Schimbări în grila TVR 1

Din 29 martie, gazdă primitoare, Almășan își deschide în continuare larg porțile, sub egida lui “Privește mai departe”, sloganul cu care TVR 1 vrea să mute munții. În afară de mutarea jurnalului la ora 20.00, despre care s-a vorbit deja, vă las pe voi să vă uitați pe noutăți:

TVR 1 se schimbă din 29 martie

În 29 martie, TVR 1 lansează o nouă grilă de programe, construită în jurul principalului buletin informativ al zilei, care va fi difuzat într-un nou format și pe un nou segment orar, de la ora 20.00. Totodată, o sinteză a celor mai importante știri ale zilei va fi difuzată la ora 24.00.

„Noua grilă TVR 1 este reconfigurată integral și a fost gândită ținând cont de modificările obișnuințelor de consum ale telespectorilor, precum și de analizele de performanță a programelor selectate. Am păstrat în grilă emsiuni de succes precum O dată-n viață, Dănutz SRL, Teleenciclopedia și am introdus formate noi, programate pe tronsoane orare clare, ușor de reținut și urmărit de către telespectatori. Noua grilă beneficiază de un pachet nou de identitate vizuală, care susține filosofia de programe a TVR 1, regăsită și în sloganul consacrat al postului, „Privește mai departe”, declară Dana Deac, Director TVR1.

„Regândirea grilei TVR 1 face parte dintr-o strategie mai largă de realiniere și reconfigurare a grilelor tuturor canalelor TVR. Vom oferi telespectatorilor mai multe opțiuni și o experiență de vizionare îmbunătățită”, declară Alexandru Sassu, Președinte Director General al TVR.

Noua grilă a ținut cont prin structura sa și de difuzarea, începând cu acest an, de către televiziunea publică, a meciurilor și rezumatelor din Champions League.

Prime-time-ul TVR 1 va fi dedicat de luni până duminică, pe tronsonul 21.00-23.00, programelor de divertisment, talkshow-urilor, dar mai ales filmelor de calitate, difuzate la o ora accesibilă publicului larg și reprezentând o alternativă de calitate la oferta TV a posturilor comerciale. TVR 1 va difuza aici filme de succes ca Regele Arthur, Mumia I, Oliver Twist, Starsky și Hutch, etc. Totodată, Iuliana Tudor revine vineri, 27 martie, cu un sezon nou din „O dată-n viață”, cu invitați în premieră, ce trebuie să dovedească abilități din zona folclorică, dar și cu cazuri sociale emoționante care vor fi rezolvate cu ajutorul acestora. Gale caritabile, spectacole deosebite (Eurovision, concerte în exclusivitate, etc.) vor completa oferta TVR 1 din prime time.

Tronsonul orar 23.00 la 24.00 este dedicat programelor alternative: seriale multipremiate, programe de cultură și infotainment speciale. Astfel, începând cu 30 martie, în fiecare luni, de la ora 23.15, TVR 1 va difuza, în premieră și în exclusivitate în Romania, „30 Rock”, unul dintre cele mai în vogă seriale de comedie ale momentului, multiplu premiat cu Emmy și Globul de Aur. Lista de seriale este completată de „Dr. House” (joi, 23.00) și „CSI: Crime și investigații” (vineri, 23.00). Tronsonul include, de asemenea, programele de cultură consacrate ale TVR 1: „Nocturne” (marți), „Profesioniștii” (sâmbătă) și „Garantat 100%” (duminică).

După-amiaza la TVR 1, fanii serialului „Sclava Isaura” își pot urmări eroii favoriți de luni până vineri, de la ora 17.00. Apoi, de la ora 18.00, sunt programate emsiuni cu teme sociale, de interes general, dar și de divertisment. Acestea sunt urmate, de luni până vineri, de la ora 18.45, de un serial surpriză, în premieră.

În weekend, TVR 1 oferă ca de obicei programe relaxante pentru toate vârstele. Părinții își pot lăsa fără grijă copiii în fața televizorului în diminețile de sâmbătă și duminică, pentru că desenele animate și serialele Disney difuzate de TVR 1 sunt amuzante, educative și lipsite de scene violente.

Fanii Formula 1 vor putea urmări sezonul 2009 al celei mai faimoase competiții auto de pe planetă, în exclusivitate pe TVR 1, începand din weekendul 28/29 martie, când Miki Alexandrescu va comenta în direct de la Melbourne calificările și prima cursă a sezonului, cea din Australia.

Programul de weekend este completat de emisiunile de divertisment „Ne vedem la TVR!” și „Dănutz SRL”, dar și de o serie de emisiuni de lifestyle în premieră, care prezintă și susțin un mod de viață sănătos.

Grila TVR 1 conține, de asemenea, emisiuni de edutainment din domeniul IT, protecția mediului, sănătate, sport, creșterea copiilor, etc.

9 thoughts on “Schimbări în grila TVR 1”

  1. Poate ca pe langa schimbarea grilei de programe, TVR ar face bine sa faca si o schimbare in strategia de promovare a programelor, sa nu le promoveze mai mult prin comunicate de presa, vezi filmul lui Mungiu difuzat de catre TVR, film ce a avut audiente cu mult sub PRO TV si Antena 1. Eu zic ca aici sta foarte- foarte prost.

  2. @ popescul : exact, poate sa fie si jay lenos sau oprah, tot tezaur folcloric o sa promoveze, de fapt cred ca tvr poate sa aiba grila protv sau antena 1, tot pe 7 sau 8 vor fi in audienta

  3. “Chapeau”-ul articolului are o nota suficient de persuasiva ca sa-ntelegem ca autorului ii place tevereul cit pisicii otetul. Si ca el sint din ce in ce mai multi pe plaiul mioritic… Si nici nu-i de mirare, judecind si dupa citatele care urmeaza in articol si care numai in fan teverist nu te transforma!… Tevereul si asa-zisii-lui-strategi-si-decizionali-in-consilii-si-comitete isi fac un titlu de glorie din mutarea Jurnalului principal la ora 20.00. Stupida glorie si si mai stupida motivatie!…Timpenie mai mare nici ca se putea…. A fost greu si foarte greu pina cind niste capete sarace in neuroni de pe-acolo au… acceptat (de inteles, nu vor intelege niciodata) ca, pretutindeni in lume, Jurnalul postului public iese la bataie cu toate celelalte Jurnale de pe piata. CALITATEA, PROFESIONISMUL decid audienta si… marketing-ul (o notiune care, sigur, nu exista in curtea tevereului). Si mai stupid, Jurnalul “de noapte” este difuzat la… 24.00!!! El poate fi acceptat doar ca… primul Jurnal al zilei urmatoare, iar ca audienta, doar cocosii fara gaini sa se mai uite… Parca a mai fost chestia asta, cu multi ani in urma (Jurnalul de noapte avea vreo 10 minute si era… inregistrat!). Se pare acolo, pe a Dorobantilor Cale e o minte extrem de perfida care urmareste PROGRAMATIC falimentarea postului public. Caderea tevereului a inceput dupa ce in posturi decizionale au aparut persoane cu legaturi directe si indirecte cu posturile concurente (vezi Nicolau, Deac si altii). Presa abunda de analize negative la adresa tevereului, dar acolo se tace si se face timpenie peste timpenie. Altfel nu se explica avalansa de stupiditati (peste care troneaza Almasana) care sint departe de structura unui post public de televiziune. Divertismentul a fost decimat (cu doua flori – O data-n viata si Dan Bitman-, nu se face o grila de programe), iar avalansa de publicistica de prosta si foarte proasta calitate nu ne convinge decit ca Deac Dana are treaba cu televiziunea cit Divertis cu Palatu’ Telefoanelor. O fi fost ea reportera la vreun post de cartier, dar de ce trebuie sa chinuie o tara-ntreaga?!?! In asa-zisa “noua grila”, Almasana, sinistra mostenire a Tatuliciului, nu-si mai vede capu’ de-atita treaba (o mai ajuta sotu’ Socacciu, ca d-aia sta prin parlament). Dupa apa care se bate-n piua in citatele de mai sus, e limpede ca tevereul se transforma iremediabil intr-un canal de nisa cu profil FILME (pacat de ele, ca multe-s bune, da’ cine sa le promoveze?!?!?). E rau si foarte rau pentru strategii teveristi, ca ne-am obisnuit deja cu “nisele” (de filme) consacrate , promovate PROFI! Pe ei sint sigur ca nici macar chestia asta nu-i intereseaza, dar trebuie sa se pregateasca sa se linga pe bot de taxa insusita abuziv de la noi!

  4. Catavencu: chestia asta cu jurnalul la ora 20.00 s-ar putea să fie una din puținele interesante. În rest, ar trebui să facem o analiză pe grila veche vs. aia nouă, sunt convins că am avea destule lucruri interesante de aflat. Om vedea, măcar de-aș fi fost eu rău degeaba…

  5. Jurnalul de noapte nu numai ca e la ora aia, dar e fara prezentator si e inregistrat. Oricum, si daca se intampla ceva major dupa ora 22.00, Jurnalul TVR nu are capacitatea logistica sa faca fata, asa ca daca e inregistrat e tot aia !
    Sunt curios daca mutarea jurnalului principal la ora 20 va mentine si varianta de lucru de acum cateva saptamani pentru rebranding – trebuia sa se numeasca TELEJURNAL… Asta da intoarcere la valorile de baza !

  6. E simplu: in loc sa lucreze la calitatea programelor, echipa manageriala recurge intotdeauna la asa-zisul “rebranding”, in viziunea lor nimic altceva decit reintoarcerea la denumiri de emisiuni, ore sau oameni folositi inainte (denumirea de “Telejurnal” e de-a dreptul sinistra si nu cred ca se poate face abstractie de nume in sine, cita vreme trimiterea la anumite repere face si ea parte din valorile de brand…). Recunosc ca mai frecventam jurnalul TVR de la ora 19, pentru ca de bine-de rau regaseam o abordare de interes public, dar am senzatia ca in loc sa perfectioneze produsul (ma rog, de discutat daca cineva chiar voia asa ceva), oamenii de-acolo nu fac decit sa se refugieze in aceste noi “strategii” care sa le acopere de fapt lipsa de actiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *