Schimbare la vârf, la Realitatea-Cațavencu: Emil Hurezeanu în locul lui Sergiu Toader

Noul președinte al grupului este Emil Hurezeanu, de la 1 februarie 2009.

UPDATE: Scrie și Cătălin Tolontan despre asta. Emil Hurezeanu preia poziția lui Sergiu Toader, care pleacă în februarie sau martie 2009, în Noua Zeelandă, pentru mai mult timp. Din primele informații, reiese că Sergiu, care a condus Realitatea-Cațavencu de când grupul era doar Realitatea TV, a lăsat ușa deschisă pentru o revenire. Contractul pe care Toader îl are cu Grupul este valabil până la 1 august 2011 (conform altor surse, doar până la sfârșitul lui 2008) și probabil că nu a fost reziliat. Comunicatul de presă spune că Sergiu Toader își va încheia contractul cu grupul la 1 februarie 2009.

Plecările lui Sergiu Toader în Noua Zeelandă au fost mai multe din 2000 încoace, pentru că fostul director de știri de la Pro TV a intenționat, după ce a părăsit grupul condus de Adrian Sârbu, să se stabilească acolo. Schimbarea este una cu multe consecințe, fiindcă în Realitatea-Cațavencu nu a mișcat nimic important fără Sergiu Toader, omul despre care se spune că “a inventat poziția de director de știri” în televiziunile românești.

Deși are un nume cu o cotă publică mult mai ridicată decât a discretului Sergiu Toader, Emil Hurezeanu de-abia urmează să dovedească aptitudinile necesare pentru poziția managerială foarte înaltă pe care a obținut-o. Emil Hurezeanu a mai condus un proiect de săptămânal neapărut, “Joi”, pe la începutul mileniului, și, anul trecut, “România liberă”. Probabil că în noua formulă, în board-ul Realitatea-Cațavencu vor conta mai multe voci.

UPDATE 2: A venit și comunicatul de presă:

Emil Hurezeanu va prelua functia de presedinte al Grupului Realitatea-Catavencu

Grupul Realitatea-Catavencu anunta ca, de la 1 februarie 2009, jurnalistul Emil Hurezeanu va prelua functia de presedinte al Grupului. Implicit, el va conduce si consiliul director care coordoneaza in acest moment toate activitatile companiei. Actualul presedinte, Sergiu Toader, isi va incheia contractul cu Grupul la 1 februarie 2009.

“Emil Hurezeanu este nu doar unul dintre cei mai valorosi comentatori de politica interna si internationala din Romania, dar si o garantie pentru consolidarea calitatii produselor noastre. Ma bucur sa stiu ca Emil Hurezeanu, un om din interior, este cel care va conduce si va dezvolta compania. Ii doresc mult success!”, a declarat Sergiu Toader.

Emil Hurezeanu va avea la dispozitie o perioada de patru luni pentru a prelua toate prerogativele acestei functii. In acelasi timp, Hurezeanu isi va continua activitatea jurnalistica in cadrul Grupului.

“Sunt onorat de propunerea Consiliului de administratie al Grupului Realitatea-Catavencu. Colaborez cu Realitatea TV si ‘Cotidianul’ de mai multi ani si apreciez standardele profesionale si spiritul de echipa promovate aici, sub conducerea excelentului manager care este Sergiu Toader, intr-o lume complicata si presarata cu atatea capcane. Nu sunt un administrator innascut si nici nu doresc sa abandonez profesia de jurnalist, pe care o practic de peste 25 de ani. Cu ajutorul atator colegi de calitate, oameni foarte tineri dar si congeneri cu multa experienta, voi incerca sa consolidez locul important pe care Grupul il ocupa in peisajul mass-media din Romania, in interesul celor care ne citesc, asculta si privesc”, a declarat Emil Hurezeanu.

Structura de conducere a Grupului va ramane aceeasi: Sorin Enache – Director General, Mihnea Vasiliu – Director Divizie Quality, Sorin Freciu – Director Divizie Business, Sorin Vulpe – Director Divizie Lifestyle, Dragos Stanca – Director Divizie New Media, Cosmin Popa – Director Newsin si Doru Buscu – Directorul Editorial al Grupului.

Grupul Realitatea-Catavencu promoveaza exclusiv presa de calitate. Principalul obiectiv al Grupului pentru anul viitor este sa consolideze pozitia premium a produselor sale pe piata din Romania.

12 thoughts on “Schimbare la vârf, la Realitatea-Cațavencu: Emil Hurezeanu în locul lui Sergiu Toader”

 1. Pacat de plecarea lui Sergiu Toader. E putin probabil ca prafuitul Hurezeanu sa aiba atat de multe idei si sa tina in frau “haita” de la Realitatea. Oricum ii doresc succes si viteza de miscare necesara intr-un asemenea trust. Poate gresesc, deci mai bine sa-l vedem la treaba.

 2. Nu-l prea vad eu pe Hurezeanu ca un bun manager. Consider ca acea pozitie nu i se potriveste unui jurnalist/ analist politic. mai degraba Doru Buscu. acum sa facem o mica comparatie intre Sergiu Toader si Emil Hurezeanu. In Realitate – Catavencu nu exista doar Realitatea Tv, mai sunt alte posturi de alta nisa decat stiri.

 3. nimic bun nu poate iesi din asta. cu atat mai putin pt palmasii care muncesc la rtv pe 12-15 mil. Hurezeanu nu e tocmai celebru pt generozitatea lui. iar ca manager are de trecut o stacheta f inalta.

 4. E doar o pre-pozitionare politica care vizeaza contextul mediatic si electoral din 2009. Pe termen scurt a punctat Vantu, anu viitor…?!?!?! se stie da nu se spune…hehehe

 5. Semantic: nu prea cred. Hurezeanu poate însemna un plus de endorsement în perioada electorală, ceea ce nu e rău. Dar altfel nu cred ca decizia să se bazeze pe o reorientare politică.

 6. In budism se spune ca cel ce NAZUIESTE spre cunoastere trebuie sa fie la
  fel de INDARJIT ca un vierme ce roade un sicriu.
  Decat iar Ilici si P.S.D.-EII
  Mai bine cu P.D.-L.-EII.
  Cu a lor subtil carmaci
  Pus pe sotii si dibaci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *