SOV, condamnat, pare-se că nu execută

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat cu executare, în dosarul BID. Cum dă Realitatea TV ştirea? Aşa. Dar Cotidianul? Aşa.

Cristian Tudor Popescu, tot la Realitatea TV, spune că “deţinerea de unităţi media” n-a funcţionat ca protecţie (pentru că Realitatea TV şi “Cotidianul” nici n-au fost băgate în chestia asta) şi că problema lui Vîntu ar putea afecta funcţionarea structurii de media a lui SOV, “poate chiar şi a Realitatea TV”, dar “nu în mod practic”.

Nu, SOV nu se duce să execute sentinţa, poate face apel şi normal că-l va face.

UPDATE: Victor Ciutacu ne lămureşte: SOV nu va intra la închisoare, fiindcă fapta pentru care a fost condamnat se prescrie în februarie, anul curent. Punând cele zece zile pentru atacarea sentinţei la socoteală, e clar ce se va întâmpla. Probabil că SOV nu va ataca sentinţa azi sau mâine, ci la sfârşitul termenului…

 1. cristian china birta Reply

  despre libertatea editoriala a unei institutii de presa sunt altii mai in masura sa vorbeasca
  eu as incerca sa ma pun pentru o fractiune de secunda in pielea unuia ca SOV
  adica nu cred ca e prea mult sa presupun ca atunci cand a vazut stirea pe realitatea si-a soptit in barba
  uite si la astia ii platesc ca sa zica de mine de rau
  daca nu a facut-o bravo lui
  si bravo realitatea si cotidianul ca nu au intors pe toate fetele condamnarea asta si nu au facut o retrospectiva cu scandalurile financiare in care a fost implicat SOV 🙂

 2. Iulian Comanescu Reply

  Cristi: deci alte media au făcut aşa ceva? E interesant. I-am luat lui Vîntu vreo două interviuri în 2005 şi mi s-a părut că e alergic la referirile care se fac tot timpul la FNI în ceea ce-l priveşte. Cert e că asocierea aia repetată e nasoală pentru noile lui afaceri, fiindcă ridică semne de întrebare (iertare pentru clişeu) asupra lor.

  Dar, sigur, nici elementul de news nu e o veste prea bună pentru “Cotidianul” sau Realitatea TV. Dacă în momentul ăsta toate astea relatează corect cazul arestării patronului, se face ceva damage control. Aştept cu interes insolenţele din “Academia Caţavencu”…

 3. Victor Ciutacu Reply

  @Iulian, esti copil? Are 10 zile – de la comunicarea pedepsei – sa atace sentinta. Din cate stiu eu (si am pretentia ca stiu bine), fapta se prescrie in februarie. Februarie 2007, ca sa fiu exact:)

 4. cristian china birta Reply

  Victor Ciutacu: io recunosc clar ca m-am sintit ca un copil dupa ce am vazut precizarea ta 🙂
  cred ca pana la urma cea mai mare problema pe care poti sa i-o faci lui SOV e sa vorbesti despre el
  orice
  cred ca are oroare de asa ceva
  sa se vorbeasca despre el

 5. luc Reply

  eu am o nelamurire,
  termenul de prescriptie nu se suspenda pe durata procesului?
  sau a trecut termenul+jumate si atunci nu mai conteaza?

 6. Victor Ciutacu Reply

  @cristian china birta: copil-necopil, a stiut sa-si gestioneze bine procesele. Acu’ sa nu ma suspectati ca as putea crede ca Justitia reformata a doamnei Macovei nu si-ar face bine datoria. Pur si simplu, cred ca si-o fac si mai bine avocatii lu’ Vantu:)

Post your thoughts