Schimbări în managementul Ringier

– Marco Stettler (omul care a făcut “Compact”) pleacă pe poziția de General Manager al Ringier Ucraina
– Lucian Romașcanu preia, pe lângă divizia Boulevard&Sports (“Libertatea” și “Pro Sport”), și Publicațiile Gratuite (“Compact” și, probabil, planuri de extindere, din moment ce există divizie separată)
– Richard Toth vine în chip de CFO. 38 de ani, “român-german” (spune comunicatul), după ce a fost Finance Manager la Pipeline Romania.

Organigrama Ringier, la zi (PDF).

Comunicatul de presă:

MARCO STETTLER ESTE PROMOVAT GENERAL MANAGER AL COMPANIEI RINGIER UCRAINA. LUCIAN ROMASCANU PREIA CONDUCEREA DIVIZIEI DE PUBLICATII GRATUITE. RICHARD TOTH SE ALATURA COMPANIEI RINGIER PE POZITIA DE CFO.
24 august 2007, Bucuresti – Incepand cu 15 septembrie 2007 Marco Stettler, in prezent Director Executiv al Diviziei de Publicatii Gratuite a Ringier Romania, este promovat General Manager al companiei Ringier Ucraina. Rolul sau va fi preluat de Lucian Romascanu care va conduce, pe langa Divizia Bulevard si Sport, si Divizia de Publicatii Gratuite, respectiv cotidianul Compact. Richard Toth se alatura echipei Ringier Romania ca Chief Financial Officer (CFO).
Marco Stettler (44, elvetian) s-a alaturat Grupului Ringier in martie 2006 ca Director Executiv al nou infiintatei Divizii de Publicatii Gratuite si a avut o contributie majora la lansarea in Romania a ziarului Compact, primul cotidian gratuit adresat tinerilor bucuresteni. Cu 160.000 de exemplare distribuite in reteaua de transport in comun si aproape 300.000 de cititori in fiecare zi, Compact a devenit, in mai putin de un an de la lansare, un produs proeminent pe piata mass-media locala. Marco Stettler a demonstrat aptitudini manageriale si de leadership deosebite in formarea echipei si dezvoltarea unei retele de distributie complet noi; mai mult, sub coordonarea sa, ziarul Compact a reusit sa atinga rezultatele planificate anterior lansarii.
Luand in consideratie indelunga sa experienta de media acumulata in diferite tari, precum si succesul acestui titlu tanar, Compact, managementul Grupului Ringier a decis sa-l promoveze pe Marco Stettler in pozitia de General Manager al companiei Ringier din Ucraina. In contextul angajamentului luat fata de Europa Centrala si de Est, Ringier a intrat pe piata ucraineana in urma cu un an prin lansarea cotidianului tabloid Blik. In noul sau rol, Marco Stettler va avea ca prima responsabilitate asigurarea expansiunii ziarului Blik. El va prelua conducerea companiei Ringier din Ucraina de la Attila Mihok, care se va concentra asupra responsabilitatilor de General Manager al companiei Ringier Serbia.
Lucian Romascanu (40, roman), actualmente Director Executiv al Diviziei Bulevard si Sport, va preua si managementul Diviziei de Publicatii Gratuite (Compact). Lucian Romascanu s-a alaturat echipei Ringier in noiembrie 2006. El a demonstrat reale calitati manageriale, consolidand pozitia puternica a publicatiilor pe care le coordoneaza. In plus, avand o experienta solida in vanzarea de publicitate, Lucian Romascanu va putea intari pozitia ziarului Compact, ale carui venituri se bazeaza pe publicitate.
Incepand cu aceeasi data, 15 septembrie 2007, Richard Toth (38, roman-german), se alatura echipei Ringier pe pozitia de CFO (Chief Financial Officer). Toth are o vasta experienta in domeniul financiar, acumulata in cadrul unor puternice companii multinationale precum Nestle, unde a lucrat in diferite tari, avasand in acelasi timp pe scara ierarhica. Ultima sa pozitie a fost aceea de Finance Manager al companiei Pipelife Romania.

2 thoughts on “Schimbări în managementul Ringier”

  1. Felicitari si Marco si Lucian! Sa fie intr-un ceas bun si sa speram ca mafiotii aia din Ucraina nu o sa il dovedeasca pe elvetian.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *