Trei meciuri: Măruță vs. Ionescu, Ciutacu vs. Moraru, Dobrovolschi vs. Buzdugan

Se-ascute lupta de clasă. Câteva meciuri (diferite în fond) care s-au iscat recent între șase nume cunoscute. La rând, că n-am avut timp să scriu:

Măruță versus Mădălin Ionescu: emoticonul în blană de oaie de la PRO TV a început noul sezon cu oteveuri și chestii mai aproape de ce face concurentul de la Antenă. Interesant e că PRO TV s-a raportat și a reacționat la Antenă, care a investit resurse în show-ul de access al lui Mădălin Ionescu, fără îndoială și pentru a sufla în cărbunii lui Stoicescu și Mîndruță, aflați la o oarecare distanță în jos de ratinguri față de Esca (pe care-am văzut-o într-un mașinoi înconjurată de cei patru soți și 18 copii ai ei zilele trecute și ne-am făcut cu mâna, dar asta chiar că nu mai are nicio legătură cu meciul de mai sus). În rest, nu mi se pare că Măruță ar fi depășit vreo linie invizibilă, la fel cum mi s-a părut deplasat și tămbălăul referitor la otevizarea Antenei stârnit în urmă cu câteva luni, când Ionescu și Capatos au început să dea la greu cu nichita și naomi-n public. Pe stil vechi sau nou (presupunând că există și “stil nou”), Măruță are tot atâta legătură cu interesul public, adică deloc. Nu că Mădălin ar fi vreun câine de pază al democrației, Doamne-feri.

Ciutacu versus Moraru: Radu Moraru și-a luat a doua amendă de la CNA pentru diferite lucruri spuse la “Nașul” despre Ciutacu. Ratingul celor doi e mai mic decât la Măruță și Ionescu, dar cum ziceam și sâmbătă în EVZ, toată povestea are o importanță prin faptul că la B 1 TV începe să se contureze un pol pro-Băsescu, la fel cum la “Sinteza zilei” e unul anti. Din chestia asta ar putea pierde chiar Traian Băsescu, ale cărui critici la adresa presei mogulizate nu mai au credibilitate în situația în care oamenii de la B 1 se comportă ca un desant la dispoziția lui. Oricum, nu sunt singurul care a avut senzația unui pol Băsescu.

Luni seară, Moraru a lăsat-o mai moale, dar Ciutacu spusese anterior că-l va da în judecată. Să vedem dacă lucrurile se opresc aici sau nu.

Dobrovolschi versus Buzdugan: Un montaj paralel între un dobiton din 2006 al lui Dobrovolschi și o farsă din 2009 a lui Buzdugan, pe care l-am găsit la Simona Tache (proaspăt ilegalist la Guerilla). E un montaj foarte instructiv în privința modului cum se pot spune, pe tonuri diferite, fix aceleași lucruri.

Ok, înțeleg că Buzdugan n-a fost în vervă într-o zi, că s-a inspirat din ceva ce făcuse altcineva etc. În definitiv, cât timp nu-ți arogi merite… Totuși, chiar și “shut up din gură”, o glumiță foarte personală? Cum a reținut toate poveștile cu pricina Buzdugan? Le-a notat după dobiton, pe-o hârtie? Ce rost avea să copieze 1:1 ceva ce făcuse Dobrobolschi cu trei ani înainte? Nu e mai simplu să spui ce-ți trece prin cap în loc să citești de pe o foaie dacă ești Buzdugan, că știi unde vrei să duci vocea de la celălalt capăt al firului?

Nu prea văd cum ar putea fi scos Buzdugan basma curată din toată treaba. Nu că i-ar păsa, dacă e așa cum se aude-n montaj, e clar că nu. În definitiv, câți dintre taximetriștii care-l ascultă vor schimba postul dacă află că Buzdugan copiază? ZU stă bine cu cifrele, cui îi pasă? Guerilla îmi amintește de muzicienii de culoare din anii ’50, care inovau și creau hituri pentru ca acestea să fie capitalizate de albi.

Lucrurile se leagă, oricum, curios cu raportarea la liderul PRO TV a Antenei 1 (tocmai de aceea e important că în prima parte a acestui post lucrurile se inversează), într-o epocă în care grupul Voiculescu face eforturi de branding prin crearea unei companii-umbrelă, cheltuind bani buni pe consultanții străini. Or fi știind aceștia de povestea cu Dobrobolschi și Buzdugan?

15 thoughts on “Trei meciuri: Măruță vs. Ionescu, Ciutacu vs. Moraru, Dobrovolschi vs. Buzdugan”

 1. Codreanu: N-am înțeles exact, Craioveanu l-a copiat pe Buzdugan? Și ce treabă are Contact cu asta?

  “Shut up din gură” e probabil o zicere de pe stradă, dar ar fi greu ca doi oameni să o folosească în același loc.

 2. Buzdugan este medic.
  Craioveanu este medic.
  Medicu Buzdugan face teste la telefon.
  Medicul Craioveanu face teste la telefon.
  Buzdugan o pune pe tipa de la telefon sa scoata diverse sunete.
  Craioveanu o pune pe tipa de la telefon sa scoata diverse sunete.
  Buzdugan vrea mai mult si mai tare.
  Craioveanu precizeaza ce inseamna mai mult: de trei ori.

  Olguta, ai dreptate. Farsele nu seamana de loc.

  Nu sunt de acord cu cei care spun “hotul striga hotul”. Sunt convinsa ca mr. Craioveanu nu a furat. E doar o coincidenta. Lumea e mica, ideile sunt putine.

 3. Olguta, cred ca ai comentat pe toate blogurile care au scris pe tema asta. Ne scutesti un pic? Hai ca o asteptam si pe dana sa intervina! 😉

 4. Deh, țară mică, câteva farse.

  Hai să băgăm în context și faptul că Buzdugan și Morar fură glume din Cațavencu, Daily Cotcodac și altele și înțelegem fenomenul în întregime.

  Dacă băgăm și Julius de la Daily Cotcodac mai plagiază din Jerome K. Jerome, iar Morar plagiază din Julius care plagiază din Jerome deja sărim calul cu referințele literare.

 5. incredibil… nici unul dintre comentarii nu face referire la ciutacu vs. moraru, subiect ce mi se pare mult mai demn de atentie avind in vedere contextul socio-politic actual… am senzatia ca traiesc intr-o lume in care daca nu esti superficial, esti tarat din start…

 6. Nu ati inteles mare lucru nu ? … Ideea e ca BUZDUGAN a furat de la CRAIOVEANU nu invers… Craioveanu nu ar putea sa fure

 7. @jules : nu inteleg atunci rostul postului in forma sa finala… de ce nu ” 2 meciuri…” si faci o eschiva in dreptul lui ciutacu… avind in vedere ‘apetitul cititorilor’ nu cred ca iti scade rating-ul prea tare… LOOOOL

 8. mda, lumea e mica si ca aceiasi oameni se faulteaza prin rotatie. astept pe cineva fresh, cu un umor inteligent si caruia sa i se rupa de suturi amicale.
  hai, radio nu a murit. trebuie numai reinventat
  numai bine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *