Turturica, director de dezvoltare la Romania libera

Turturica este asteptat precum Tepes-Doamne la “Romania libera” si, zice inca o sursa, a semnat vineri pentru pozitia de director de dezvoltare al ziarului. Sau a ziarului. De fapt, in ezitarea asta sintactica o lume isi afla incercarea, ca sa ramanem eminescieni: foarte probabil, schimbarile care-i trec noului manager prin cap vor fi intampinate de rezistenta. Exista un proiect nou de broadsheet, gandit de Andreea Pora si Iulian Puiu, dar lucrurile nu s-au prea miscat, desi Dan Adamescu si-a dat ok-ul pe el. Proiectul cuprinde continuturi si sectii de actualitate, eveniment, publicistica, documentare si lifestyle/timp liber, ca si doua posturi de adjuncti si trei de editori, plus un layout nou, dar punerea lui in practica a inceput cam cum se vede in ziar, adica mai deloc.

Deocamdata, ziarul este controlat de Bogdan Ficeac si Eliade Balan, care nu pot fi concediati decat daca li se platesc 24 de salarii in avans, iar Emil Hurezeanu nu se arata entuziast in privinta schimbarii. Pana la urma, cel mai reformist din toata combinatia este Dan Adamescu, care ar vrea sa se intample ceva.

Daca reuseste sa faca schimbari iar Ficeac si Balan pleaca, Turturica devine, conform contractului, redactor-sef de la 1 ianuarie. Totusi, mai e mult pana departe. Turturica are mai multe sanse sa ramana directorul de dezvoltare AL ziarului.

UPDATE, luni, 20 noiembrie: Turturica a fost anuntat ca director de dezvoltare la “Romania libera”. Relansarea “se amana” (? – era ceva in plan?) pentru 1 februarie. Sapte numere pe saptamana. Sa vedem cum o sa arate “Romania libera de duminica”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *