Supravieţuire romanţată

Azi noapte m-a prins din nou ora 2 noaptea în faţa televizorului, pe Discovery, la  “Tehnici esenţiale de supravieţuire” cu Bear Grylls. E o serie de documentare amuzante, cu un fost membru al trupelor speciale britanice, paraşutat prin diverse pustietăţi unde e foarte frig sau foarte cald, care trebuie să ajungă la civilizaţie numai cu un cuţit, un amnar şi o cremene şi un bidon la el.

Documentarul începe de fiecare dată cu un anunţ de factura “nu încercaţi asta acasă” şi precizarea că unele secvenţe au fost filmate “independent”. Motivul: “Born Survivor” a fost difuzat iniţial pe Channel Four şi a stârnit proteste pentru că unele din secvenţele extreme nu erau chiar atât de extreme. Bear Grylls îşi mai ia câte o pauză la un motel, iar o parte din secvenţe sunt regizate. Pe YouTube există tot felul de “dezvăluiri” precum cea de mai jos:

Ceea ce putem vedea noi pe Discovery este remontat, după protestele care au apărut. Nu ştiu, totuşi, cine îşi închipuia că urmăreşte jurnalul unui explorator la pol sau ceva de genul ăsta.

  1. Paula Reply

    Si eu obisnuiesc sa ma uit la emisiune. Si nu ma asteptam ca totul sa fie real si omul sa stea zile in sir in salbaticie, dar nici sa se intample ceea ce am vazut in clipul asta. Pentru ca nu e vorba doar de regizare si montaj. Lucrurile astea submineaza insasi finalitatea emisiunii.

  2. Bogdan Reply

    Presupun ca privitorii rezonabili nu se asteptau ca Papa Bear sa “supravietuiasca” pe bune in situatiile prezentate de documentar. Ca, daca ar fi fost asa, trupele speciale britanice nu l-ar fi lasat inca la vatra showbiz-ului…

Post your thoughts