Sclava Isaura, atunci și acum

Chestia asta e mama telenovelelor în România, de pe vremea când Oana Zăvoranu se juca cu Pepe în nisip și nu-i dăduseră tuleiele (lui Pepe, desigur). De ce vă spun asta? Acei dintre noi care au încă subconștientul varză de la “Sclava Isaura”, stil 1976, pot încerca să-și rezolve problemele psihice cu remake-ul, programat de mâine pe TVR 1.

Difuzare: luni-vineri, ora 11.00. 176 de episoade în regia aceluiași Herval Rossano care a făcut și originalul, să vă sară ochii din orbite. Cică sclava Isaura e albă, porcilor. Dovada:

8 thoughts on “Sclava Isaura, atunci și acum”

 1. am scris si eu acum 2 zile un articol despre cum ne-au indobiticit televiziunile in ultimii 20 de ani, incepand cu telenovelele si continuand cu manelele, stirile de la ora 5 si Elodia: …La inceput au fost telenovelele. Imi amintesc cum, la inceputul anilor `90, nici iarba nu crestea la ora la care Sclava Isaura se „desfasura” in toata spledndoarea sa la TVR. Strazi pustii, copii plangand de foame, mame lipite cu ochii de televizor, toate erau acolo. A fost prima isterie telenovelistica nationala…..ce vremuri 🙂

 2. Poa` sa se supere Iulian pe mine, poa` sa-mi taie accesul la comentarii dar eu tot o fac: oameni buni, cautati pe internet cuvintul “christmas“. Nu neaparat cu Google ci dupa ce ati ajuns la pagina shoutcast. com . Instalati-va Winamp si lasati melodiile de Craciun sa va inunde sufletul !!! Apropo, merge si cu “colinde“ fiindca exista si multe posturi romanesti. Lasati-o incolo de telenovela… Am voie sa mai dau un link la fel ?

 3. Heh, tin minte cand se uitau ai mei la unguri sa o vada pe Izaura, titlul la ei a fost ceva de genul “Soarta de sclav”. Se uita mama la episod, iar a doua zi asculta explicatiile colegelor maghiare. Iar din cand in cand mai afla ce se va intampla mai departe, prin intermediul stirilor transmise prin prieteni din Austria sau Germania, unde serialul era mai avansat (sau poate se difuzase deja). Tin minte ca in Romania se publicase si cartea despre sclava Isaura, insa memoria imi joaca feste; o fi fost inainte sau dupa 1989? Imi aduc aminte insa ca a fost oricum best-seller.
  Circula chiar si poanta cum ca sclava Ianuarie (aia solida) urma sa vina in Romania, pentru o cura de slabire (aluzie transparenta la “abundenta” din magazinele alimentare).
  Partea proasta era ca filmele de pe posturile maghiare erau cam toate sincronizate. Asa ca nu ne ajuta deloc engleza sau franceza pe care o stiam. Maghiarii in schimb, citind reviste de la Budapesta, ajunsesera sa stie si detalii din vietile vedetelor = actorii maghiari care efectuau dublajul sonor.

  Interesanta limba maghiara, cred ca se distreaza pe cinste pe seama lui Obama, barack insemnand in maghiara piersica/caisa. Pe vremea ailalta radeau pe seama lui Gorbaciov, facand referire la garbaci (un fel de bici).

  De “Vraciul” isi mai aminteste cineva?

 4. Mergind pe pricipiul “daca nu ti se interzice in mod expres inseamna ca e voie“ am sa va ofer acum linkul de care vorbeam. Si va mai spun odata: telenovele = câh !!!
  http www 181 fm
  Puneti voi puncte, slash si ce mai trebuie.
  E acolo o colectie de muzica de Craciun de va topiti de placere !
  ( si NU, nu iau bani de la americanii astia !!! )

 5. 🙂 lol. asta imi aduce aminte de vremurile salbatice si isterice si zaticnite de la National TV. Eu i’am convins sa mai dea o data Sclava Isaura. Serban, fostul manager de acolo, si acum mai imi zice: Mai stii, ma, cand ne frecai la cap sa dam Sclava Isaura? Fi’tzi’ar Sclava Isaura sa’tzi fie (nu prea a facut rating).

  🙂 :wiseguy:

 6. Am vazut si originalul si sincer mi-a amintit de suferinta omenirii nu numai la noi si ci in multe alte tari europene in secolele anterioare.Isaura este un exemplu pentru toti cu buna sa educatie si frumusetea nemarginita.Dar si magica frumusete a malvinei ma fermecat si ma pus profund pe ganduri .Fara nici un regret va spun ca e mult mai reusita noua versiune.Actori intra remarcabil in pielea personajelor asa ca au facut un film de neuitat..:xCeia ce ma impresionat este ca au reusit sa transforme o poveste intr-o adevarata explozie cinematografica.A…sa nu va supere sinceritatea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *