Situaţia financiară a societăţilor de presă din România

Cifre de afaceri grupuri media

Cam aşa se prezintă în vrac. Bineînţeles, acolo unde e zero n-am găsit date la Ministerul Economiei şi Finanţelor. Revin desigur cu interpretări – le-am dat aşa fiindcă am aflat că sunt la concurenţă cu o cunoscută agenţie de presă pe subiectul ăsta, am arat o parte din după-amiază la date şi n-aş vrea să începem să ne întrebăm care le-a publicat primul 🙂

 1. BABILONUL IMOBILIAR Reply

  …Oficial, unora le merge bine, altora…, rau.
  Totusi, chestiile astea cu “contabilitatea”, plus sau minus…, hmmm…!
  Se stie prea bine ca sunt mari firme straine, multinationale sau subsidiare ale celor de “afara”, care realizeaza afaceri mari in Romania, profituri reale enorme, dar…apar in contabilitate cu zero sau minus, pentru ca sa nu plateasca statului roman mai nimic la impozit pe profit, asta dupa ce isi “pompeaza” la cheltuieli sume uriase, platite, in realitate, firmei mama sau surori de “afara”.

 2. catalin tolontan Reply

  Iulian, pentru acuratete, in cazul gazeta sporturilor, care pe lista figureaza cu societatea convergent media, tb agregat si rezultatul financiar al usm (unlimited sport media), care grupeaza siteurile si revistele gazetei.

  Profitul usm pe 2007 este de aprox 250 k de euro.

  Cumulat contabil, cu tot cu reglajele mai vechi, profitul celor doua societati care opereaza gazeta pe hirtie si on-line a fost de aproximativ 1,5 milioane de euro in 2007.

  Dc vad eu bine pe lista, discutam despre profitul net, dupa plata impozitului pe profit, ceea ce deformeaza un pic marginea. In general, marginea de profit se calculeaza cu EBITDA/cifra de afaceri.

 3. Iulian Comanescu Reply

  Cătălin: adaug şi USM

  Ionuţ: Mersi de link, e bun fiindcă o să confrunt şi dispare posibilitatea erorilor.

  Petrişor: da.

 4. elisa muresan Reply

  Hmm…. Interesant.Intrebarea mea este de ce totusi in aceste conditii “vitrege” continua sa apara ziare.Este totusi profitabil acest business , nu cred ca se face de amorul artei?Cele de nisa sint profitabile dupa cea ce se vede ?Chiar sint curioasa de un raspuns

 5. Eftimie Reply

  Adica Ringierul e pe primul loc? E o performanta daca stam sa ne gandim ca odata la 6 luni migreaza cate o redactie de la ei. Ca sa nu mai vorbesc de diversi upper managment care si ei se scurg din trust ca apa prin ciur.

 6. gabriel Reply

  O eventuala nuanta ar fi ca, spre deosebire de Publimedia sau Ringier, Voiculescu are publicatile editate de societati distincte. Jurnalul – Editura Intact, GSP – Convergent Media, Saptamana Financiara – Saptamana Financiara SRL, revistele (Top Gear, Good Food, Good Home etc.) – MS Group. Adunate, au un profit net de vreo 10 mil.

 7. Un blogger muult mai bun ca Zoso Reply

  @gabriel

  Domnul profesor universitar doctor Dan Voiculescu are o mare pasiune: alambicarea companiilor pe care le detine, ii place sa detina foarte multe societati, ceea ce nu este condamnabil, fiecare face ce doreste.

 8. Ando Reply

  o situatie financiara pt distribuitori ar fi foarte interesanta … Rodipet , Hiparion etc …

Post your thoughts