Iurie Darie vs. Şerban Ionescu vs. Sergiu Nicolaescu: reflectarea media

Bun (sau dimpotrivă), am avut trei morţi celebri în ultimele două luni, în ordine cronologică: Iurie Darie (9 noiembrie), Şerban Ionescu (21 noiembrie), Sergiu Nicolaescu (3 ianuarie). De fiecare dată, presa s-a repezit la răposat într-un fel care a doua sau a treia zi a stârnit comentarii dezaprobatoare. Există însă diferenţe cantitative între cele trei înmormântări? Cu tool-urile mediaIQ am obţinut următorul grafic:

Darie vs. Ionescu vs. Nicolaescu. Grafic mediaIQ

Darie vs. Ionescu vs. Nicolaescu. Grafic mediaIQ


Graficul reflectă acoperirea media în site-uri clasice (publicaţii, native online, televiziuni) şi pe Web 2.0 (bloguri, reţele). Pentru că mai toate televiziunile şi ziarele importante au site-uri de conţinut intensive, derivate din brandurile-mamă, analiza e relevantă şi pentru reflectarea în media offline a celor trei dispariţii. În cifre absolute, pe metodologia mediaIQ, asta înseamnă în zilele de vârf:

  • Iurie Darie: 1,9 K menţiuni
  • Şerban Ionescu: 1,88 K
  • Sergiu Nicolaescu: 4,85 K

Numărul de menţiuni e însă mai puţin important decât raportul dintre cele trei evenimente. Dacă Iurie Darie şi Şerban Ionescu au avut un impact asemănător, reflectarea lui Sergiu Nicolaescu a fost de aproximativ 2,5 ori mai mare.

  1. Mircea Scărlătescu Reply

    Stiu ca de morti numai de bine dar graficele exprima destul de clar si awarness-ul de care se bucurau cei trei. Cam acela e clasamentul si ordinul de marime….

Post your thoughts