Și încă una cu CME: profit în România pe primele șase luni din 2008 = 61,7 de milioane USD

Central European Media Enterprises (CME), compania în care Adrian Sârbu e no. 2 (COO), a dat publicității rezultatele pe primele șase luni ale lui 2008. Profitul EBITDA pentru operațiunile TV românești (Pro TV, Pro Cinema, Acasă, Pro TV Internațional, Sport.ro și MTV România) este de 61,669 milioane de dolari, față de 37,666 milioane în primele șase luni ale lui 2007. Veniturile nete au crescut la 137,838 milioane față de 91,566, pe aceleași semestre.

Pe întreaga companie, veniturile nete au crescut la 528,9 milioane (cu 45%), iar EBITDA e de 207,8 milioane (+64%).

CME deține 95% din televiziunile lansate de Adrian Sârbu (celelalte 5% mai sunt încă în posesia fondatorului) și desfășoară operațiuni în Croația, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ucraina și, de curând, și în Bulgaria.

Rezultatele financiare detaliate, în format pdf.

12 thoughts on “Și încă una cu CME: profit în România pe primele șase luni din 2008 = 61,7 de milioane USD”

 1. Iulian: E vorba de profitul operational, nu de cel brut sau net. Pentru cine citeste doar titlul, poate fi usor indus in eroare (nu stiu cati se mai duc pe wikipedia sa vada ce inseamna EBITDA).

 2. iulian, bine ca ai furnizat cifrele. Poate asa se vor opri si interpretarile populiste ale veniturilor lui Adrian Sarbu. Am vazut titrari de genul “Salariu de Mogul: Sirbu ia 1 mil / an de la ProTV”. In primul rind ca 1 mil/an nu e salariu, ci venit (salariu plus bonusuri) si in al doilea rind cind compania pe care conduci face 80 de milioane de euro profit atunci 1 mil/an nu e mult, ci putin!

 3. Iulian: fara sa fiu carcotas (subiectul CME imi este oricum indiferent), frunzarind linkul pdf cu rezultatele financiare, m-a frapat asemanarea cu o situatie devenita celebra: faimoasele prezentari de rezultate de la Enron, cand se anuntau venituri in crestere, profituri in crestere, dar nu se prezenta nici o data bilantul… 😉 Probabil ca asemanarile se opresc aici… 🙂

  Catalin Tolontan: de unde vehementa asta in a-l apara pe dl Sarbu? 🙂

 4. @ Claudiu Mihnea
  De ce crezi că cineva trebuie să fie apărat cu vehemență pentru că are salariu mare? E o vină? Ar trebui să îl împartă la săraci? Cătălin Tolontan are dreptate să fie sătul de interpretările populiste cu privire la veniturile mari ale unui manager și, atenție, nu vorbim aici despre o companie de stat. Nu-mi place ProTV, am încetat de mult să mă mai uit la altceva decât la fotbal și chiar și acolo aș renunța la sonor, dar nu se poate nega că e un mare succes comercial. Din punct de vedere al acționarilor, Sârbu își merită fiecare cent.

 5. @ petrisor socol
  Sigur, nu e chiar asa de spectaculos sa cresti cu 70% profitul din 2007 in 2008 si sa ai o marja de 44% 🙂 Chiar, serios, tu in ce industrie lucrezi, alta decit cea de a ataca mereu Pro?

 6. Oricum am da-o…, Sarbu e un om priceput in industria media, a creat institutii performante. Si a produs bani, multi bani. Cu oameni priceputi, e adevarat, dar daca nu era un manager priceput, un investitor istet si pasionat, nu reusea. Inclusiv sa fie pe postul executiv de “sef” al operatiunilor CME si cu perspectiva (certa, pare-se…) de a fi “seful plin” peste americanii de la CME.

 7. Radio33: pai e simplu. Nu am vazut si nu am citit sa il fi atacat nimeni pe dl Sarbu pentru ce salariu are, mai ales ca – asa cum spui – e vorba de o firma privata. Daca actionarii vor sa il plateasca cu 1 cent sau cu 99% din cifra de afaceri, este doar treaba lor si a dlui Sarbu.

  Ce n-am inteles, a fost de unde pana unde acest comentariu al lui catalin tolontan, pentru ca subiectul postarii era cu totul altul – rezultatele CME -, fara a se face nici o referire la dl Sarbu.

  Asta e tot.

 8. @Claudiu Minea
  Îmi cer scuze, în primul rând, pentru că ți-am scris greșit numele în primul post.

  Rezultatele CME ar putea avea o oarecare legătură cu Adrian Sârbu. Iar postul inițial face o referire la dl. Sârbu, despre care se spune că este numărul 2 la CME. Prin urmare, comentariul lui Cătălin Tolontan era cu totul justificat și nicidecum vehement.

 9. Radio33: no problem pentru nume 🙂

  Recunosc ca nu am citit primul post decat dupa comentariul tau. Se face o referire la dl Sarbu, dar nu apare nimic despre salariul sau ca manager decat in unul din comentarii (daca am vazut eu bine in lungul text in engleza 🙂 ).

  Comentariu lui Catalin Tolontan mie mi s-a parut disproportionat de vehement (parerea mea, poate ma insel) si oarecum fara legatura cu subiectul – in postare se vorbea de performantele CME, fara nici o referire la cum s-ar reflecta acestea in veniturile dl Sarbu. Dar e posibil sa ma insel, nu tin neaparat sa am dreptate… 🙂

 10. Hop si eu: de cursul USD nu pomeneste nimeni??? E si asta un sprijin de min. 12-15% in folosul omului…In rest, numai de bine, se pricepe.

 11. Eu fac un pariu: si anume ca Adrian Sarbu va deveni CEO al CME in ianuarie 2010.

  Profiturile CME sunt reale, iar dl. Sarbu este un manager extrem de bun, recunoscut si de concurenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *