SOV, condamnat, pare-se că nu execută

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat cu executare, în dosarul BID. Cum dă Realitatea TV știrea? Așa. Dar Cotidianul? Așa.

Cristian Tudor Popescu, tot la Realitatea TV, spune că “deținerea de unități media” n-a funcționat ca protecție (pentru că Realitatea TV și “Cotidianul” nici n-au fost băgate în chestia asta) și că problema lui Vîntu ar putea afecta funcționarea structurii de media a lui SOV, “poate chiar și a Realitatea TV”, dar “nu în mod practic”.

Nu, SOV nu se duce să execute sentința, poate face apel și normal că-l va face.

UPDATE: Victor Ciutacu ne lămurește: SOV nu va intra la închisoare, fiindcă fapta pentru care a fost condamnat se prescrie în februarie, anul curent. Punând cele zece zile pentru atacarea sentinței la socoteală, e clar ce se va întâmpla. Probabil că SOV nu va ataca sentința azi sau mâine, ci la sfârșitul termenului…

6 thoughts on “SOV, condamnat, pare-se că nu execută”

 1. despre libertatea editoriala a unei institutii de presa sunt altii mai in masura sa vorbeasca
  eu as incerca sa ma pun pentru o fractiune de secunda in pielea unuia ca SOV
  adica nu cred ca e prea mult sa presupun ca atunci cand a vazut stirea pe realitatea si-a soptit in barba
  uite si la astia ii platesc ca sa zica de mine de rau
  daca nu a facut-o bravo lui
  si bravo realitatea si cotidianul ca nu au intors pe toate fetele condamnarea asta si nu au facut o retrospectiva cu scandalurile financiare in care a fost implicat SOV 🙂

 2. Cristi: deci alte media au făcut așa ceva? E interesant. I-am luat lui Vîntu vreo două interviuri în 2005 și mi s-a părut că e alergic la referirile care se fac tot timpul la FNI în ceea ce-l privește. Cert e că asocierea aia repetată e nasoală pentru noile lui afaceri, fiindcă ridică semne de întrebare (iertare pentru clișeu) asupra lor.

  Dar, sigur, nici elementul de news nu e o veste prea bună pentru “Cotidianul” sau Realitatea TV. Dacă în momentul ăsta toate astea relatează corect cazul arestării patronului, se face ceva damage control. Aștept cu interes insolențele din “Academia Cațavencu”…

 3. @Iulian, esti copil? Are 10 zile – de la comunicarea pedepsei – sa atace sentinta. Din cate stiu eu (si am pretentia ca stiu bine), fapta se prescrie in februarie. Februarie 2007, ca sa fiu exact:)

 4. Victor Ciutacu: io recunosc clar ca m-am sintit ca un copil dupa ce am vazut precizarea ta 🙂
  cred ca pana la urma cea mai mare problema pe care poti sa i-o faci lui SOV e sa vorbesti despre el
  orice
  cred ca are oroare de asa ceva
  sa se vorbeasca despre el

 5. eu am o nelamurire,
  termenul de prescriptie nu se suspenda pe durata procesului?
  sau a trecut termenul+jumate si atunci nu mai conteaza?

 6. @cristian china birta: copil-necopil, a stiut sa-si gestioneze bine procesele. Acu’ sa nu ma suspectati ca as putea crede ca Justitia reformata a doamnei Macovei nu si-ar face bine datoria. Pur si simplu, cred ca si-o fac si mai bine avocatii lu’ Vantu:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *