Semne, panouri şi afişe la Chişinău

Spune româneşte ce gândeşti! Pe panoul Publika TV din Parcul Catedralei de la Chişinău, cineva a scris “Coca-Cola”, iar altcineva a copiat sloganul PRO TV, “Gândeşte liber”. Cu chirilice scrie nu o porcărie, ci Oksana şi Olia Vasilko. Alte chestii mai greu de descifrat sunt din categoria “Kvyv”, iar cineva e de părere că cel mai frumos cuvânt românesc e “tractor”. Nu-i nimic, de acum trei zile, de când le-am pozat, le-a şters cineva. În capitala Moldovei sunt totuşi semne, panouri, reclame mai greu de răzuit.

Publika: Spune româneşte

Publika: Spune româneşte

Mai vreţi? Iacătă:

Jurnal TV vrea preşedinte

Jurnal TVrea preşedinte

Nu vă frapează cât de tare seamănă cei trei? Cred că cel din stânga dreapta mijloc dreapta e Voronin.

Sunt puternic. Votez pentru preşedinte!

Sunt puternic. Votez pentru preşedinte!

Referendumul care se apropie va schimba, probabil, forma de guvernământ în republică prezidenţială, după ce Parlamentul Moldovei n-a fost în stare să aleagă preşedintele. Nu de alta, dar n-am văzut alegători să umble de gât cu “Sunt deştept”.

Lumea laptopurilor

Lumea laptopurilor

Ce e ciudat la numele ăsta? Poate faptul că în România ne-am obişnuit numai cu “Lumea copiilor” sau “Lumea animalelor”? Poate era mai bine “Lumea hackerilor”.

Ştift. Confecţii metalice

Ştift. Confecţii metalice

“Confecţii metalice” avem şi noi pe undeva, prin magazia cu vechituri a comunismului, dacă nu cumva nu s-o fi zis şi-nainte. Probabil însă că moldovenii nu au conotaţiile argotice şi peiorative ale cuvântului “Ştift”. Chiar şi-aşa, cum poţi crede că impresionezi?

Bomba. Preţ roşu

Bomba. Preţ roşu

“Preţ roşu” înseamnă probabil “fără rival” sau “foarte mic”. “Bomba” ne duce cu gândul la alte utilizări ale lămpilor. Probabil că “Molotov” era perimat…

Kotofey - încălţăminte ortopedică pentru copii

Kotofey - încălţăminte ortopedică pentru copii

Kotofey e, fără exagerare, pe toate gardurile. Ca să nu fac o glumă hidoasă, o să presupun că “ortopedic” nu se referă la copii betegi.

Atenţie, iepuri!

Atenţie, iepuri!

La atâtea păduri în mijlocul oraşului, semnul ăsta se impune. Kotofey, dac-o iei după săgeată, nu te mai salvează nici umblătorii ortopedici de nen-tu!

Post your thoughts