The Artist Formerly Known as Cartianu bate câmpii

De pe Twitter aflu una greu de crezut: personajul cunoscut pe vremuri sub numele de Grigore Cartianu e convins că eu sunt autorul canibalei porecle “Gregoire L’Ecrivain”, care i s-a iscat în urma vizitei lui Paulo Coelho în redacţia “Evenimentului zilei”, acum vreo câţiva ani. Povesteşte pe “Pagina de media” pe-vremuri-Cartianu cum “eram în redacţie” şi am auzit ce a vorbit el cu Coelho, după care am “speculat” şi “folosit incorect” chestia aia pe care-a vorbit-o el cu Coelho, de s-a transformat el în Gregoire L’Ecrivain.

Cum ex-Cartianul nu s-a obosit să-mi dea vreodată vreun telefon, să-mi ceară explicaţii sau lucruri de felul ăsta, ci preferă să bată câmpii prin târg, îi explic şi eu tot public cum stă treaba: În octombrie 2005, când a venit Coelho, nu “eram în redacţie”, ci ieşisem din schemă ca să-mi fac o firmă, pe care am şi făcut-o, pentru ca ulterior să se întâmple ce mai vedeţi aici, la Despre, cu ea şi cu mine. Mai trimiteam nişte comentarii sâmbăta pe mail, aşa cum fac şi azi la “România liberă”. Prin urmare, n-aveam cum să aud ce-şi spun el şi Coelho, să “folosesc incorect” şi tot ce mai pretinde The Formerly Known pe-acolo.

Altfel, scuze nu pretind, fiindcă rebrandingul căruia i-a fost victimă Fostul El Însuşi mi se pare apodictic. De ce spun asta: fiindcă scrisul face victime, printre care uneori se numără şi autorul. Doar că nu voiam să-mi arog merite care nu-mi aparţin.

Post your thoughts