Topul primelor de Paşti

Am făcut o tentativă reuşită de jurnalism colectiv aici. La întrebarea “Unde s-a dat o primă mai mare de Paşti?”, am primit următoarele răspunsuri:

– 400 RON – “Evenimentul zilei”, Ringier
– 400 RON – SBS (Prima, Kiss, Magic FM)
– 400 RON/200 RON – Mediafax, în funcţie de vechime
– 250-300 RON – “Adevărul”, “Click!”
– 150-300 RON – “Formula AS”
– 200 RON – “Jurnalul naţional”, Antena 1
– 70 RON – “România liberă”
– cozonac + vin – Rompres, Realitatea TV, Cotidianul.

Cifrele sunt neoficiale, atenţie. Aştept corecturi, dacă e necesar. Oricum, din cele de mai sus reiese că Sîrbu/CME, SBS şi Ringier conduc topul dărniciei mogulilor, urmaţi de Patriciu, Voiculescu şi Vîntu. Întrebare pentru un om de resurse umane: cât contează prima de Paşti sau Crăciun pentru motivare? Eu tind să cred că e o acţiune destul de eficientă – surpriză plăcută pentru angajat, cu destul de puţini bani. Ca dovadă că Ringier, care nu are cele mai mari salarii din presa românească, a dat mult.

 1. Cristi Dimitriu Reply

  La Mediafax prima a fost 400 RON pt. toti cei angajati pana in 31 decembrie 2006 si 200 RON pt. cei proaspat angajati. Chestia asta au transmis-o mai multi si nu e niciun secret. La noi e o traditie sa dam prime de Paste si Craciun din profiturile companiei in functie de cat sunt ele.
  Eu as vrea ca fiecare institutie de presa sa fie privita ca o companie profitabila si sa nu incurajam povestea asta lansata de Base cu mogulii care ne dau bani ca sa scriem ce vor ei. Evident ca directorii si patronii aproba primele dar asta e altceva. Unii vor sa dea, altii nu, pana la urma sunt companiile lor.
  Apropo, a fost si un articol in EvZ cu primele de Paste in presa si toata lumea de la Mediafax a spus cat e prima.
  Si eu cred ca e o surpriza pt. angajat, desi prin presa, inclusiv intr-un ziar central (nu spun care dar poate fi ghicit) se promova ideea ca primele de Paste nu mai sunt bune. Parerea mea e ca pachetul salarial e totusi altceva (asigurari, etc)
  Dar, daca cei care au adus bani multi din afara presei si au spart piata salariilor dau prime mici, cred ca asta trebuie sa dea de gandit angajatilor in privinta intentiilor lor in presa si a profitabilitatii.

 2. Aura Titiriga Reply

  Eu le-am dat la incompetentii din subordinea mea doar 2 milioane.

 3. Iulian Comanescu Reply

  Cristi: Mersi de corecturi, am upgradat. Când a fost articolul din EVZ? Nu cumva dupa prima mea postare, care e din 4 aprilie? S-ar putea ca ideea sa le fi venit inainte, dar de obicei le vine dupa 🙂

  Iar cu chestia cu presa ca institutie profitabila, cu cat o sa fie mai multe institutii profitabile, cu atat o sa aiba Basescu mai putine de spus 🙂 Oricum, eu n-am facut nici o sugestie in directia aia, e pur si simplu un top de prime.

Post your thoughts