SWOT www.comanescu.ro

Unde dai și unde crapă: am vrut să fac schimb de SWOT-uri cu Braduț și m-am ales cu un SWOT de la Maxim. Îi mulțumesc mult și menționez că îl consider corect. Și fiindcă lucrurile s-au încurcat în maniera asta fericită, mă gândesc că am putea da drumul la un meme (leapșă sau tag, cum i se spune mai frecvent), cu SWOT-uri. Fiindcă Maxim a muncit, e dreptul lui să beneficieze de asta, iar eu îl provoc pe Doc, de la “Inventarul stricăciunilor politice“, veteran al forumurilor și al blogului HotNews.ro, la o analiză a lui “Zi de zi“, blogul lui Maxim.

(Aparte, pentru Brăduț: aștept în continuare SWOT-ul la rubrica “După bloguri”. De aici am putea da drumul la alt meme, Brăduț mă poate desemna să fac un SWOT unei rubrici din altă parte.)

Urmează SWOT-ul lui Maxim:

Imi permit o mica analiza despre blogul gazda:

1. Punte tari:
– contiunt la zi
– informatii relevante pentru o categorie larga de oameni ce lucreaza in mass-media, in Ro si chiar si in strainatate
– blog deja considerat nr. 1 in Romania pe aceasta nisa
– este pe Hotnews, vizibilitate excelenta si chiar si marketing pe acest site, vizibilitate mai buna decat cea a lui Catalin Tolontan, datorita profilului diferit de cititori.
– prezenta aproape zilnia a bloggerului amator Maxim 🙂
– prezenta, cu numele lor real a multor colegi din mass-media, unii fiind co-autori
– produse inovative (ymterviul)
– interactivitate
– aici se da tonul multor discutii, cum se zice, ora exacta bate la Comanescu pe blog

2. Puncte slabe:
– cred ca se da o importanta disproportionat de mare presei scrise in dauna radioului si, mai ales, a televiziunii
– este bine ca scriu si invitatii, insa parca lipseste ceva: un inginer 🙂 care sa comenteze anumite decizii tehnice ale unor operatori pe piata (stiu si eu: societati de cablu care ofera si telefonie sau solutii DTH). Stiu ca Iulian este destul de tehnic (mi-a aratat-o de cateva ori si pe comanescu.ro — blogul frate in limba engleza), insa cred ca astfel de detalii tehnice ar fi utile si aici
– unele dintre comentariile co-autorilor par a nu se ridica la acelasi nivel calitativ (sper ca Iulian sa faca un review a ceea ce scriu si altii si sa corecteze/stearga/ etc, in acord cu co-autorii.

3. Oportunitati
– cred ca a surprins destul de bine noile oportunitati oferite de aparitia Dogan TV
– atragerea cat mai multor colaboratori care sa scrie postari pe acest blog

4. Amenintari
– fiind nr. 1, Iulian risca sa piarda acest loc. Poate Catalin Tolontan sa fie “inamicul public nr. 1 🙂 ” datorita in primul rand faptului ca tine de un trust de presa, deci cu acces la resurse mult mai apropiate, mai puternice si mai relevante despre aceasta piata. Iulian are poate, tocmai din cauza ca este independent, un plus, sper sa marseze pe acest avantaj.
– sa nu fie perceput ca un promotor al mondenului/ barfei in aceasta lume mass-media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *