S-a completat descompletarea de la Compact: Ciprian Rus, redactor-şef

Ciprian Rus de la Cluj (“Monitorul” – EMI) vine la Bucureşti, ca redactor-şef la “Compact”, în locul lui Horia Ghibuţiu, care a plecat la “Evenimentul zilei”, în locul lui Răzvan Ionescu, care a plecat la “Cotidianul”, în locul lui Mihnea Măruţă, care a plecat la Cluj (nu cred că la “Monitorul”).

Pe Ciprian l-am cunoscut acum vreo doi ani, când am ţinut un training pentru o fundaţie olandeză, Freevoice, şi una românească, Startmedia. Tânăr, prof la şcoala de jurnalism, animat de intenţii bune. Succes!

Mai avem şi o promovare, Ciprian Voiculescu, devenit redactor-şef adjunct. De la stânga la dreapta, Rus şi Voiculescu:

Comunicatul Ringier:

Ciprian Rus se alătură echipei Ringier România ca Redactor Şef al cotidianului Compact. Ciprian Voiculescu este promovat Redactor Şef Adjunct

Bucureşti, 9 iunie 2008 – Începând cu 15 iulie Ciprian Rus se alătură echipei Ringier România ca Redactor Şef al cotidianului gratuit Compact de Bucureşti. Ciprian Voiculescu, care a asigurat temporar coordonarea editorială a ziarului, este promovat în funcţia de Redactor Şef Adjunct.

Ciprian Rus (30) are o experienţă solidă în media atât în zona academică, cât şi în cea operaţională. La începuturile carierei sale a lucrat la diverse publicaţii studenţeşti, incluzând Opinia Studenţească. După absolvirea secţiei de Jurnalism din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai”, în anul 2001, Rus s-a alăturat echipei editoriale a Monitorului de Cluj ca reporter şi a avansat de-a lungul timpului, ocupând pe rând poziţiile de Editor, Redactor Şef Adjunct şi, din 2006, funcţia de Redactor Şef. Printre realizările cele mai importante se numără construirea unei noi identităţi editoriale şi grafice a ziarului. După preluarea de către grupul german EMI, proiectul coordonat de Ciprian Rus la Cluj a fost implementat şi în alte două publicaţii ale reţelei, respectiv Monitorul de Alba şi Monitorul de Sibiu. Încă din 2002, Rus a susţinut mai multe cursuri despre jurnalism la Universitatea “Babeş-Bolyai” din postura de cadru didactic asociat.

Activitatea publicistică de peste 10 ani i-a adus două importante nominalizări, pentru expresivitate jurnalistică în 2003, în cadrul Galelor Clubului Român de Presă, respectiv pentru literatură sportivă în 2007, în cadrul Premiilor “Ioan Chirilă”. În plus, Ciprian Rus este beneficiarul prestigiosului program International Leadership Visitor Program derulat de Departamentul de Stat al SUA, program în cadrul căruia, pe parcursul unei luni, a avut ocazia de a studia modul de lucru al unor redacţii de top precum cele ale NY Times, Washington Post sau LA Times.

Ciprian Voiculescu (29) s-a alăturat echipei Compact la începutul anului 2006 ca jurnalist în cadrul secţiei Sport şi a contribuit la lansarea de succes a ziarului. În mai a acceptat provocarea de a coordona echipa editorială a cotidianului Compact până la numirea noului Redactor Şef, devenind Redactor Şef Adjunct interimar. Experienţa sa profesională include posturi în domeniul marketing (NY Connect) şi cercetare a pieţei (IMAS şi GfK). Ciprian Voiculescu a debutat în domeniul editorial ca Redactor Şef al revistei Bumerang. A mai lucrat ca traducator si editor al editurii RAO.

Marius Hagger, General Manager al Ringier România a declarat:

“Ringier are ca obiectiv global să devină un jucător important în segmentul ziarelor gratuite, de aceea Compact este un titlu cheie pentru noi. Mă bucur să îl confirm pe Ciprian Voiculescu, care şi-a demonstrat abilităţile de lider, în funcţia de Redactor Şef Adjunct şi să îi spun lui Ciprian Rus bun-venit în echipa noastră! Realizările sale de până acum, alături de calităţile subliniate de complexul proces de evaluare desfăşurat anterior luării deciziei de angajare, l-au recomandat pentru ocuparea acestei funcţii importante în cadrul echipei noastre. În acelaşi timp, consider că deschiderea către jurnalismul de calitate din afara graniţelor Bucureştiului este o realizare în sine pentru Ringier, în calitate de lider al presei scrise. Personal, am o consideraţie specială pentru jurnalismul regional şi local şi mă bucur că am reuşit să recrutăm pentru Compact un Redactor Şef cu experienţa şi talentul lui Ciprian Rus.”

  1. Petrisor Socol Reply

    Ringier face schimbari in trust cum Realitatea TV schimba politica editoriala, adica odata la luna.

    O zi insorita la toata lumea

  2. Petre Flueraşu Reply

    O mutare interesanta, sunt curios daca se va schimba cumva linia ziarului, Ciprian Rus are mai multa experienta in presa de nisa.

    Vor trebui oricum sa schimbe ceva ca raspuns la Ring.

Post your thoughts