…şi anti-premiile TV mania

Am făcut ceva de genul ăsta anul trecut şi am văzut că v-a plăcut. Câteva (de fapt destul de multe) motive pentru care nu mă uit la televizor:

11. Cea mai mică mare vedetă: Teo Trandafir, Romantica. Sau cel mai prost transfer. Se dovedeşte că degeaba arunci cu televizoare-n oameni dacă n-ai echipă. Halul în care se agită pe post îi aduce cam acelaşi rating cu al lui Florin Călinescu, care nu se vede la TV.
12. Cel mai bun post de radio: Realitatea TV. Aseară, Cristi Niţă avea două gulere şi patru urechi, probabil că cineva se juca la mixerul nou. Ceaţa în care se vedea tot, înainte de mixerul nou, era şi ea cam braille.
13. Cea mai populară vedetă TV: Gigi Becali. I-a calculat cineva ratingul mediu? Cred că ii iese mai mare ca al lui Mircea Radu.
14. Cel mai invitat invitat: Lavinia Şandru. Ar veni si la Einstein în studio, ca să discute despre teoria relativităţii. Poanta e că numai Einstein n-a invitat-o.
15. Cel mai mare epigon al lui Valeriu Lazarov: Valeriu Lazarov. Fiindcă n-a mai scos un format de succes de ceva vreme.
16. Cele mai bune show-uri româneşti: show-urile străine de la Antena 3 (Leno, The Apprentice).
17. Cea mai liberă televiziune: TVR, pentru că e greu să mai găseşti înăuntru pe cineva care face emisiuni bune sau rating.
18. Cel mai mare clown de pe Antenele 2 şi 3: într-un climat acerb-concurenţial, ValerianValentin Stan, de pe Antena 3. Te face să râzi mai tare decât Jay Leno, de pe acelaşi post, bănuiesc că şi ratingul e mai mare. Era să nu nominalizez ştirile Antenei 3 din cauza lui, dar m-am gândit că există oameni care n-au altă vină decât aceea de a lucra la Voiculescu acolo.
19. Cel mai tare crawl de pe televiziunile româneşti: OTV. Dacă îl scoţi, rămâne doar o pată maro. Sau albastră?
20. Cel mai frumos kix: Megaclever, Pro TV. Un format mişto care a ieşit ţăndări, din motive de live şi păpuşi în loc de oameni, în studio.
21. Premiul “Mihai Tatulici”: Andreea Esca, din motive de longevitate pe post.
22. Premiul “Andreea Esca”: Oana Dobre, (blonda aia care stă lângă Tatulici şi se ceartă cu toţi) din motive de, evident, Mihai Tatulici.

 1. Tiberiu Reply

  Iulian: esti rau-rau 🙂 , da’ bun cu topul asta. Valerian Stan o sa te cheme la tribunal, dar promit sa-ti ofer asistenta gratuita a trei dintre avocatii mei care m-au scapat de 27 de dosare penale (calomnie si insulta deocamdata 🙂 ). Cat mai multe topuri din astea. Sunt beton! (Ai grija la Oana. Ea nu te da in judecata, dar te fugareste cu matura).

 2. Andrei Reply

  12. Cel mai bun post de radio: Realitatea TV.
  nu inteleg cum vine asta…. si nici cu “crawl” (scuza-mi ignoranta) …

  Cat despre Megaclever nu pot sa zic decat ca e un Brainiac(care e o prostie de emisiune comerciala) in cea mai proasta forma posibila… cu un prezentator care in afara de faptul ca da fete pe spate, atunci cand citeste de pe prompter parca e la repetitii sau sufera de astm. Iar explicatiile date dupa experimente lasa mult de dorit.

 3. Iulian Comanescu Reply

  Andrei: la 12 n-am ce zice, am făcut o glumă, dacă nu ţi-a plăcut, înseamnă că am dat pe lângă. Alţii au râs 🙂

  Crawl e scrisul ăla care se plimbă pe sub ecran. Neacademic vorbind, OTV e plină de scrisuri. Sub scrisuri e Dan Diaconescu şi în spatele lui Dan Diaconescu e un decor urât.

 4. carmen Reply

  la emisiunea de divertisment cel mai bine se incadreaza “sint mai destept….”de la prima tv.

 5. Florin Dumitrescu Reply

  nu, fratele lu loredana e ala care isi pune in coltul ecranului capul uritit al lui donald (probabil fara drepturi de la disney).
  evident cu scop psihologic: telespectatorul vede un chip mai de groaza ca al lui groza (care in context pare chiar dragut)…

 6. eftimie Reply

  Un pas inainte?????

  😀 E un serial spaniol, se numeste Paso Adelante se numeste http://www.imdb.com/title/tt0338639/.

  Serialul de la Pro a copiat tot ce se putea din ala. Un plagiat mai mare in lumea TV nu am vazut de cand sunt (sau poate gresesc si e cumparat formatul) Ma asteptam sa vina Marius Moga cu astfel de nominalizari nu dvs.

 7. Iulian Comanescu Reply

  Eftimie: mulţumesc pentru informaţie, e importantă în cazul în care Pro TV nu a achiziţionat, ci a copiat pur şi simplu, ca la şcoală, formatul, iar similitudinea stă în picioare. E posibil să-l fi cumpărat. În primul caz, da, îmi retrag nominalizarea şi mă gândesc la altceva. Dar nu cred că e cazul.

  Îmi pare rău dacă aţi înţeles că eu m-aş uita sau mi-ar plăcea “Un pas înainte”. E doar ceva bine făcut în felul lui. După astfel de formate cred că vor veni produse TV de top. Pur şi simplu aici, ca şi la telenovele, putem vedea o soluţie de producţie bine pusă la punct.

 8. andreea Reply

  “Un pas inainte” e licenta “Un Paso Adelante”. Oricum, varianta romaneasca e bine facuta.

 9. eftmie Reply

  Da, corect, am vazut si eu mai apoi

  “Serialul de televiziune care a revolutionat 20 de tari din lume va fi la Pro Tv in varianta romaneasca produsa de Media Pro Pictures. Cu audiente record timp de mai multe sezoane, cu isterii in rindul telespectatorilor, cu trupe de dans aparute ca ciupercile dupa ploaie in urma serialului si cu o coloana sonora vanduta in sute de mii de exemplare, serialul s-a impus ca trend-setter in tarile in care a fost difuzat.
  De mai bine de 11 ani deschizator de drumuri in lumea televiziunii, Pro Tv este din nou “Cu un pas inainte” si prezinta telespectatorilor lupta tinerilor pentru a fi locul 1.”

  cu scuzele de rigoare

 10. tibi Reply

  Mi-au placut foarte mult ambele topuri.Cu majoritatea nominalizarilor sunt de acord.Iar unele comentarii sunt chiar savuroase!

 11. ionut alexandru Reply

  Sunt de acord cu toate nominalizarile si la premii si la anti premii. Corina Caragea este preferata mea, mi se pare pur si simplu altfel decat vedetle “de carton” care ne invadeaza ecranul zilnic iar gigi becali cred ca rupe toate audientele, teo este invidioasa:)

Post your thoughts