(Tot) Realitatea TV donează

După ce s-a înverzit zilele trecute, ca în imaginea de mai jos, Realitatea TV a luat decizia de a dona 0,5 % din venituri către Ministerul Mediului (și Dezvoltării Durabile – pe limba administrativă). Televiziunea va arbora “Cod verde” odată pe lună.

Stau și mă gândesc dacă banii trebuia să se ducă la Ministerul Mediului sau nu. La veniturile de anul trecut, de 31,1 milioane de euro pe Realitatea Media, valoarea donației e în jur de 13.000 de euro pe lună – deși în cifra asta intră și Romantica și Money Channel, posibil și altele.

Cu privire la destinația sumei, e drept că e mai greu de găsit un ONG care e reprezentativ din punctul de vedere al tuturor.

8 thoughts on “(Tot) Realitatea TV donează”

 1. Dat fiind ca astazi am ratat revederea cu dragul meu Jucator, fiind nevoit sa refuz politicoasa invitatie la sadeala colectiva portocalie a Utecistului, as fi extrem de incantat sa aflu actul normativ conform caruia un minister poate primi donatii din partea unei societati comerciale private.

 2. cred ca este o initiativa excelenta! si nu prima din partea catzavencilor care au inteles pe ce lume traim! si in ce secol!

  la cat mai multe!

  daca chestia asta merge, am sa donez si eu! mai mult, poate data viitoare cand ma duc pe malul Cibinului la un gratarel nu mai arunc resturile in apa… le bag intr-o punga de plastic si le arunc la cosul de gunoi… care poate va fi in sfarsit prezent!

  yes, we can!!!

 3. Uite cum mi-ai ridicat o minge la fileu !!!
  Revenind la un material anterior: una din masurile simple si logice ar fi mutarea ponderii ziarelor de pe hartie pe online. In anumite limite, e normal, fiindca nea` Dorel inca nu are computer. Si e chiar pacat sa stricam hartia pe tabloide. Chit ca de vineri sunt nervos, se taie de zor fibre de pe stilpi prin capitala noastra draga si se baga la subteran, vezi Doamne. Si e nasol rau fara internet.
  Cit despre gestul Realitatii el este frumos si binevenit. Mai ales daca ar fi si legal, conform unei intrebari de mai sus. Chiar asa, cine stie exact ?

 4. Sa inteleg ca rtv a intrat pe profit si inca tare. Si evident ca banii ce prisosesc trebuie investiti intr-o campanie mediatica indoielnica, si mai putin in salariile de kko ale personalului de la realitatea. si se mai mira sefii ca nu mau ai cu cine lucra. pai fratilor daca vreti profesionisti platiti-i ca de aia au migrat toti la gsptv. tre sa intelegeti ca degeaba ai moderatori daca nu ai regizori de platou sau sunetisti.

 5. Cautati pe net si veti vedea ca si statul e si el “om” (art.34 din Decretul nr.31/1954; art.l din Decr. nr.478/1954 privitor la donatiile facute statului; Codul Civil)

 6. Ca impact de imagine este o campanie bunicica.
  Ca rezultate efective este un spanac.
  Din cate stiu eu, conform legii, orice societate poate dona 1% din impozitul pe profit unei organizatii. Adica sa directioneze o parte din impozitul pe care ORICUM il plateste catre un ONG. Nu stiu daca cei 0,5% ai Realitatii sunt jumatate din acel 1% si nici daca un minister poate beneficia de acel 1%. Ar fi dragut de aflat.
  Cei de la Antena 3 au punctat simpatic az’dimineata cand au calculat ca poluarea produsa de kerosenul consumat de elicopterul cu care a venit Basescu va fi compensata de un hectar de padure in 6 luni. Sunt convins ca toate costurile acestei campanii sunt maricele si ca, costul efectiv, al plantarii copacilor este o particica mica din costul total. Ce vreau sa spun este ca, decat sa tarai o tarla de oameni acolo mai bine, de banii aia, plantai mai multi copaci.
  CSR-ul este o treaba misto. Este, in mod evident, un alt mod pt companii de a-si face imagine. Dar ideea este asa: compania puncteaza la imagine iar societatea reactioneaza la mesajul transmis de ompanie. Eu cred ca Realitatea a bifat doar punctatul la imagine. Nu reusesc sa-mi dau seama cum a urnit societatea macar cu un milimetru in a fi mai responsabila la problema padurilor. Credeti ca macar un om se va duce s aplanteze un copac? Credeti ca autoritatile vor stopa despadurirea abuziva? Credeti ca marii despaduritori (unguri sau autihtoni) vor simti macar o piscatura de purice? Eu am serioase dubii.
  Dar, repet, dpdv imagine Realitatea a punctat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *