Trei meciuri: Măruţă vs. Ionescu, Ciutacu vs. Moraru, Dobrovolschi vs. Buzdugan

Se-ascute lupta de clasă. Câteva meciuri (diferite în fond) care s-au iscat recent între şase nume cunoscute. La rând, că n-am avut timp să scriu:

Măruţă versus Mădălin Ionescu: emoticonul în blană de oaie de la PRO TV a început noul sezon cu oteveuri şi chestii mai aproape de ce face concurentul de la Antenă. Interesant e că PRO TV s-a raportat şi a reacţionat la Antenă, care a investit resurse în show-ul de access al lui Mădălin Ionescu, fără îndoială şi pentru a sufla în cărbunii lui Stoicescu şi Mîndruţă, aflaţi la o oarecare distanţă în jos de ratinguri faţă de Esca (pe care-am văzut-o într-un maşinoi înconjurată de cei patru soţi şi 18 copii ai ei zilele trecute şi ne-am făcut cu mâna, dar asta chiar că nu mai are nicio legătură cu meciul de mai sus). În rest, nu mi se pare că Măruţă ar fi depăşit vreo linie invizibilă, la fel cum mi s-a părut deplasat şi tămbălăul referitor la otevizarea Antenei stârnit în urmă cu câteva luni, când Ionescu şi Capatos au început să dea la greu cu nichita şi naomi-n public. Pe stil vechi sau nou (presupunând că există şi “stil nou”), Măruţă are tot atâta legătură cu interesul public, adică deloc. Nu că Mădălin ar fi vreun câine de pază al democraţiei, Doamne-feri.

Ciutacu versus Moraru: Radu Moraru şi-a luat a doua amendă de la CNA pentru diferite lucruri spuse la “Naşul” despre Ciutacu. Ratingul celor doi e mai mic decât la Măruţă şi Ionescu, dar cum ziceam şi sâmbătă în EVZ, toată povestea are o importanţă prin faptul că la B 1 TV începe să se contureze un pol pro-Băsescu, la fel cum la “Sinteza zilei” e unul anti. Din chestia asta ar putea pierde chiar Traian Băsescu, ale cărui critici la adresa presei mogulizate nu mai au credibilitate în situaţia în care oamenii de la B 1 se comportă ca un desant la dispoziţia lui. Oricum, nu sunt singurul care a avut senzaţia unui pol Băsescu.

Luni seară, Moraru a lăsat-o mai moale, dar Ciutacu spusese anterior că-l va da în judecată. Să vedem dacă lucrurile se opresc aici sau nu.

Dobrovolschi versus Buzdugan: Un montaj paralel între un dobiton din 2006 al lui Dobrovolschi şi o farsă din 2009 a lui Buzdugan, pe care l-am găsit la Simona Tache (proaspăt ilegalist la Guerilla). E un montaj foarte instructiv în privinţa modului cum se pot spune, pe tonuri diferite, fix aceleaşi lucruri.

Ok, înţeleg că Buzdugan n-a fost în vervă într-o zi, că s-a inspirat din ceva ce făcuse altcineva etc. În definitiv, cât timp nu-ţi arogi merite… Totuşi, chiar şi “shut up din gură”, o glumiţă foarte personală? Cum a reţinut toate poveştile cu pricina Buzdugan? Le-a notat după dobiton, pe-o hârtie? Ce rost avea să copieze 1:1 ceva ce făcuse Dobrobolschi cu trei ani înainte? Nu e mai simplu să spui ce-ţi trece prin cap în loc să citeşti de pe o foaie dacă eşti Buzdugan, că ştii unde vrei să duci vocea de la celălalt capăt al firului?

Nu prea văd cum ar putea fi scos Buzdugan basma curată din toată treaba. Nu că i-ar păsa, dacă e aşa cum se aude-n montaj, e clar că nu. În definitiv, câţi dintre taximetriştii care-l ascultă vor schimba postul dacă află că Buzdugan copiază? ZU stă bine cu cifrele, cui îi pasă? Guerilla îmi aminteşte de muzicienii de culoare din anii ’50, care inovau şi creau hituri pentru ca acestea să fie capitalizate de albi.

Lucrurile se leagă, oricum, curios cu raportarea la liderul PRO TV a Antenei 1 (tocmai de aceea e important că în prima parte a acestui post lucrurile se inversează), într-o epocă în care grupul Voiculescu face eforturi de branding prin crearea unei companii-umbrelă, cheltuind bani buni pe consultanţii străini. Or fi ştiind aceştia de povestea cu Dobrobolschi şi Buzdugan?

 1. Iulian Comanescu Reply

  Codreanu: N-am înţeles exact, Craioveanu l-a copiat pe Buzdugan? Şi ce treabă are Contact cu asta?

  “Shut up din gură” e probabil o zicere de pe stradă, dar ar fi greu ca doi oameni să o folosească în acelaşi loc.

 2. Radu Reply

  am crezut ca olguta se refera la farsa cu teleshopingul. La farsa lu Craioveanu sa fim seriosi. Seamana in sensul ca sunt ambele farse :))))).

 3. diana Reply

  Buzdugan este medic.
  Craioveanu este medic.
  Medicu Buzdugan face teste la telefon.
  Medicul Craioveanu face teste la telefon.
  Buzdugan o pune pe tipa de la telefon sa scoata diverse sunete.
  Craioveanu o pune pe tipa de la telefon sa scoata diverse sunete.
  Buzdugan vrea mai mult si mai tare.
  Craioveanu precizeaza ce inseamna mai mult: de trei ori.

  Olguta, ai dreptate. Farsele nu seamana de loc.

  Nu sunt de acord cu cei care spun “hotul striga hotul”. Sunt convinsa ca mr. Craioveanu nu a furat. E doar o coincidenta. Lumea e mica, ideile sunt putine.

 4. ipo Reply

  Olguta, cred ca ai comentat pe toate blogurile care au scris pe tema asta. Ne scutesti un pic? Hai ca o asteptam si pe dana sa intervina! 😉

 5. Iulian Comanescu Reply

  Domne, pe de o parte, dacă şi Craioveanu a luat de la Buzdugan, s-o ştim şi noi. Pe de alta, asta nu scuză faptul că Buzdugan a luat de la Dobrovolschi 🙂

 6. eftimie Reply

  Deh, ţară mică, câteva farse.

  Hai să băgăm în context şi faptul că Buzdugan şi Morar fură glume din Caţavencu, Daily Cotcodac şi altele şi înţelegem fenomenul în întregime.

  Dacă băgăm şi Julius de la Daily Cotcodac mai plagiază din Jerome K. Jerome, iar Morar plagiază din Julius care plagiază din Jerome deja sărim calul cu referinţele literare.

 7. spam Reply

  incredibil… nici unul dintre comentarii nu face referire la ciutacu vs. moraru, subiect ce mi se pare mult mai demn de atentie avind in vedere contextul socio-politic actual… am senzatia ca traiesc intr-o lume in care daca nu esti superficial, esti tarat din start…

 8. ADRIAn Reply

  Nu ati inteles mare lucru nu ? … Ideea e ca BUZDUGAN a furat de la CRAIOVEANU nu invers… Craioveanu nu ar putea sa fure

 9. spam Reply

  @jules : nu inteleg atunci rostul postului in forma sa finala… de ce nu ” 2 meciuri…” si faci o eschiva in dreptul lui ciutacu… avind in vedere ‘apetitul cititorilor’ nu cred ca iti scade rating-ul prea tare… LOOOOL

 10. ralucone Reply

  mda, lumea e mica si ca aceiasi oameni se faulteaza prin rotatie. astept pe cineva fresh, cu un umor inteligent si caruia sa i se rupa de suturi amicale.
  hai, radio nu a murit. trebuie numai reinventat
  numai bine

Post your thoughts