SBS anunta oficial achizitia TV Klumea

Un press release de la Prima TV a anuntat oficial, azi, ceea ce mai multa lume stia: SBS a cumparat TV K Lumea. SBS intentioneaza sa adapteze in Romaina modelul “The Voice”, posturile muzicale pe care le detine in tarile nordice. Nimic despre valoarea tranzactiei.

Press release-ul:

SBS BROADCASTING ACHIZITIONEAZA CEL MAI POPULAR POST TV DE MUZICA DIN ROMANIA
– TV K Lumea este liderul de audienta al posturilor TV muzicale

Luxemburg, 4 Septembrie, 2006 – SBS Broadcasting Srl a anuntat astazi ca Amerom Television SRL, detinuta in proportie de 100% de catre SBS in Romania, a finalizat achizitia bine-cunoscutului post TV muzical din Romania, TV K Lumea. Difuzand muzica actuala de succes, romaneasca si internationala, TV K Lumea este liderul de audienta in targetul 15-24 urban. TV K Lumea a fost lansat in 1999 ca primul post TV muzical din Romania care difuza muzica din repertoriul romanesc. Termenii achizitiei sunt confidentiali.

Comentand anuntul, Patrick Tillieux, Chief Operating Officer, si care in prezent ocupa si functia de C.E.O al SBS, a declarat: �Suntem incantati sa achizitionam cel mai popular post TV de muzica din Romania. Vom dezvolta acest post de televiziune bazandu-ne pe experienta acumulata in tarile nordice, unde posturile de televiziune The Voice TV au un real succes. De asemenea, integrarea postului alaturi de Kiss FM, va permite obtinerea unor sinergii operationale substantiale si a unei platforme multi-media. Aceasta investitie subliniaza angajamentul nostru de a creste afacerea din Romania si de a identifica noi oportunitati de afaceri in zona.�

Christoph Buerge, Chief Operating Officer al operatiunilor SBS pentru televiziune si radio din Romania, a declarat: �Suntem nerabdatori sa consolidam pozitia de lider de piata a postului TV K Lumea si sa atragem telespectatorii prin programe inovatoare, interesante pentru publicul tanar, axate in special pe muzica romaneasca actuala.�

SBS are operatiuni in cateva tari din Sud-Estul Europei. In Romania SBS detine Prima TV si reteaua de radio Kiss FM, lider al pietei, precum si reteaua Magic FM. In Bulgaria SBS detine Radio Vitosha si reteaua Radio Vesselina, precum si posturile Radio Atlantik, Radio Ritmo si Vesselina TV. SBS detine de asemenea liderul de piata Lampsi FM din Atena, Grecia.

SBS detine de asemenea canalele de televiziune The Voice TV, in Danemarca, Norvegia, Suedia si Finlanda, posturi care se bucura de o mare popularitate in zona.

Despre SBS Broadcasting Group

SBS Broadcasting Group este unul dintre cele mai mari grupuri de media din Europa, detinand posturi de televiziune comerciale, posturi radio si publicatii in Europa de Vest, Centrala si de Est. In prezent, SBS are operatiuni in Belgia (Flandra), Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Olanda, Norvegia, Romania, Suedia si Marea Britanie. SBS este controlat de catre doua fonduri de investitii, Permira si KKR. Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) din Olanda este de asemenea actionar la SBS, cu 20% .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *