Se-nchide Compact

Un zvon pe care l-am recepționat și pe care nu am timp să îl verific. care s-a verificat. Se închide “Compact”.

UPDATE: Prin noiembrie, Iann povestea despre închiderea omologului cehesc al “Compactului”, “24 Hodin”, și avansa ipoteza că s-ar putea să se stopeze și apariția altor publicații gratuite.

Pagube colaterale: 22 de locuri de muncă. De remarcat onestitatea cu care e anunțată cifra în comunicatul de presă. Ringier le oferă pachete salariale și consultanță din partea unei firme de resurse umane.

Ciprian Rus, fostul redactor-șef de la “Compact”, trece adjunct la “Capital”. Diviziile se reorganizează, Claudiu Șerban preia ziarele (“Capital”, EVZ, “Libertatea”), iar Lucian Romașcanu, vânzările acestei divizii. Asta înseamnă că divizia Bulevard, care includea al treilea titlu citat și răposatul gratuit, a dispărut.

UPDATE 2: Comunicatul de presă:

Ringier Romania inchide ziarul COMPACT

Bucuresti, 26 februarie 2009 – Ringier Romania a decis inchiderea cotidianului gratuit Compact in urma unei analize aprofundate asupra performantei titlului in raport cu planul de afaceri, precum si a estimarilor privitoare la evolutia viitoare a publicatiei. Aceasta decizie are ca impact direct desfiintarea a douazeci si doua de locuri de munca. Incepand de maine cotidianul nu va mai aparea pe piata.

In urma analizei indicatorilor cheie de performanta ai ziarului Compact, la aproape trei ani de la lansarea pe piata romaneasca, management-ul Ringier Romania a decis inchiderea titlului care nu a reusit sa atinga parametrii stabiliti in planul de afaceri initial. Aceasta decizie a fost luata in urma efectuarii unor analize atente asupra previziunilor de evolutie a titlului, care arata ca pe termen mediu Compact nu poate recupera decalajul, mai ales in conditiile de piata actuale (productie, publicitate, distributie). Decizia este in linie cu strategia Ringier de a mentine o afacere sanatoasa si de a-si concentra investitiile in arii care au potentialul unei evolutii promitatoare pe termen mediu si lung.

Decizia afecteaza douazeci si doi de angajati ale caror posturi vor fi desfiintate in mod oficial la inceputul lunii aprilie. De facto, ultima zi de lucru este astazi. Luand in considerare situatia dificila a pietei muncii, conducerea Ringier a decis sa le acorde angajatilor afectati de aceasta decizie, in plus fata de veniturile pentru luna martie, un pachet de asistenta care include o componenta financiara, precum si de servicii. Astfel, Ringier Romania, printr-un reprezentant special desemnat, ii va asista pe colegii nostri in cautarea unui nou loc de munca (redactarea de CV-uri, pregatire pentru interviu, aplicare pentru oferte munca, etc.). Pentru o cat mai buna desfasurare a acestei activitati, Ringier Romania a incheiat un parteneriat cu firma de consultanta in resurse umane HART, care va pune la dispozitie, pe langa echipa de profesionisti, si spatiul de birou necesar pentru buna desfasurare a activitatilor mai sus mentionate. Pe tot parcursul lunii martie, aceasta echipa speciala va fi disponibila la sediul HART zilnic.

Decizia este strans legata de remodelarea structurii organizationale a companiei. In consecinta, cele doua divizii de ziare actuale vor fi contopite intr-o singura divizie ce va contine brandurile Capital, Evenimentul zilei si Libertatea. Activitatea operationala a acesteia va fi condusa de Directorul General Adjunct al Ringier Romania, Claudiu Serban. Lucian Romascanu, care a condus pana in prezent Divizia Boulevard & Free, a acceptat oferta de a prelua functia de Director de Vanzari al nou formatei Divizii de Ziare. In acelasi timp, ne face placere sa anuntam ca Ciprian Rus, care a asigurat conducerea editoriala a echipei Compact, a acceptat sa se alature echipei Capital ca Redactor Sef Adjunct.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *