Tot de bine, despre Apropo TV: Femeile din preajma lui Basescu

Ma feresc ca de dracu de cronica TV, fiindca si-asa sunt prea multi cronicari TV si fiindca lucrurile despre care poti scrie de bine in televiziunea romaneasca sunt atat de putine. Asa stand lucrurile, nu pot sa trec totusi cu vederea slotul despre femeile din preajma presedintelui de la ultimul “Apropo TV” din acest sezon. Ioana si Elena Basescu, nevasta presedintelui, Elena Udrea, Lavinia Sandru, Mona Musca, Adriana Saftoiu, Raluca Turcan si inca vreo doua doamne au beneficiat de portretele schitate foarte pertinent de Ioana Lupea (“Evenimentul zilei”), Peter Imre (regele lobby-ului romanesc) si… Raluca Turcan (PNL).

Echipa “Apropo TV” a gasit imagini si momente relevante. Concluzia lui Peter Imre: Basescu e foarte skilled fiindca reuseste sa uneasca toate aceste femei, intre care putem presupune lejer ca exista dispute, in jurul lui. Motivul: admiratie comuna. Concluzia Ioanei Lupea: Basescu a taiat-o cu modelul Elenei Ceausescu (“Un barbat puternic are in spatele lui o femeie clevetitoare”) fiindca are mai multe femei in jurul lui – si nu una. Iliescu nu putea sa-si permita asa ceva, ca venea imediat dupa Nea’ Nicu.

O nota buna si pentru Andi Moisescu, care in stilul lui cuminte – si cu implicarea pe care o are in textele emisiunii – a fost fara cusur, nuantat si amuzant.

Una peste alta, “Femeile din preajma lui Basescu” (citez din memorie titlul, scuze, am zis ca nu vreau sa fiu cronicar TV) ne-au adus aminte de ce ar trebui – si ar putea – sa fie Pro TV-ul si televiziunea, in general.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *