schimb pe aceste valute, dobânzi depozite, credite, alte produse). Are o durată de 10 minute şi este difuzată seara, în reluare noaptea şi dimineaţa următoare.

INFO CULTURAL
Este o rubrică ce oferă informaţii despre piese de teatru, operă şi operetă, muzee, expoziţii, concerte, diverse evenimente. Prin conţinut şi mod de prezentare va atrage publicul spre cultură. Are o durată de 10 minute şi este transmisă seara, în reluare noaptea şi dimineaţa următoare.

AUTO MOTO INFO
Este o rubrică ce conţine informaţii din domeniile auto, moto. Are o durată de 10 minute şi este transmisă sâmbăta şi duminica, cu mai multe reluări.

REVISTA PRESEI
Este o rubrică în care sunt prezentate ştirile principale din presa scrisă centrală. Vinerea, telespectatorii vor urmări informaţii despre România, apărute în presa internaţională. Are o durată de 10 minute, este transmisă seara şi în reluare dimineaţa următoare.

 1. Marian S. Reply

  Sa dea ei sport fara cancan ??? Ma indoiesc ! Ultima mea speranta de a vedea sport “curat“ a fost spulberata atunci cind pina si TVR s-a apucat de cancan. (si eu care ma legam de istorii dot ro… nu merit o palma ?)
  Buna ideea cu camerele in trafic. Dar am si eu una mica intrebare: monteaza cineva un TV si la Politia rutiera ? Ca se simte rau nevoia.

 2. Codrut Pinzaru Reply

  Daca respecta schita asta de continut TVR INFo are mari sanse sa devina cel mai urmarit canal din toate TVR-urile. Da’ ma indoiesc ca va rezista fara vreo “vedeta” locala sau fara comentariile lor insipide

 3. Dan Reply

  Dle Comanescu, daca puteti reveni va rog si cu niste informatii despre TVR HD; daca se intrerupe transmisia “experimentala” sau mai continua sau ce se aude. Va rog, am facut o investitii personala in echipamente si sper sa nu fi aruncat banii degeaba.

 4. corina Reply

  dle comanescu m-am amuzat teribil zilele trecute citind un articol de-al dumneavoastra din unica. revista veche, de patru ani, poate.

  era o traducere din engleza, destul din topor, asa, dupa un articol stock, ceva legat de cum vad gagicile de birou relatiile sexuale intre colegi sau intre sefi si subalterni. in sfarsit, nu sunt sigura ca tocmai despre asta era vorba ca am citit doar cateva pasaje si semnaturile. a dvs si a inca unui coleg. bun jurnalist, dealtfel, dar i-am uitat numele.

  si uite asa pentru mine a devenit dintr-o data clar cat de ati devenit dvs un specialist in massmedia. hehe…

 5. Iulian Comanescu Reply

  Corina: traduceri din engleză n-am făcut decât în anii ’90, era vorba de două cărţi, la Polirom. Articole stock n-aveam la Unica, fiindcă la vremea respectivă revista era lider de piaţă şi se baza pe conţinut românesc.

  Dar, sigur, glossy-urile sunt reviste pozitive, cam plicticoase pentru femeile cu mustaţă şi alte tipuri de frustrate, care nu le pot suporta.

 6. BABILONUL IMOBILIAR Reply

  Nu e exclus ca acest post sa “fure” de la cele private…(au fost cateva voci…din ambele tabere private, Vantu-Voiculescu, care au “infierat” televizunea nationala pentru “extensiile” sale recente…).
  Concurenta se va incinge. Incasarile, mai ale pe…prafu’ asta, sunt din ce in ce mai mici, insa, chiar si in presa audiovizuala.

Post your thoughts