Tucă e din nou out

Astă seară nu-l căutați pe Marius Tucă pe Antena 1, fiindcă n-o să-l mai găsiți pe post. În locul lui e un film. Explicația pe care am primit-o e nu ratingurile mici, ci un proiect nou de care vrea să se ocupe Tucă, pe nume “Jurnalul TV”. Televiziunea și gazeta la care e redactor-șef într-o singură cutie, cu alte cuvinte.

Păcat. Sau succes cu proiectul nou? Viața merge mai departe, totuși.

20 thoughts on “Tucă e din nou out”

 1. “Proiect nou”? e vechi si utilizat de-ti vine rau (capital tv, csid?, bizbazar, money express, business magazin …). proiect nou ar fi un ziar “In gura presei” , sau o revista “zerotv”

 2. Povestea asta suna a supa populara reincalzita de o mie de ori, dar care nu mai ispiteste pe nimeni, fiindca ne-am saturat de condimentele ei cancerigene. Cu cine sa iasa pe post un posibil Jurnal TV? Cu aceiasi comici ai ecranului – Badea, Ciutacu, Cristoiu, Gadea, Stan si Bran sau care or mai fi? Si btw, cate Antene si Jurnale credeti ca tb sa mai scoata dl Voiculescu din manecile dumisale largi si cretze ca sa obtina amaratele alea de 5 procente?

 3. vezi ca e usor agramata exprimarea ta…in ceea ce-l priveste pe tuca, probabil ca a reaparut pentru a “tine calda” audienta…prea disparuse de multa vreme
  sa traiti foarte bine!

 4. Petre: no offence, da’ sa stii ca se poate. Se cheama dislocare, daca te referi la locul lui “nu”. Daca te referi la acord – se face cu subiectul sau cu numele predicativ, dupa capul fiecaruia, din cate stiu eu. Mai poti in plus sa spui despre subiect ca e nume predicativ si pe dos in combinatii de-astea.

 5. da ma, vrea si el transmedia, dupa modelul rivalului pro de ex= ce se intampla ,doctore? – kiar asa, ce se intampla, tuca?
  pro,care nu l-a ofertat nici-o-data pe tuca=contra.
  de ce oare? pai audientza lui actuALa spune tot……..

 6. sincer, nu vreau sa intru intr-o disputa inutila, probabil deja solutionata de mai marii gramaticii romane. numele predicativ este o parte a predicatului nominal, alaturi de verbul copulativ ( “a fi”), pe cand subiectul este subiect si atat. Pe langa toate cele spuse, exprimarea mentionata de mine nu suna bine si asta ar trebui sa insemne ceva. In acest caz, e posibil ca dvs. sa va imaginati ca acordul trebuie facut cu “explicatia” , in opinia mea fiind o gandire gresita. Judecat simplu: “am primit explicatia” si “ratingurile sunt”. Cat despre acea “dislocare”….probabil este utilizata in alte domenii. e posibil, insa, sa gresesc eu.

 7. Petre: dislocarea e un procedeu retoric cu care putem face multe în română, fiindcă limba nu o topică fixă. Brumaru: “Dimineață pe la cinci, când tipi deghizați în pluș te duc spre, lin, zăcătorile de crin.”

  Cât privește subiectul și numele predicativ, un exemplu care o să te intereseze:

  “Explicația e dezinteresul electoratului” – aici poți să consideri că oricare din ele e nume predicativ și celălalt, subiect.

  Sigur că toate astea nu îți iau dreptul să consideri că ce-am scris acolo e destul de artificial și stângaci. Se putea desigur și mai bine. Mă apăram doar de acuzația de agramatism.

  Limba română te lasă să faci multe. Toată treaba e să iasă ceva grațios din ea, ca la Brumaru. Nu ca fraza aia a mea greu de înțeles 🙂

 8. On-topic, din nou, eu cred că Tucă nu a intrat ca să țină cald publicul, ci pentru că încă se crede un mare și atipic realizator de talk-show. Ratingurile spun altceva. Chestie cu “Jurnalul TV” e… mă rog. Deja am primit o semiinfirmare de la o sursa “sus”.

  Problema e dacă Tucă va mai reveni pe ecran după acest episod doi de test. A mai fost unu în primăvara lui 2005 și s-a lăsat tot cu ratinguri mici. Eu cred că nu.

 9. Fara un format cu elemente inovatoare, as aprecia minim doua necesare in acest moment, si un spatiu in prime time nu cred ca are cum sa mai faca ratinguri “acceptabile”. Sa ne amintim ca acesti parametrii l-au propulsat.
  Stiu, ar trebui sa definim si “acceptabile” 🙂

 10. Pacat ca stapanirea gramaticei,un subiect delicat, care tine mai mult de cei 7 ani de acasa, nu a resuit crearea unei discutii off-topic. Din aceea cu jigniri, impunsaturi, imprecatii.
  ….Pleonasme, baieti ?

 11. Iulian,
  as vrea sa te intreb – Tuca a reprezentat sau nu o crestere inaudienta Antenei? Am citit ca da.

  In acest caz, e oricum mai bun decat ce aveau ei inainte… nu? De ce nu l-au pastrat, emisiunea era super! Ceva ce rar gasesti inziua de azi pe tv, ori poate si-l doreau in emisiunea cu aceeasi Becali, Prigoana, Irinel. etc…

  Pe de alta parte, probabil ca aceasta revenire trebuia un pic mai mult promovata, nu reusesti in 2 saptamani sa recuperezi ce-ai dormit intr-un an de zile (sau mai mult) Deci ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *