Iurie Darie vs. Șerban Ionescu vs. Sergiu Nicolaescu: reflectarea media

Bun (sau dimpotrivă), am avut trei morți celebri în ultimele două luni, în ordine cronologică: Iurie Darie (9 noiembrie), Șerban Ionescu (21 noiembrie), Sergiu Nicolaescu (3 ianuarie). De fiecare dată, presa s-a repezit la răposat într-un fel care a doua sau a treia zi a stârnit comentarii dezaprobatoare. Există însă diferențe cantitative între cele trei înmormântări? Cu tool-urile mediaIQ am obținut următorul grafic:

Darie vs. Ionescu vs. Nicolaescu. Grafic mediaIQ

Darie vs. Ionescu vs. Nicolaescu. Grafic mediaIQ


Graficul reflectă acoperirea media în site-uri clasice (publicații, native online, televiziuni) și pe Web 2.0 (bloguri, rețele). Pentru că mai toate televiziunile și ziarele importante au site-uri de conținut intensive, derivate din brandurile-mamă, analiza e relevantă și pentru reflectarea în media offline a celor trei dispariții. În cifre absolute, pe metodologia mediaIQ, asta înseamnă în zilele de vârf:

  • Iurie Darie: 1,9 K mențiuni
  • Șerban Ionescu: 1,88 K
  • Sergiu Nicolaescu: 4,85 K

Numărul de mențiuni e însă mai puțin important decât raportul dintre cele trei evenimente. Dacă Iurie Darie și Șerban Ionescu au avut un impact asemănător, reflectarea lui Sergiu Nicolaescu a fost de aproximativ 2,5 ori mai mare.

Share this...
Email this to someoneShare on LinkedInShare on RedditTweet about this on TwitterShare on Facebook

One thought on “Iurie Darie vs. Șerban Ionescu vs. Sergiu Nicolaescu: reflectarea media”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *