Scandalul PETA/Veggie Love: sexul vinde, chiar și pe gratis


‘Veggie Love’: PETA’s Banned Super Bowl Ad

Scandalul a început acum câteva zile. Despre ce e vorba: PETA, asociația pentru protecția animalelor, a propus reclama de mai sus pentru Super Bowl, locul unde difuzarea unui spot de 30 de secunde costă 3-4 milioane de dolari, fiindcă audiența a ajuns la 70 de milioane de telespectatori. NBC a refuzat-o, din cauza conținutului erotic, dar bineînțeles că spotul a devenit subiect de dezbatere inclusiv pe CNN și la Jay Leno, acolo unde a putut fi văzută și în România.

Așadar, PETA a forțat nota, dar povestea s-a propagat la greu, fără costuri media pe Super Bowl. Google dă peste 65 de mii de rezultate, iar pe YouTube, Veggie Love are acum mai bine de 440 de mii de views.

Povestea este una interesantă fiindcă are o componentă de “viral offline”. Scandalul a fost amorsat în afara internetului, chiar dacă traficul e generat pe net. Dincolo de cifrele “la prima vedere” de mai sus, e de văzut dacă news-ul “Încă o reclamă PETA interzisă” se propagă la fel de puternic ca expunerea care n-a mai avut loc la Super Bowl. Povestea a intrat în circulație doar pe 25-26 ianuarie.

5 thoughts on “Scandalul PETA/Veggie Love: sexul vinde, chiar și pe gratis”

  1. Studiu comparat: o friptura de vită binișor în sînge…
    PeTA pornise pe o cale ceva mai ambiguă și mai de impact pe termen lung (Go Naked).
    Reclama de acum mi se pare o tentativă de masturbare forțată a viewerilor. Dar dacă și-au propus scandal și vizibilitate, e OK.

  2. Florin: dincolo de conținutul intrinsec al reclamei, la tehnici de-astea virale ești departe de a stăpâni conotațiile pe care le capătă întreaga poveste. Tu arunci piatra-n baltă, după aia presa vorbește ce știe ea să vorbească. Poți anticipa cât de cât ce se va întâmpla, dar atât.

  3. Iulian: Daca am putea găsi chestia asta spusa cu destulă autoritate (inclusiv din partea ta, dar nu ca un comment), anume despre strategia “piatră-n baltă”, am discuta altfel cu o sumedenie de clienței (fără awareness-ul PeTA) care vor și ei viral-viral…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *