…și anti-premiile TV mania

Am făcut ceva de genul ăsta anul trecut și am văzut că v-a plăcut. Câteva (de fapt destul de multe) motive pentru care nu mă uit la televizor:

11. Cea mai mică mare vedetă: Teo Trandafir, Romantica. Sau cel mai prost transfer. Se dovedește că degeaba arunci cu televizoare-n oameni dacă n-ai echipă. Halul în care se agită pe post îi aduce cam același rating cu al lui Florin Călinescu, care nu se vede la TV.
12. Cel mai bun post de radio: Realitatea TV. Aseară, Cristi Niță avea două gulere și patru urechi, probabil că cineva se juca la mixerul nou. Ceața în care se vedea tot, înainte de mixerul nou, era și ea cam braille.
13. Cea mai populară vedetă TV: Gigi Becali. I-a calculat cineva ratingul mediu? Cred că ii iese mai mare ca al lui Mircea Radu.
14. Cel mai invitat invitat: Lavinia Șandru. Ar veni si la Einstein în studio, ca să discute despre teoria relativității. Poanta e că numai Einstein n-a invitat-o.
15. Cel mai mare epigon al lui Valeriu Lazarov: Valeriu Lazarov. Fiindcă n-a mai scos un format de succes de ceva vreme.
16. Cele mai bune show-uri românești: show-urile străine de la Antena 3 (Leno, The Apprentice).
17. Cea mai liberă televiziune: TVR, pentru că e greu să mai găsești înăuntru pe cineva care face emisiuni bune sau rating.
18. Cel mai mare clown de pe Antenele 2 și 3: într-un climat acerb-concurențial, ValerianValentin Stan, de pe Antena 3. Te face să râzi mai tare decât Jay Leno, de pe același post, bănuiesc că și ratingul e mai mare. Era să nu nominalizez știrile Antenei 3 din cauza lui, dar m-am gândit că există oameni care n-au altă vină decât aceea de a lucra la Voiculescu acolo.
19. Cel mai tare crawl de pe televiziunile românești: OTV. Dacă îl scoți, rămâne doar o pată maro. Sau albastră?
20. Cel mai frumos kix: Megaclever, Pro TV. Un format mișto care a ieșit țăndări, din motive de live și păpuși în loc de oameni, în studio.
21. Premiul “Mihai Tatulici”: Andreea Esca, din motive de longevitate pe post.
22. Premiul “Andreea Esca”: Oana Dobre, (blonda aia care stă lângă Tatulici și se ceartă cu toți) din motive de, evident, Mihai Tatulici.

20 thoughts on “…și anti-premiile TV mania”

 1. Iulian: esti rau-rau 🙂 , da’ bun cu topul asta. Valerian Stan o sa te cheme la tribunal, dar promit sa-ti ofer asistenta gratuita a trei dintre avocatii mei care m-au scapat de 27 de dosare penale (calomnie si insulta deocamdata 🙂 ). Cat mai multe topuri din astea. Sunt beton! (Ai grija la Oana. Ea nu te da in judecata, dar te fugareste cu matura).

 2. 12. Cel mai bun post de radio: Realitatea TV.
  nu inteleg cum vine asta…. si nici cu “crawl” (scuza-mi ignoranta) …

  Cat despre Megaclever nu pot sa zic decat ca e un Brainiac(care e o prostie de emisiune comerciala) in cea mai proasta forma posibila… cu un prezentator care in afara de faptul ca da fete pe spate, atunci cand citeste de pe prompter parca e la repetitii sau sufera de astm. Iar explicatiile date dupa experimente lasa mult de dorit.

 3. Andrei: la 12 n-am ce zice, am făcut o glumă, dacă nu ți-a plăcut, înseamnă că am dat pe lângă. Alții au râs 🙂

  Crawl e scrisul ăla care se plimbă pe sub ecran. Neacademic vorbind, OTV e plină de scrisuri. Sub scrisuri e Dan Diaconescu și în spatele lui Dan Diaconescu e un decor urât.

 4. nu, fratele lu loredana e ala care isi pune in coltul ecranului capul uritit al lui donald (probabil fara drepturi de la disney).
  evident cu scop psihologic: telespectatorul vede un chip mai de groaza ca al lui groza (care in context pare chiar dragut)…

 5. Un pas inainte?????

  😀 E un serial spaniol, se numeste Paso Adelante se numeste http://www.imdb.com/title/tt0338639/.

  Serialul de la Pro a copiat tot ce se putea din ala. Un plagiat mai mare in lumea TV nu am vazut de cand sunt (sau poate gresesc si e cumparat formatul) Ma asteptam sa vina Marius Moga cu astfel de nominalizari nu dvs.

 6. Eftimie: mulțumesc pentru informație, e importantă în cazul în care Pro TV nu a achiziționat, ci a copiat pur și simplu, ca la școală, formatul, iar similitudinea stă în picioare. E posibil să-l fi cumpărat. În primul caz, da, îmi retrag nominalizarea și mă gândesc la altceva. Dar nu cred că e cazul.

  Îmi pare rău dacă ați înțeles că eu m-aș uita sau mi-ar plăcea “Un pas înainte”. E doar ceva bine făcut în felul lui. După astfel de formate cred că vor veni produse TV de top. Pur și simplu aici, ca și la telenovele, putem vedea o soluție de producție bine pusă la punct.

 7. Da, corect, am vazut si eu mai apoi

  “Serialul de televiziune care a revolutionat 20 de tari din lume va fi la Pro Tv in varianta romaneasca produsa de Media Pro Pictures. Cu audiente record timp de mai multe sezoane, cu isterii in rindul telespectatorilor, cu trupe de dans aparute ca ciupercile dupa ploaie in urma serialului si cu o coloana sonora vanduta in sute de mii de exemplare, serialul s-a impus ca trend-setter in tarile in care a fost difuzat.
  De mai bine de 11 ani deschizator de drumuri in lumea televiziunii, Pro Tv este din nou “Cu un pas inainte” si prezinta telespectatorilor lupta tinerilor pentru a fi locul 1.”

  cu scuzele de rigoare

 8. Sunt de acord cu toate nominalizarile si la premii si la anti premii. Corina Caragea este preferata mea, mi se pare pur si simplu altfel decat vedetle “de carton” care ne invadeaza ecranul zilnic iar gigi becali cred ca rupe toate audientele, teo este invidioasa:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *